Now Reading
Primul program de divertisment dedicat bebelușilor, la Opera Comică pentru Copii

Primul program de divertisment dedicat bebelușilor, la Opera Comică pentru Copii

Bebelușii sunt o categorie de public aparte, care primește toată atenția pe parte de îngrijire , dar mai puțin pe zona de activități și divertisment. De la această idee a pornit proiectul Bebe Fest OCC, urmat de Duminica bebelușilor, de la Opera Comică pentru Copii, care este dedicat categoriei de vârstă 0-3 ani.

Am aflat toate detaliile despre program de la cea care l-a gândit, Andreea Soare, proaspătă mămică de Zoe, care a și fost sămânța acestei idei.

Care a fost reacția publicului după Bebe Fest OCC, organizat de Opera Comică în toamna anului trecut?

Andreea Soare: Prima ediție a Bebe Fest OCC a fost un real succes. Zeci de bebeluși veniți împreună cu părinții s-au bucurat de atracțiile culturale și educative pregătite de echipa OCC. Cel mai important feedback l-am primit chiar din partea celor mici care nu voiau să mai plece din curtea operei. Atelierele senzoriale sau cursul de muzică au fost unele dintre atracțiile pentru care au revenit în fiecare zi. Părinții ne-au mărturisit că workshopurile susținute de specialiști le-au adus informații utile și interesante, iar târgul cu comercianți și servicii dedicate bebelușilor le-a oferit o gamă largă de produse. Cu toții așteaptă cu nerăbdare edițiile următoare.

Bebelușii sub trei ani nu sunt tocmai un „target” des întâlnit pentru evenimente. De unde ideea cu Duminica bebelușilor și care este motivația din spate?

Andreea Soare: Așa este… în general sunt puține activități dedicate bebelușilor deși este foarte important să le oferim celor mici o educație culturală și experiențe senzoriale încă de la cele mai fragede vârste. Trebuie să recunosc faptul că în calitate de proaspătă mămică am descoperit necesitatea unor astfel de activități la care mi-aș dori să participe fiica mea în vârstă de 10 luni. Știați că muzica clasică ascultată de bebeluș încă de când este în burtica mamei poate ajuta la dezvoltarea anumitor zone ale creierului? Atelierele și activitățile culturale pe care noi le propunem au ca scop dezvoltarea unor aptitudini precum puterea de concentrare, aptitudini motorii sau dezvoltarea inteligenței emoționale. Toate acestea, alături de un alt element foarte important – soclializarea, interacțiunea cu alți bebeluși – ne-au oferit cea mai puternică motivație pentru a dezvolta paleta de atracții pentru bebelușii între 0 – 3 ani și părinții lor. Duminica bebelușilor își propune să aducă o serie de ateliere (muzică, balet, zumba) dedicate atât copilașilor cât și părinților care vor să se implice într-un mod activ în procesul de dezvoltare a micuților din viața lor.

Cum a fost conceput programul Duminica bebelușilor, în așa fel încât să fie potrivit copiilor cu vârste așa mici?

Andreea Soare: Programul Duminica bebelușilor a fost realizat cu ajutorul specialiștilor și este susținut de oameni cu experiență în această direcție. Activitățile propuse aduc mari beneficii atât bebelușilor cât și părinților ce trebuie să îi însoțească pe aceștia pe toată durata desfășurării lor. Exercițiile și experiențele de care au parte în cadrul cursului sunt adaptate nevoilor și capacităților celor mici, în concordanță cu recomandările specialiștilor.

Care sunt beneficiile pentru copii? Dar cele pentru mămici și tătici, în urma participării la evenimentele propuse în Duminica bebelușilor?

Andreea Soare: Așa cum am spus și mai sus, bebelușii au nevoie de muzică, de educație culturală, de activități care să le consume energia într-un mod constructiv și care să le aducă o serie de beneficii în dezvoltarea fizică, emoțională și intelectuală. Particiaparea părinților în cadrul atelierelor propuse de Duminica bebelușilor îi va ajuta să înțeleagă mai bine nevoile copiilor lor și să continue acest tip de educație acasă, dar mai mult decât atât, vor avea ocazia să își îmbunătățească forma fizică, să socializeze și să împărtășească experiențe cu ceilalți părinți.

Așadar, duminica este a bebelușilor la Opera Comică pentru Copii. Detaliile despre atelierele disponibile în cadrul programului găiți pe site-ul Operei Comice.

Citește și

Corina Dumitrescu: Nu mai căutați morala în spectacolele pentru copii

Interviu cu Cristian Mihăilescu despre opera Carmen și toreadorul

Oamenii din spatele School of rock: Irina Furdui și Alexandru Ilie

Spectacolul School of rock, pledoarie pentru vocea copiilor

Secretele unui manager din Top 30 sub 30. Emil Pantelimon, omul OCC al lunii mai

See Also

Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

Corina Dumitrescu: nu mai căutați morala în spectacolele pentru copii!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top