UPDATE – Câștigătoarea concursului este Gabitza Paraschiv. Felicitări!
Cred că am observat cu toții că, în ultima vreme, clișeul poveștilor cu prințese care au nevoie să fie salvate cam încep să apună. Este linia pe care merg majoritatea filmelor de animație și a cărților. Seria Povești de seară pentru fete rebele, apărută la Editura Litera este o carte menită să le inspire pe fetele din întreaga lume să-și urmeze visurile, să țintească mai sus, să lupte cu hotărâre
Prima carte a seriei prezintă destinul a 100 de femei extraordinare, de la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel. Ele sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru, modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.
Povești de seară pentru fete rebele 2 cuprinde o nouă serie de o sută de povestiri care aduc un omagiu unor femei extraordinare. De la Nefertiti la Beyoncé, de la Rosalind Franklin la J.K. Rowling, regine sau activiste, balerine sau avocate, femei pirat sau astronaut, specialiste în computere sau inventatoare – o alăturare încântătoare, promisiunea unei lumi cu posibilități infinite.
Eu și Ana am tocit efectiv cărțile astea, iar eu le-am folosit și în atelierele de creativitate, povești și emoții de la Opera Comică pentru Copii.
În contra-partidă, a apărut, tot la Editura Litera, o carte dedicată băieților
Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel adună 100 de istorii impresionante despre bărbați celebri (sau nu) din toate timpurile, care au îndrăznit să încalce regulile pentru a realiza lucruri uimitoare, cu bunăvoință, dăruire și încredere în sine.
Oameni de știință, activiști, sportivi, artiști sau oameni obișnuiți, toți au luptat, în felul lor, pentru o lume mai bună. De la Nelson Mandela la Stephen Hawking, de la Jamie Oliver la Lionel Messi, poveștile emoționante ale băieților din această carte sunt lecții prețioase de viață și o sursă de inspirație pentru toți copiii.
Super concurs Editura Litera și Ioanamarinescusima.ro!
Puteți câștiga toate cele trei cărți – Povești de seară pentru fete rebele, Povești de seară pentru fete rebele 2 și Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel.
Pentru aceasta trebuie să îmi spuneți, într-un comentariu la acest articol, care este cea mai mare frică a voastră sau a copilului vostru. Aștept comentariile până luni, 1 iunie, iar extragerea va fi prin programul automat de pe blog, pe data de 2 iunie, când anunțăm și câștigătorii.
Mult succes!
Citește și
Cea mai așteptată carte a momentului
Mă iubesc așa cum sunt, o carte de ajutor în perioada pubertății
Două cărți despre limite personale
La ce se mai uită copiii pe Netflix
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.
Nu m am intrebat niciodată care e cea mai mare frică. Acum că a trebuit, m am gindit un pic și probabil cea mai mare frică este frica de a rămâne singur. Copii nu par a avea vreo frica anume, poate fetita o teama mare fata de păianjeni și gindaci.
Cea mai mare frică … ce întrebare grea!
Cred că frica Cezarei este să nu greșească, deși eu încerc să o învăț că e ok să greșim, că așa învățăm, așa evoluăm.
Frica mea … să nu fiu suficientă pentru ea. Să aibă nevoie de mine și eu să nu o pot ajuta.
Mă bucur să te regăsesc pe noul blog și îți doresc succes!
P.S. Pe 2 iunie e ziua Cezarei, poate câștigăm.
Cea mai mare frică este să nu pățesc ceva care să mă pună în imposibilitatea de a avea grijă de copii. Tocmai de aceea mă străduiesc să-i învăț să se descurce.
Buna Ioana,
FELICITARI pentru tot ceea ce faci!
Raspunsul meu la provocare: cea mai mare frica este ca intr-o zi sa ma trezesc.
Sa ma trezesc si sa inteleg ca am ajuns un om matur, sa ma trezesc si sa uit ca mi-am propus sa raman copil, in primul rand pentru Nicho, pentru mine si pentru tot ceea ce inseamna bucuria de a fi mereu cu zambetul pe buze.
Te salutam si te imbratisam din suflet!
Nicho si Alec
cea mai mare frica a mea este de inaltine. Incerc sa fac deferite lucruri sa o inving , dar tot ramane ceva acolo..
Frică pentru fiica-mea : sa fie un pic mai îndrăzneață,că nu are nimic de pierdut ,decât să încerce …pentru mine frică cea mai mare este să fiu sănătoasă si alături de ea ,la bjne si la greu..pupici si succes cu noul bloc..
Cea mai mare frica e usor… ca ceea ce fac sa nu se ridice la standardele pe care le stabilesc! 🙂
Mi e frică să nu reușesc sa fiu părintele de care copilul meu are cu adevărat nevoie. Băiatul meu are destule frici cu care mai avem de luptat, poate pe primul loc, neîncrederea în sine.
Hello, cea mai mare frica in legatura cu mama-copil (eu nu am, dar simt ca imi apartine aceasta frica) este sa raman gravida inainte ca eu sa evoluez indeajuns incat sa fiu o ” mama perfecta ”.
frica de intuneric
Cea mai mare frica a fetitei mele (Ioana, 5 ani) e sa pateasca unul dintre parinti ceva si sa nu-i mai poata fi alaturi. Cea mai mare frica a mea… sa pateasca copilul ceva. Scriind acum realizez ca impartasim aceeasi frica. Multumesc!
Cea mai mare frică a lui Carmen e ca face ceva greșit și e prinsă.
Cea mai mare frică a mea, că nu mă pot conecta deloc cu ele, ca pierd timp și nu le învăț nimic util.
Succes cu noul blog.
Mulţumesc pentru șansă.
Cea mai mare frica a mea este frica de apa, imi transpira palmele numai cand ma gandesc :)). A copiilor, frica cea mai mare a fetitei e sa nu se spele bine pe dinti si sa ii apara carii, iar a baietelului frica de lovituri serioase, se sperie cand vede putin sange, si asta i se trage de la o cazatura, cand a trebuit sa mergem la spital sa il coase la barbie… 😀
Cea mai mare frica a fetiței mele este zgomot..își pune și mana la urechi…nu-i plece niciun lucru care face zgomot!
Cea mai mare frica a mea a fost, este si, probabil, va fi mereu: vor fi bine copiii mei daca patesc ceva?
Cea mai mare frica…de întuneric 🙁
Cea mai mare frica a mea sunt scarile fara balustrada, mi-e teama de o cadere in gol 🙁