Now Reading
Recomandare: Cele mai recente cărți de Crăciun pentru copii

Recomandare: Cele mai recente cărți de Crăciun pentru copii

 

Au trecut două săptămâni de când am fost la Gaudeamus, dar abia acum reușesc să scriu despre cărțile pe care le-am găsit acolo. Încep cu cele de Crăciun, firesc, să nu-mi spuneți că voi scăpați fără poveste cu tematică în perioada asta, că nu vă cred :-). Mi-au atras atenția patru cărți, care cred că sunt potrivite copiilor de toate vârstele, mai ales că unele au ilustrații extrem de frumoase, de care se pot bucura și adulții.

Cărți de Crăciun pentru copii, varianta 2019

De la Editura Nemi vine cartea Lama Lama de Crăciun. Probabil că știți simpaticul personaj Lama Lama creat de Anna Dewdney, care a fost transpus și într-un serial Netflix. De data aceasta, el vine într-o poveste de Crăciun, cu un tâlc destul de profund – care este adevărata semnificație a sărbătorii și cum ar trebui să nu ne lăsăm furați de valul de superficialitate și comercializare pe care l-au căpătat sărbătorile în ultimii ani. Povestea e scrisă cu tâlc și umor, ilustrațiile sunt sugestive și amuzante, e o poveste ușoară și relaxantă. Recomandarea de vârstă este 3+, dar la noi, 10+, a mers de minune, cu hohote incontrolabile de râs.

Lama Lama în pijama

Tot de la Nemi vine o noutate, cartea O dorință de Crăciun de Katherine Rundell. Este povestea lui Theodor, un băiețel care își dorea să petreacă mai mult timp cu părinții săi, mult prea ocupați, chiar și în preajma Sărbătorilor. Magia Crăciunului face ca jucăriile din brad să prindă viață și să îi țină companie lui Theo în aventurile sale. Este o poveste tare frumoasă, care îi învață pe copii că trebuie să îți dorești ceva din tot sufletul ca să se împlinească.

O dorință de Crăciun

Printre cărțile cu tematică de Crăciun extrem de căutate la editura Nemi se numără Fetița care a salvat Crăciunul, Un băiat numit Crăciun de Matt Haig și Poveste muzicală de Crăciunde Cristina Andone, despre care am scris în articolul de anul trecut

De la editura Litera vine cartea Cum a salvat Felix Crăciunul ,o carte cu 24 de capitole și jumătate, gândită ca o carte de advent -o poveste pentru fiecare seară ce precede Crăciunul. La finalul fiecărui capitol este și câte o activitate, pe care copiii o pot realiza – decorațiuni, globuri, borcane de Crăciun și tot felul de obiecte pe care le puteți realiza împreună cu copiii.

Cum a salvat Felix Crăciunul

Tot de la Litera Mică vine o carte ilustrată minunat, Zăpadă. Este o poezie de Crăciun, cu ilustrații superbe și sugestive. Nu cred că greșesc dacă spun că este o carte-tablou.

Zăpadă

Sper că v-au inspirat sugestiile mele de cărți de Crăciun pentru copii. Le aștept și pe ale voastre.

Citește și

Recomandare de cărți de Crăciun pentru copii mici și mari

Recomandare – Mă iubesc așa cum sunt, o carte de ajutor în perioada pubertății

Două cărți pentru copii despre limite personale și putere de decizie

Seria Andilandi, inspirată de basmele românilor

Cum îți ajuți copilul să citească?

See Also

Recomandare de carte pentru copii mai mari

Strada Dalmațieni, un nou serial pentru copii

Cărți de știință și tehnică în joacă

Istoria pe înțelesul copiilor. Trei cărți pe înțelesul copiilor

Două cărți despre Holocaust pe înțelesul copiilor

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top