Now Reading
Poveste cu aromă de cafea și lecții de viață

Poveste cu aromă de cafea și lecții de viață

Ce o fi și asta? De ce a venit treaba asta tocmai acum? Așa mă întrebam puțin după începutul anului, când am primit o ofertă de colaborare ce până de curând părea de nerefuzat. Ani de zile mi-am dorit o astfel de oportunitate și când stabilisem că mă concentrez pe blog și „treburile” mele, a venit de nicăieri, parcă special ca să mă dea peste cap. Știți aia cu „fă-ți planuri ca să facă Dumnezeu mișto de ele”? Cam așa mă simțeam. Îmi planificasem aproape tot anul, cu proiecte pe blog, proiecte personale, colaborări, parteneriate. Așa ceva venea complet neașteptat și debusolant.

Totuși, ceva din mine m-a făcut să accept și să aștept. O lună mai târziu, când toată viața mea s-a dat peste cap și tot ce știam și construisem se dărâma bucată cu bucată, am înțeles. Oferta aceea era șansa mea la stabilitate, la socializare, șansa mea de a avea un punct de sprijin moral, financiar, social într-un moment în care există prea puține constante în viața mea.

Mi-am dat seama că, uneori, nu tu știi cum e mai bine

Există un plan mai presus de noi, care se țese în așa fel încât să ne prindă în brațe atunci când cădem. Sunt aproape trei luni de când creativitatea mea este (și) în slujba unei categorii de produse pe care o iubesc și cu care mă intersectez zilnic. Beau cafea din clasa a XII-a, când învățam pentru BAC și primul lucru când mă trezeam, la 5 dimineața (da, am fost tocilară) era să îmi fac o cană mare de cafea neagră și să o beau cu geamul larg deschis, ascultând ciripitul păsărilor. Mindfulness cred că îi spune acum, nu? Pentru mine era modalitatea în care puteam să învăț cât era ziua de lungă. Mai apoi, cafeaua m-a ajutat în sesiuni, în primii ani ca mamă și în mai toate momentele în care aveam nevoie de un pic de energie și un pic mai mult răsfăț.

Acum scriu texte despre cafea, învăț o grămadă de lucruri, de la tipuri de cafea și cum se diferențiază ele, la tot felul de ustensile despre care nici nu știam că există. Și da, beau mai multă cafea decât până acum. Mă prinde pe zi ce trece treaba asta, e posibil să mă apuce împărtășitul din secretele cafelei, să știți de unde vine 🙂

Dacă vă place ceva din ce vedeți pe paginile de social media ale brandurilor Doncafé, Doncafé Fresh, Beanz Cafe sau Amigo, să știți că e și un pic din inspirația și dăruirea mea pe acolo. Și da, vă invit să le gustați pe toate, că de, nu pot face diferențe :-).

Prima cafea făcută de mine la aparat profesional, cum să nu o savurez?

Tot ce mi s-a întâmplat în primele trei luni ale anului a venit cu câteva lecții

Planurile sunt bune, dar nu te crampona de ele. E posibil ca în spatele lor să te aștepte exact lucrurile de care ai nevoie.

În realitate, nu ai control asupra nimănui și a nimic. Încă învăț asta.

Ce ai azi, mâine e posibil să nu mai fie. Ce crezi că știi azi, constați mâine că habar nu ai. Și la asta mai am de lucrat.

Din orice rău iese și un bine. În timpul oricărei furtuni musai se pregătește și un curcubeu pe undeva, chiar și în lucrurile mici. Totul e să ai puterea să îl vezi. Dacă nu îl vezi, înseamnă că nu e încă vremea.

Profită de furtună și ia-ți umbrelă (Doamne, ce filosofă am devenit!). Uite-te la aspectele din viața ta unde ai de lucrat, uite-te în tine, găsește-ți un hobby, citește, fă sport, admiră pereții, orice te poate face să te simți azi un pic mai bine ca ieri.

Revenind de unde am plecat, voi ce povești frumoase cu și despre cafea aveți?

Citește și

Să fii om bun te ajută pe tine

Suntem plăcuți doar când suntem fericiți?

Curajoasă sau inconștientă? Habar n-am, dar sigur autentică!

De ce oamenii nu spun ce-i doare?

Faptele bune se fac pentru oameni cât sunt în viață

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top