Now Reading
Recomandare: musicalul Cartea Junglei, 100% românesc, 100% jucat de copii

Recomandare: musicalul Cartea Junglei, 100% românesc, 100% jucat de copii

 

În România se fac și lucruri frumoase. Din ce în ce mai multe, din ce în ce mai calitative și care ne-ar putea reprezenta cu succes pe scene internaționale. Ăsta a fot gândul cu care am plecat anul trecut de la musicalul Cartea Junglei, o adaptare muzicală a celebrei povești scrisă de Rudyard Kipling, despre Mowgli, băiețelul crescut în junglă de animale și redat în cele din urmă oamenilor. Am asistat la peste o oră și jumătate de muzică, dans și actorie. Câteva rânduri de costume, actori care schimbă 2-3, poate chiar 4 roluri, partituri destul de dificile. Toate ingredientele unui musical, cu o singură diferență.

Musicalul Cartea Junglei este jucat aproape în proporție de 100% de copii

Da, da, exact, copii, am aproximat eu cu vârste între 6 și 14 ani, care au muncit enorm pentru un spectacol complex, care necesită foarte multă atenție, concentrare și rigurozitate. Copilașii ăștia au fost, fiecare dintre ei, one man show și au susținut o muncă dificilă chiar și pentru adulți.

Ei sunt elevii școlii Acting Dream Musical Theater, o companie de teatru muzical, condusă de Eduard Petru Jighirgiu și Adriana Drăguț, doi actori cu experiență, care cred în viitorul teatrului românesc și și-au propus să formeze actorii de mâine.

Recunosc, sunt puțin subiectivă, pentru că doi dintre protagoniști, interpretul lui Mowgli, David Jighirgiu și cel al lui King Louie, Matei Toader, sunt colegi de distribuție ai Anei în Sunetul Muzicii, îi cunosc personal și știu cât sunt de serioși și muncitori. Ca și ceilalți protagoniști ai distribuției, altfel nu ar fi reușit o asemenea performanță.

Musicalul Cartea Junglei este un spectacol frumos, armonios, cu cântece noi – este bine de știu că nu veți asculta cântecele din film, ci compoziții proprii, realizate de regizorul Eduard Petru Jighirgiu. Este un spectacol în care s-a pus foarte mult suflet, la care s-a muncit enorm, iar efortul copiilor chiar merită răsplătit cu multe multe aplauze.

Ultima reprezentație din București în această stagiune sâmbătă, 16 Martie, ora 19.00 la Sala Rapsodia. Biletele sunt disponibile aici.

Din 23 Martie spectacolul își începe turneul prin țară.  Vor ajunge, printre altele, la Cluj, Oradea, Constanța. Detalii despre orașele în care ajunge spectacolul găsiți aici.

Citește și

Recomandare de carte pentru copii mari (9+)

Jocuri de jucat toamna. Captivante chiar și pentru copii mai mari

Cum am ales din oferta de cursuri de engleză pentru copilul meu

Cărți utile pentru învățat limba engleză

Cum îți ajuți copilul să citească?

See Also

Cărți de știință și tehnică în joacă

Istoria pe înțelesul copiilor. Trei cărți pe înțelesul copiilor

Două cărți despre Holocaust pe înțelesul copiilor

Activități și ateliere pentru Săptămâna Școala Altfel

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top