Now Reading
Premieră la Opera Comică pentru Copii și CONCURS EXCLUSIV!

Premieră la Opera Comică pentru Copii și CONCURS EXCLUSIV!

LATER EDIT – Castigatoarele sunt Maria Scarlat si Ioana Vlad. Felicitari!

V-am obișnuit deja ca în calitate de primul blogger oficial al Operei Comice pentru Copii să vă țin la curent cu toate noutățile și să vă ofer concursuri în exclusivitate. Pe 25 mai are loc la Opera Comică pentru Copii premiera unui spectacol tare simpatic, care mie mi-a atras atenția încă din titlu. Când i-am citit descrierea, m-a cucerit total. Carnavalul Animalelor are la bază, ca partitură muzicală, suita de Camille Saint-Saëns. Pe baza acestei lucrări, regizoarea Elena Morar, împreună cu întreaga echipă, a imaginat o poveste plină de învățăminte.

Mă bucur pentru șansa de a putea crea acest spectacol alături de o echipă de actori talentați care au intrat în joaca <<de-a carnavalul animalelor>>, de orchestra OCC, care a acceptat provocarea noastră ludică de a deveni un adevărat personaj colectiv în această <<petrecere în pijama>> și așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu voi, publicul.

Din primul moment, am fost inspirați de compozițiile jucăușe ale lui Saint-Saëns, apoi am ales, împreună cu echipa – pentru a acompania muzica – fabule diverse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și explorăm distrându-ne, prin intermediul acestor povești cu morală, caracterele umane pe care le vedem zilnic în jurul nostru. De la mândrul leu, la rățușca cea urâtă, la măgarii fricoși, peștii zglobii sau cangurii îndrăzneți, fiecare animal adus pe scenă de muzică și de costume ne dezvăluie câte o părticică din natura umană și un crâmpei de realitate văzută prin filtrul imaginației unui copil.

Această putere a imaginației face ca dintr-un simplu dormitor să putem fi transportați într-un acvariu sau în savana africană, căci nevoia de teatru și de spectacol nu ține de unde ne aflăm, ci de puterea de a ne păstra creativitatea pe care o aveam în copilărie, când ne făceam cazemate din perne și corturi magice din cearceafuri. Astfel, ne păstrăm uimirea și candoarea de a fi copii în orice circumstanțe iar prin teatru și muzică ne conectăm exact la acea abilitate de a visa cu ochii deschiși.”

Spectacolul Carnavalul Animalelor are premiera pe 25 mai, la ora 10.00, la Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii.

Regia: Elena Morar, Scenografia: Diana Nistor, Conducerea muzicală: Alexandru Ilie, Gheorghe Iliuță, Video design: Eranio Petrușka, Mișcare scenică: Ionuț Picincu

Distribuția (în ordine alfabetică) – Tatăl – Ionuț Picincu, Alin Potop, Răzvan Răduță Mama – Cristina Drăghici, Iulia Samson Copilul: Antonia Pencu, Matei Ungureanu Suita muzicală: Roxana Cioran, Alina Horez – vioara I Anca Sinaci, Emilia Botezatu – vioara a II-a Ana Maria Nicolae, Anca Luncanu – violă Alexandra Pascaru, Emeșe Achim – violoncel Iustin Carp, Radu Petrovici – contrabas Petra Pană, Amalia Nedelcu – flaut Bogdan Mavroean, Bogdan Vasile – clarinet Paul Luculescu, Răzvan Florescu – percuție Andreea Archip, Mihaela Neacșu, Abel Corban, Marius Groza – pianiști

Concurs exclusiv Pisica pe sârmă și Opera Comică pentru Copii!

Pentru această premieră, punem la bătaie două invitații de 3 locuri fiecare la spectacolul de sâmbătă, 25 mai, de la ora 10.00. Trebuie să ne spuneți într-un comentariu la acest articol care este animalul preferat al copilului vostru. Încheiem concursul vineri, 24 mai, la ora 8.00. Câștigătorul îl aflăm prin programul Random Picker.

Mult succes!

Citește și

See Also

Festivalul Opera Copiilor, cel mai așteptat eveniment al verii la Opera Comică pentru Copii

Tabere urbane de vară la OCC

Ziua de naștere a copilului la OCC

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile

View Comments (7)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top