Now Reading
Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

Pe principiul caruselului care îmi guvernează viața de 2 luni și ceva încoace, în urmă cu puțin timp am primit invitația de a participa la un press trip organizat de Christian Tour în Tunisia. Prima reacție a fost de panică. Atât de repede? Păi și copilul, și jobul și blogul și toată lista de obligații și responsabilități? Alea cu care mă încarc singură, mai ceva ca tunisienii cămilele, ca să fim în ton :-). A intervenit apoi vocea noii Ioane, pe care o descopăr câte puțin în fiecare zi și mi-a spus că am capacitatea să le aranjez pe toate într-o săptămână și dreptul să îmi ofer experiența asta. Restul e povestea care se scrie începând de ieri, când am plecat la o oră prea matinală de pe Otopeni cu destinația Hammamet. Surprizele au început încă din avion.

Acolo, la 11.000 de metri altitudine, s-a lansat romanul Xanax, semnat de Liviu Iancu și apărut la editura Trei

În doar trei luni de la apariție, Xanax a devenit cea mai citită carte a momentului, iar acum că a atins norii, e clar că cifrele o s-o ia tot în sus :-). Xanax este un roman deopotrivă amuzant, profund, realist, cinic și sensibil: „Omul pare mult mai fragil decât un avion, dar în realitate e mult mai puternic. Un şurub mic dacă i se strică avionului, un mic flaps dacă nu i se deschide sau un senzor dacă i se arde, riscă oricând să se prăbuşească. Doar omul poate să zboare mai departe cu sufletul mutilat, cu toţi senzorii arşi, cu aripile şubrede sau rupte şi cu toate şuruburile sărite, ca şi cum o forţă misterioasă l‐ar ţine mereu şi mereu pe linia de plutire”. Așa își descrie Liviu Iancu romanul, pe care eu abia aștept să îl citesc. Romanul Xanax poate fi cumpărat din majoritatea librăriilor din România, printre care Humanitas, Cărturești, Diverta, CLB sau Librarium, dar și de pe o serie de portaluri cum ar fi edituratrei.ro, libhumanitas.ro, emag.ro, elefant.ro sau libris.ro

Liviu Iancu și Adina Stolojan, comandantul aeronavei în care s-a lansat cartea

Odată aterizați pe aeroportul din Hammamet, ne mai aștepta o surpriză, de data asta nu prea plăcută. Un vânt zdravăn și vreo 15 grade în termometre, deloc asortate cu multitudinea de rochițe, maieuri și pantaloni scurți din bagajul meu, făcut pe ultima sută de metri și cu capul vraiște. Da, când pleci undeva verifici vremea, ceea ce teoretic am și făcut, practic i-am dat ignore și am zis că Tunisia e lângă Egipt, deci e cald. Măcar e soare și nu plouă.

După ce ne-am adunat cu toții și am plecat din aeroport, prima grijă a fost să schimbăm bani și să ne luăm cartele de internet. O informație foarte utilă atunci când călătoriți în tări non-UE este că vă puteți lua cartelă de internet și practic aveți acces la whatsapp, unde vă rămâne numărul vostru cu toate contactele și la Internet. Nu puteți primi și efectua apeluri voce, dar nici nu vreți, la ce tarife sunt. Eu am luat o cartelă de 5GB pe care am dat 15 dinari tunisieni (aprox 4, 5 euro). Cursul euro – dinar tunisian este de 3,30 dinari pentru 1 euro.

Cazarea pentru primele două zile a fost la hotelul Iberostar Averoes

Este un hotel de 4 stele, unul din cele mai bine cotate din Hammamet. Are eleganța sau mai bine zis opulența specifică zonei, dar este totuși construit cu bun gust. Mâncarea este delicioasă, cu preparate internaționale și specifice bucătăriei orientale, există o piscină exterioară cu beach bar și una interioră, zonă de spa și bar. Există și kids club și loc de joacă exterior pentru copii, iar în fiecare seară este show time, adică au loc spectacole susținute de echipa de divertisment a hotelului.

Orașul Hammamet este primul oraș turistic al Tunisiei

Se află la 60 km de capitala Tunis și s-a extins pe bazele orașului-port Pobot, construit de fenicieni. Numele îi vine de la cuvântul hammam,care înseamnă baie, pentru că în vechiul orășel port s-au descoperit foarte multe băi romane. În Tunisia se află dealtfel și cea mai mare colecție de mozaicuri romane din lume. Old Medina, adică orașul vechi este cel mai important loc din Hammamet. Este pitoresc, cu un bazar aflat în centrul cetății vechi și cu o plajă superbă, cu apă de un albastru ireal.

Pentru că este abia început de sezon, e liniște multă în Hammamet, se aude marea, se simte vibrația locurilor și este o perioadă perfectă pentru vizitat și explorat specificul local. Cu condiția să îți iei haine corespunzătoare la tine :-). Mi se pare un loc bun de venit și cu copiii, pentru că, pe lângă facilitățile oferite de all inclusive este și latura istorică și posibilitatea de a vizita și a face excursii prin împrejurimi.

Aventura în Tunisia cu Christian Tour continuă, urmează experiența în deșert și multe altele, așa că rămâneți pe recepție 🙂

Găsiți aici ofertele de circuite în Tunisia operate de Christian Tour.

Citește și

Mini-vacanță în Macedonia. Comorile orașului Ohrid

See Also

Vacanță în Lefkada cu copiii. Ce ne-a plăcut și ce nu pe faimoasa insulă

2 zile și 2 nopți la Legoland. Cum a fost experiența noastră

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Iași, un oraș fascinant. Ce poți vedea în două zile

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (4)
  • Arata foarte bine Tunisia! In Hammamet am vrut sa mergem si noi anul acesta, dupa ce anul trecut am fost in Egipt, dar am alea pana la urma Turcia, un hotel la care am mai stat. Asteptam detalii despre apa, nisip si ce activitati mai deosebite sunt de facut le acolo.

    • E o destinatie interesanta. Urmeaza cateva articole despre ce am facut noi pe aici, dar si un articol special pentru familii cu copii 😉

  • Și noi o sa mergem anul acesta în Tunisia, în Sousse, prin Christian Tour. M-ar interesa mai multe informații legate de prețul excursiilor organizate acolo dar și aspecte legate de securitatea turiștilor, având în vedere situațiile cu atentate din trecut.

    • Tayana, urmeaza si un articol detaliat final cu aceste aspecte. Ce pot sa spun legat de securitate este ca este o destinatie sigura, nu am vazut paza ca in Egipt, oamenii sunt relaxati, eu am avut mereu sentimentul de siguranta. Legat de costuri, iti pot spune ca plimbarea pe camila a costat 30 de dinari si este cam cea mai costisitoare atractie. Mai este plimbarea cu ATV-ul, care era 50 de dinari. 1 euro – 3.33 de dinari. Iti multumesc pentru interes si te astept sa citesti celelalte articole

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top