Now Reading
Premiul de recunoștință al anului 2018 merge la…

Premiul de recunoștință al anului 2018 merge la…

Inițial, mă gândisem să fac și eu, ca tot omul, un bilanț al lui 2018. După ce am citit câteva astfel de articole și postări pe bloguri și pe Facebook, m-am răzgândit. Bilanțurile de succes ale unora pot fi declanșator al suferinței altora. Eu am decis să păstrez lista de realizări pentru mine și să mă bucur de ea, fără să risc să stârnesc complexe de inferioritate sau dureri în alții.

Mi se pare că această listă de realizări „țipată” pe internet este o manifestare exclusivă a ego-ului. Sincer, nu ajută pe nimeni să vadă, pe liniuțe, câte cursuri ai absolvit tu, câte  țări ai bifat, câți bani ai câștigat și din ce surse, cât de bine ți-ai crescut afacerea, cât de minunați și deștepți îți sunt copiii. Toate lucrurile astea au fost spuse și aflate de-a lungul anului. Cine a avut de bucurat s-a bucurat, cine nu, nu o s-o facă nici acum.

În schimb, unii își pot aduce aminte de propriile bătălii pierdute sau insuccese și îi poate durea mai mult acum, când traversăm o perioadă destul de sensibilă emoțional.

Să nu uităm că depresia e în topul bolilor care conduc la moarte și perioada de Sărbători este punctul culminant de manifestare a ei

Dar, până la urmă, fiecare face cum crede de cuviință, că doar în diversitate stă tot farmecul, nu?

Anul acesta, eu am ales să schimb lista de realizări, pe care o păstrez pentru mine, cu lista de recunoștință

Am foarte multe motive pentru a fi recunoscătoare, iar primul este faptul că suntem cu toții sănătoși și cât de cât pe picioare. Chiar și cu entorsa mea căpătată în ultimele zile ale anului, tot zic că ieșim pe un mare plus.

Mai pun pe lista recunoștinței toți oamenii pe care i-am întâlnit și toate mesajele minunate pe care le primesc de la voi, cititorii mei.  Toate semnalele care vin să confirme că blogul Pisica pe sârmă a crescut enorm în ultimul an și s-a așezat frumos și stabil pe pozițiile fruntașe din zona de familie și lifestyle.

Sunt recunoscătoare pentru locurile minunate pe care le-am vizitat și pentru că am ajuns unde în urmă cu un an nici nu visam. Am cunoscut o lume total nouă și surprinzătoare.

Sunt multe motive de recunoștință pe lista mea, dar cel mai cel adună în el și oameni și trăiri și emoții

Cea mai surprinzătoare și revelatoare experiență a lui 2018 este întâlnirea mea cu Opera Comică pentru Copii. Nu am cerut-o, nu am prevăzut-o, pur și simplu s-a întâmplat și se întâmplă aproape de la sine. A început într-o zi de iarnă, la finalul lui ianuarie. Atunci, o mămică-cititoare, căreia îi voi rămâne veșnic recunoscătoare, mi-a spus de preselecția pentru Sunetul Muzicii. 

Din acel moment, totul a fost un puzzle ale cărui piese s-au așezat perfect. Ana a luat castingul pentru rolul Marta, l-am întâlnit pe OMUL Răzvan Mazilu   și întreaga echipă minunată pe care Opera Comică a pus-o în slujba unei producții grandioase. Am trăit o experiență completă.

Am scris din inimă și cu inima despre tot ce ni s-a întâmplat acolo, fără să aștept nimic în schimb

Totuși, am primit mai mult decât am visat: propunerea de a deveni bloggerul oficial al instituției. Am rămas astfel conectată la o lume de poveste, cum mi-aș dori să văd în cât mai multe locuri, fie ele instituții de stat sau corporații. O lume în care absolut orice vis devine realitate. Deciziile se iau în câteva minute și oricine poate fi o voce, dacă are ceva de spus. Fiecare om este important și implicat, de la director până la mașiniști și recuziteri.

În lumea asta magică, toată lumea zâmbește și are o vorbă bună. De la doamna de la garderobă care preia hainele și doamnele plasatoare care fac rost de scăunele înălțătoare pentru cei mai mici spectatori,  până la șeful serviciului de comunicare care nu stă într-un birou, ci printre oameni și doamna Felicia Filip, prezentă la orice reprezentație și mereu cu un zâmbet larg pe față.

Spectacolele, târgurile, galele, toate sunt construite în jurul copiilor și nevoilor lor

Nevoia de educație făcută prin distracție, de conectare cu părinții, de divertisment de calitate. Noutățile curg, în fiecare lună echipa de la Operă mai născocește câte ceva și când crezi că nu mai au cu ce să vină, ne demonstrează că ideile bune sunt infinite.

Am cunoscut minunata lume a atelierelor Micul Artist , cu ajutorul cărora Ana și-a urmat o dorință mai veche, aceea de a face cursuri de teatru și și-a descoperit o nouă pasiune, street-dance-ul. Tot de la ateliere sau mai degrabă cu ajutorul lor a ponit și serialul Talentul copilului tău. Din luna ianuarie, voi susține atelierul de scriere creativă pentru copii în cadrul atelierelor Micul Artist. Și această colaborare are aceeași poveste ca și restul experienței cu Opera Comică. Neplanificată, neașteptată, dar aducătoare de bucurie fără margini.

Sunt convinsă, după cum s-au desfășurat lucrurile, că povestea asta nu se încheie aici

Nu planific alte continuări, pentru că lucrurile planificate puțin dar bine sunt cele mai faine.  Spun doar „Mulțumesc, Opera Comică pentru Copii!”, „Mulțumesc, 2018!”

Credit foto –  Event Portrait

See Also

Machiaj şi styling – Cristina Calancea 

Citește și

Casele modeste au mereu ușile deschise

Faptele bune se fac pentru oameni cât sunt în viață

Nu mai vreau obiective și foc de artificii. Mă mulțumesc cu destulul meu. 

Ce obiceiuri aveți în noaptea dintre ani?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top