Now Reading
Protestul prin ochii copiilor. Cele mai reușite replici culese de pe Facebook

Protestul prin ochii copiilor. Cele mai reușite replici culese de pe Facebook

De o săptămână, România se transformă. Crește sub ochii noștri o nouă realitate. O realitate în care gândim mai mult, înghițim mai puțin, ne cerem drepturile și nu mai vrem să fim mințiți. Cum era și normal, România s-a împărțit în două, mai ales pe rețelele de socializare. Un subiect aprig si dătător de lupte pe pereți este cel legat de copii – le spunem sau nu ce se întâmplă, e ok să îi luăm în piață, îi ducem doar la protestul copiilor? Dacă le povestim realitatea înseamnă că facem politică sau că îi manipulăm?

Ieri am aflat părerea Ioanei Chicet Macoveiciuc, alias Prințesa Urbană despre cum le putem face educație civică copiilor noștri în aceste zile.

Astăzi, m-am gândit să mai și zâmbim. Am cules cele mai simpatice replici ale copiilor referitor la ceea ce se întâmplă zilele acestea în România. Mie îmi este clar că astea nu sunt replici învățate, sunt doar crâmpeie de realitate, pe care ei le interpretează la nivelul lor. Curat și ludic. Am putea să îi spunem protestul copiilor în afara pieței.

Un obiectiv ce ar trebui asumat de toți dascălii
Sloganuri reinterpretate

Ilinca, 8 ani – Mamiiiii, o să cumpărăm și noi cartea lui Dragnea? O găsești pe elefant?

Nadia, 6 ani – „E-te-na, să vină să vă ia!” Că deh, copilul nu a înțeles care e treaba cu DNA

Cu TV-ul deschis

Vladimir, 3 ani – Mami, ce e cu protestele astea. Ce e așa important de te uiți mereu la TV?

Thea, 10 ani – Mami, nu știu foarte exact ce trebuie să facă domnul ăsta , dar cred ca e important să ajungi ministru. Dar, mami, chiar dacă nu îi subliniau greșelile, doar auzindu-l îmi dădeam seama ca nu e bine ce zice. Ar trebui sa ascultam de el? Și eu sunt mica…

La protest

Vladimir, 7 ani – Ăștia nu au înțeles din prima că noi nu suntem de acord? Cât mai vor să protestăm?
Tot el, răspuns la întrebarea Ce faci dacă ne pierdem unul de altul în mulțime?Mă duc la un jandarm și îi spun sa te sune!

Mara, 6 ani, în dialog cu frățiorul ei
–  Alex, am fost azi cu mami la guvern.
– Unde?
– E un loc unde oamenii merg că niște oameni răi care conduc țara au dat niște legi ca să nu mai fie pedepsiți chiar dacă fac tot felul de prostii. Adică oamenii ăia răi sunt așa, ca Scar si hienele (din Regele Leu), se gândesc doar la ei
– Păi de ce oamenii răi conduc țara?
– Păi ca și Scar! Ai uitat? Când a murit Mufasa și Simba a fugit, a devenit rege și a vrut sa moară toate animalele din regat de foame. Uite cartea!

Păreri

Eva, 5 ani și jumătate – Mami, dar domnul acesta  i-a spus mamei sale când era mic ca vrea sa se facă hoț? – Nu cred. Altfel mama lui i-ar fi spus ca nu e bine…
– Atunci înseamnă ca a decis să se facă hoț când era mare
– Cred că face lucrurile astea pentru ca nu îi place de România și pentru că vrea să fie el șeful României și nu domnul celălalt.

Chiar dacă unii vor spune că sunt lucruri învățate de la părinți, eu cred că, în multe cazuri, sunt propriile lor interpretări a ceea ce văd, aud și simt în jurul lor. Nu uitați că acești copii sunt diferiți. Înțeleg multe, repede și diferit.

Aveți și voi păreri sau perluțe ale copiilor pe care ați vrea să le împărtășiți?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top