Now Reading
România în povești. Zece idei de cadouri pentru prietenii din străinătate

România în povești. Zece idei de cadouri pentru prietenii din străinătate

 

Nu știu voi cum sunteți, dar pe mine toamna mă apucă un dor de ducă de numa numa. Timp să fie, că banii să zicem că se rezolvă parțial. Cel puțin cei de cazare. De o vreme, tot mai mulți prieteni, rude, cunoscuți  își fac bagajele definitiv și pleacă spre orizonturi mai bune. E o realitate care vine cu plusuri și minusuri, ca întotdeauna. Cum românul e ospitalier de fel și singurătatea nu-i ușor de suportat printre străini, la scurt timp de la plecare apar și ofertele. Eu una am o listă de vreo trei destinații și prieteni dragi de revăzut, doar timpul ăsta ce mă-ncurcă, cred că știți prea bine. Să presupunem că rezolvăm și problema timpului, ne mapăm pe vacanța copiilor, ne aranjăm și concediul, ne facem bagajele și…aici apare problema. O vorbă din bătrâni spune că nu poți să te duci cu mâna goală în vizită, mai ales dacă n-ai mai văzut omul în cauză de un car de ani. Dar nici să îi duci ceva de complezență nu prea merge. Ai vrea să fie un dar special, care să-i amintească de casă, dar să știi că îl și poartă sau folosește. Complicat de-a dreptul. Ei bine, nu chiar.

De când cu brandul Art & Craft, eu una recunosc că mi-am luat mare parte din grija cadourilor de pe cap

Găsesc mereu idei inedite, obiecte utile, în care se regăsește România, o poveste frumos spusă în tradiții colorate și încărcate de semnificații, în proporția perfectă.

Am ales pentru voi câte cinci idei de cadouri pentru prietenii români stabiliți în străinătate, dar și pentru prietenii străini care ne cheamă la ei în vizită

5 idei de cadouri pentru românii stabiliți în străinătate

Se știe că cel mai dor le e celor plecați de mâncarea din țara lor. Aromele și gusturile ne întorc mereu în copilărie, la tăvile de prăjituri coapte de bunica, la castroanele cu cremă din care furam câte o linguriță înainte să ajungă în cuptor, la gogoși, clătite și cozonaci calzi. Așa că am selectat două produse dulci românești tradiționale, celebrele de acum nuci umplute marca Via Delice, din care dacă guști nu te mai poți opri și gem de prune cu nucă, un deliciu cu aromă de toamnă.

Un obiect practic și care ne duce cu gândul la basmele românești este suportul pentru vase din colecția Once Upon a time in Romania. De ajutor în bucătărie, dar și cu rol decorativ, realizat cu mult bun gust. Evident, eu am ales modelul cu pisica, dar foarte frumoase sunt și celelalte, inspirate tot din basmele românești.

Frumoasă și  utilă, dar mai ales ușor de pus în bagaj și transportat este cana de metal din aceeași colecție, Once upon a time in Romania, un fel de declanșare automată de nostalgie. Mie îmi amintește de cănile de la țară, în care se lua apă din fântână.

În străinătate, dar mai nou și la noi sunt la mare căutare gențile textile, care înlocuiesc cu succes pungile de plastic de la magazin, așa că am trecut pe listă geanta, tot cu pisică desigur, din aceeași colecție Once upon a time in Romania. Este ușoară și arătoasă, cu un vino-ncoa aparte.

Pentru amintirile de vacanță, unul din cele mai dragi obiecte de la Art&Craft este pentru mine jurnalul de vacanță, pe care îl recomand și îl fac cadou cu mult entuziasm mereu.

Fiecare din aceste sugestii de cadouri este ușor de transportat și cu siguranță va aduce multă bucurie, o frântură din România frumoasă și un pic de alinare celor plecați departe.

5 idei de cadouri pentru străini

Aici treaba se schimbă puțin, pentru că ne dorim să dăruim și o parte din specificul notru național, să le povestim prietenilor despre ce are frumos România în materie de muzică, tradiții populare și culinare. Am pus așadar pe  lista de sugestii obiecte care vorbesc câte puțin despre toate acestea.

Am pornit tot de la mâncare și am ales cutia cu dulciuri asortate Via delice, în care se regăsesc câte puțin din bunătățile noastre tradiționale, de la salamul de biscuiți la delicioasa nuga.

Ceramica tradițională românească merită să înfrumusețeze bucătării din toată lumea, așa că am ales un obiect cu note tradiționale, dar și foarte util, care dă mâncării o savoare aparte – castron de ceramică. Adăugați și rețeta de sarmale și o să mai fiți chemați în vizită curând J

Ciuleandra este unul din simbolurile românești, alături de portul popular. Globul muzical cu dansatori, din care răsună celebra horă muntenească este un cadou frumos, mai ales dacă destinatarul este colecționar de globuri muzicale.

Un cadou de suflet, potrivit pentru colecționari sau familii cu copii este păpușa Florita, nou introdusă în colecția Once upon a time in Romania, lucrată manual în România, în serii mici, inspirată din povestea “Florita din codru” de Ioan Slavici

Un pic din legenda lui Dracula nu poate să lipsească de pe lista de cadouri de oferit străinilor, mai ales dacă este interpretată cu mult umor, în obiecte practice și care se remarcă imediat. Am ales cana de călătorie Bloody Famous și tricourile din aceeași colecție .

See Also

La final, vă mai las o idee de cadou ce poate fi oferit atât românilor, cât și străinilor, dar și prietenilor sau rudelor, că tot vin sărbătorile. Ba chiar și de auto-cadou e excelentă, mai ales pentru cei care iubesc să călătorească. Agenda călătorului fericit adună peisaje din cele mai frumoase orașe ale României

Pe lângă toate aceste propuneri, în colecțiile originale Art & Craft găsiți încă pe atâtea idei creative de cadouri originale cu iz de Românie frumos zugrăvită în amintiri aproape pentru totdeauna.

Găsiți produsele Art & Craft on-line, în magazinele și brand corner-urile Art&Craft din aeroporturile din România și în magazinul Art&Craft din Baneasa Shopping City

Citește și

10 idei de cadouri de la Art&Craft

Călător fără călătorie. Cum a fost în magazinul Art & Crafts din aeroportul Otopeni

Tu ce amintiri aduci cu tine din străinătate?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (2)
  • Sunt extrem de dragute ideile de cadouri! M-a dat pe spate castronul de ceramica, e probabil singura chestie care imi lipseste (desi intre timp am ochit unul superb la magazinul chinezesc – ca doar ei mai gatesc in vase de lut ars – e deja pe lista de achizitii), mie nu mi-e dor de mancarea din Romania (pentru ca na, Canada, gasesti absolut orice in magazinele est-europene, de la apa minerala Dorna la biscuitii cu crema Eugenia, oamenii sunt intreprinzatori peste tot si descopera repede cum sa impace cererea cu oferta), dar lucruri cu iz romanesc, frumoase si de calitate sunt absolut intotdeauna binevenite. Ma bucur mult ca ai pomenit plasele de panza, am zeci de ele pe diverse teme, cumparate, facute, le folosesc tot timpul si le asortez la ocazie, frumoase, utile si „eco” 🙂

  • Ce grozav ca ai de unde sa iti satisfaci poftele de Romania 🙂 Da, sunt minunate toate cadourile de la Art and Craft, eu sunt iremediabil indragostita de ele

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top