Now Reading
Pentru sănătatea copilului, petreceţi cât mai mult timp cu el

Pentru sănătatea copilului, petreceţi cât mai mult timp cu el

Momentul în care ziua de 1 iunie va fi declarată Zi liberă pentru toţi părinţii din România se apropie tot mai tare. Săptămâna aceasta, campania inițiată  de Radio Itsy Bitsy, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți, cărora li s-a alăturat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție,  a înregistrat două succese mari.

La începutul săptămânii, Senatul României a adoptat, cu 98 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sărbătoare legală, ea devenind astfel zi liberă la nivel național. Datorită acestui proiect legislativ de 1 Iunie părinții vor avea o zi liberă în plus pentru a sărbători împreună cu cei mici Ziua Copilului, prin timp de calitate în familie.

Ieri Consiliul National al Audiovizualului a aprobat difuzarea la radio şi TV, în calupurile publicitare, a unui mesaj despre importanța timpului de calitate părinte-copil.  Mesajul care tocmai a fost aprobat de CNA: „Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el. „ va fi difuzat de toate radiourile şi posturile de televiziune din România în calupurile publicitare şi va ajunge la toţi părinţii. Aceştia vor conştientiza faptul că sănătatatea emoţională a copiilor este la fel de importantă ca sănătatea lor fizică. După votul favorabil dat de membrii CNA urmează o dezbatere publică de 1 lună şi, în etapa următoare, măsura va fi pusă în aplicare.

„Nevoia reală a copiilor de a petrece mai mult timp împreună cu părinţii este principala motivaţie a acestui proiect de lege, care mă bucur ca a fost aprobat într-o majoritate covârşitoare de colegii din Senat. Părinţii şi copiii vor avea o zi liberă si vor putea sărbători împreună cea mai importantă zi din an pentru cei mici. Consider că ar trebui să ne gândim poate şi la celelalte propuneri ale copiilor legate de sprijin financiar din partea statului.”, a declarat senatoarea Rozalia Biro.
În ceea ce privește următoarele etape pe care această inițiativă legislativă le va parcurge, deputata Claudia Boghicevici precizează: “Ne bucură faptul că Senatul a aprobat iniţiativa legislativă pentru 1 Iunie zi liberă naţională. Conform procedurii parlamentare, propunerea merge acum la Camera Deputaților spre dezbatere și aprobare. Sperăm să fie susţinut de toţi deputaţii, indiferent de partidul din care fac parte. Este o iniţiativă în interesul copiilor”.
Campania care susține inițiativa legislativă a fost demarată în aprilie 2016 în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii, care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% din părinți cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puțin. Pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade. Conform experților, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeași cameră, ci ca părinții să fie prezenți 100% în relație, oferindu-le copiilor întreaga atenție.
Pentru că de mai bine de 10 ani suntem alături de copiii şi părinţii din România am văzut câtă nevoie au cei mici de timp petrecut alături de părinţii lor. Încă de la începutul acestui an am lansat campania de susţinere a părinţilor în această direcţie şi propunerea legislativă pentru 1 Iunie zi liberă naţională este un pas important pentru ca familiile să conștientizeze valoarea timpului de calitate petrecut împreună. ”, a afirmat Nadia Tătaru, Director General Itsy Bitsy FM.

See Also

Această campanie a inclus până acum şi acțiunile:
– o amplă campanie de informare după ce grupul de iniţiativă a lansat apelul către părinţi: “Petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri”;
– Parlamentul copiilor în care peste 200 de şcolari au participat la dezbateri cu deputați și senatori și au sprijinit proiectul de lege 1 Iunie zi liberă;
– Cea mai mare sărbătoare de 1 Iunie petrecută de copii împreună cu părinţii lor în parcul Al. Ioan Cuza din Bucureşti, campanie amplă de promovare a jocului ca metodă de petrecere a timpului de calitate în famile etc.
17.000 de români care sprijină inițiativa s-au alăturat acesteia pe pagina de Facebook 1 iunie zi liberă. Iniţiativa beneficiază de sprijinul autorităţilor, specialiştilor în educaţie şi psihologia familiei, asociaţiilor de părinţi, liderilor de opinie şi personalităţilor din lumea artistică care continuă să trimită mesaje de susţinere.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top