Now Reading
Petrecere în pijamale pentru copii. 10 idei distractive

Petrecere în pijamale pentru copii. 10 idei distractive

De vreo doi ani și ceva încoace, Ana a descoperit ce înseamnă o petrecere în pijamale și de atunci n-am mai scăpat de ea :-). Folosim orice prilej să invite una sau mai multe colege sau prietene la noi și să se distreze pe cinste. Sigur, distracția supremă este când vin multe fete, de regulă de ziua ei, dar la fel de bine se simt și dacă sunt două sau trei prietene. Aș spune chiar că în mai puține, riscurile să iasă cu scântei sunt mult mai mici.

De când sunt gazdă de petrecere în pijamale, pot să spun că m-am specializat în activități și distracții. De fete, deh, că deocamdată petreceri mixte nu facem și mă îndoiesc că atunci când va fi cazul o să fim invitați :-). Așa că profit acum și îmi ofer tot suportul.

De când sunt mai mari, se organizează singure și nu prea mai e nevoie de noi, decât pentru adus una alta, montat diferite aparaturi sau activități ce necesită înfrumusețare.

Activități pentru o petrecere în pijamale reușită

Dans, cu varianta Just Dance

Pentru toate formulele în care am organizat o petrecere în pijamale, indiferent că au fost în două sau mai multe fete, o sesiune de Just Dance a fost nelipsită. Nu trebuie să aveți neapărat consolă, noi nu avem, ci folosim direct video-uri de pe Youtube. Nu se contorizează mișcările, dar e la fel de distractiv.

Karaoke

O altă activitate preferată la noi în casă e cântatul. Ușor logic, nu? 🙂 Efectul e cu atât mai spectaculos cu cât aveți microfon sau chiar o stație karaoke, dar și un karaoke improvizat, tot de pe Youtube, merge de minune.

Film cu floricele și snacks-uri

Un fel de cinema ad-hoc, pentru care nu uitați să pregătiți floricele, eventual aduse în cutii de carton ca la cinema, pentru un efect cât mai wow. Nu trebuie decât să aveți grijă la alegerea filmului, să nu iasă cu scântei. Cea mai sigură variantă e cea cu tragerea la sorți.

Seară de gătit

Gaufre, clătite, salată de fructe sau chiar pizza. Sunt câteva variante ușor de pregătit și pe placul copiilor. Cel mai distractiv este să le pregătiți împreună. Când sunt mulți copii e posibil să meargă mai greu, dar dacă vă organizați și împărțiți din timp sarcini, e foarte posibil să vă iasă.

Seară de frumusețe

Fetele adoră cochetăriile, așa că dacă le propuneți o sesiune de manichiură sau o ședință la spa, timp în care să le puneți o mască hidratantă și să le faceți un masaj, vor fi extrem de încântate. Și cu buclele cu ondulatorul o să aveți succes, dar nu prea merge în multe fete, că durează.

O altă activitate foarte apreciată la noi e baia cu spumă

Recordul de fete în cadă a fost de șase, iar seara s-a finalizat fără nicio inundație.

Bătaie cu perne

Distracția clasică, dar tare apreciată la o petrece în pijama. Vă trebuie doar un spațiu sigur – fără obiecte ce pot fi sparte și multe perne pufoase.

Parada modei

Fetele adoră să schimbe ținute și să se împopoțoneze cu tot felul de accesorii. Puteți folosi rochii și fuste din garderoba gazdei și, dacă vă îndurați, să le împrumutați câteva eșarfe, mărgele și alte accesorii de la voi. Puteți cumpăra și niște peruci colorate, o să fie și mai amuzant.

Prima petrecere în pijamale

Joc de creat povești

Ca un fel de „poveste de noapte bună”, le puteți propune copiilor să creeze ei singuri o poveste, spunând fiecare o propoziție și continuând ideea celui de dinainte. Vă puteți folosi de Zarurile cu povești, care vor face totul mult mai simplu și mai amuzant.

Corturi improvizate

Puteți să vă pregătiți special cu niște structuri de bețe, de care să prindeți cearceafuri și pături și astfel să realizați niște corturi tipee sau, vă puteți folosi de scaunele din casă.

Sigur, lista de activități rămâne mereu deschisă și ea poate să includă board games, joc de mimă, mini-ateliere de crafturi și multe altele, în funcție de preferințele participanților.

Dincolo de toate, ce vă trebuie în primul rând e un pic de curaj. Prima dată e mai greu, apoi o să deveniți experți în petrecere în pijamale.

Citește și

Idei de petrecere pentru copii mai mari

15 activități de iarnă de făcut cu copiii

Ce facem cu copiii în casă? Activități pentru copii mici și mari

Clădiți-le amintiri, case și mașini își vor lua singuri

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top