Now Reading
Pastel Chalet și Vama Buzăului, loc perfect pentru familii cu copii și cupluri

Pastel Chalet și Vama Buzăului, loc perfect pentru familii cu copii și cupluri

Am descoperit în iarna asta blândă și caldă un loc de vis, departe de agitația orașului, unde nici semnal la telefon nu e. O zonă plină de natură sălbatică, autentică și un hotel-boutique cald și primitor, plin de detalii care contribuie fără să simți la o vacanță perfectă. Zona este Vama Buzăului și locșorul de vis se numește Pastel Chalet. Exact așa romantic cum îi sună numele și este.

Pastel Chalet. Localizare

Am avut mare noroc de iarna asta primăvăratică și nu am prea simțit ce înseamnă polul frigului, așa cum e numită zona în care se află Vama Buzăului. Comuna Vama Buzăului este situată în sud-estul județului Brașov, la 45 km de orașul Brașov. Noi am făcut cam 1 oră și un pic. Pastel Chalet este situat în satul Dalghiu. Ultima bucată de drum, de vreo 15 km este destul de proastă, cu gropi multe, dar peisajul este tare frumos, iar liniștea…ah, liniștea! În spatele Pastel Chalet curge râul Dalghiu, vara cred că se poate profita la maximum de el.

Pastel Chalet
Pastel Chalet

Lângă Pastel Chalet mai este o pensiune, dar în afara lor este totul pustiu, pe o rază de niște kilometri. Nu există semnal în rețeaua Orange, puțin la Vodafone și Digi. Compensează însă WI-Fi-ul care funcționează brici. Este atâta liniște și bine, că îți țiuie urechile, mai ales dacă ești obișnuit cu zumzet continuu. Noroc că au copiii grijă de asta.

Pastel Chalet. Cazare & restaurant

Că veni vorba de copii, Pastel Chalet este un loc primitor și prietenos pentru copii, cel puțin pentru cei un pic mai măricei. În cazul bebelușilor nu mă pronunț.  Sunt 15 camere, situate în trei corpuri de clădire – Romantic, Charm și Cozy, în care am stat noi. Am avut camera Coral, situată la parter.

Pastel Chalet
Camera Cosy
Pastel Chalet
Detaliu din baie

Fiecare corp are un living generos, unde se găsesc o canapea cu fotolii, o masă sau mai multe măsuțe mai mici și un televizor. În fiecare living există și jucării pentru copii. Am rămas impresionată de atenția la detalii. Mobilierul pictat, obiectele de decor cu aspect vintage, faianța pictată din baie, perdelele cu broderie de dantelă,  fotoliile de catifea, toate se împletesc așa frumos și creează o atmosferă primitoare și caldă, de acasă.

Pastel Chalet
Living

Restaurantul este deorat în aceeași notă. Farfuriile au niște modele superbe, mobilierul este alb, iar șemineul care se aprinde seara (sau cel puțin acum, iarna s-a aprins) completează atmosfera idilică.

Pastel Chalet
Farfuriile cu flori

Mâncarea este extrem de bună – noi am avut variante de meniu din care să alegem, erau câte 4-5 opțiuni la fiecare fel + opțiuni pentru copii. Nu aveai cum să nu găsești ceva pe placul tău. Am mâncat păstrăv pe grătar, proaspăt și excelent gătit, o tocăniță de ciuperci delicioasă, ciorbițe și supă cremă și deserturi de casă.  Preparatele din carne  foarte bune și cu gust. Am înțeles că mare parte a aprovizionării se face de la fermele și gospodăriile din apropiere, a căror producție este destinată pensiunilor din zonă, astfel că dețin și certificate de conformitate și tot ce este nevoie.

Pastel Chalet
Păstrăv pe grătar

Aș spune că și vinul rose a fost excelent, dar mi-e să nu vă las vreo impresie, așa că mă abțin 🙂

Ce activități puteți face la Pastel Chalet?

În corpul Chalet Romantic există o masă de biliard și una de ping pong, iar la recepție găsiți o mulțime de board games – Catan, Carcassone și multe altele. Noi am ales Remy și am jucat o partidă în doi. Copilul l-am pierdut definitiv, în mulțimea de activități în care a fost antrenată împreună cu ceilalți copii de Enisa, gazda de la Pastel Chalet. A pictat și a făcut o mulțime de obiecte decorative din mărgeluțe. Cu greu am luat-o de acolo, doar sub promisiunea că îi luăm și ei mărgeluțe fix ca alea.

Pastel Chalet
Ora de creație și creativitate

Ziua ne-am dat cu săniuțele și am admirat iepurașii aflați în spatele pensiunii.

Există și un loc de joacă exterior pentru copii și o curte generoasă, iar vara se fac multe activități și ateliere pentru copii afară, în natură.

Tabere pentru familii

Am aflat cu bucurie că la Pastel Chalet se organizează și tabere pentru familii. În ziua în care am ajuns noi tocmai se încheiase o astfel de tabără, la care au participat 11 familii. Se fac exerciții de dezvoltare personală și conectare, coordonate de specialiști, ateliere de creație pentru copii, drumeții de explorare. Vara există trei tabere cu tematici diferite. Despre una din taberele verii a scris Robert cel cool.

Locuri de văzut în Vama Buzăului

În pachetele oferite de Pastel Chalet sunt incluse și excursii la obiectivele din zonă, în funcție de anotimp și de condițiile meteo. Noi am fost la rezervația de zimbri de la Vama Buzăului și la Cascada Urlătoarea.

Rezervația de zimbri Valea Zimbrilor

Situată chiar în localitatea Vama Buzăului, rezervația găzduiește câteva zeci de zimbi (nu știu exact numărul lor), dar și nouă cerbi. Copiii au hrănit cu morcovi și cartofi cerbii, care ne-au însoțit de-a lungul gardului în timpul vizitei în rezervație. Mi-a plăcut că este un loc îngrijit, dar foarte puțin amenajat, pentru a lăsa animalele să se simtă cât mai aproape de  mediul lor natural.

Pastel Chalet
Hrănind cerbii la Valea Zimbrilor

Cascada Urlătoare

Întorcându-ne de la rezervația de zimbri înapoi la Pastel Chalet, ne-am oprit la cascada Urlătoare (alta decțât cea din Bucegi, desigur :-)), unde ne-am bucurat de natura complet sălbatică, de liniște și de un săniuș pe cinste.

Pastel Chalet
Natură la Cascada Urlătoare

Omul sfințește locul și patronul afacerea

Cel mai mult și mai mult mi-a plăcut la Pastel Chalet personalul. Toți cei care servesc sunt mereu cu zâmbetul pe buze, emană o stare de bine și energie pozitivă. La asta contribuie foarte mult cele două gazde, Enisa și Bogdan, creatorii Pastel Chalet. Mereu am spus că ceea ce diferențiază afacerile de afară de cele românești este în primul rând implicarea patronului. În Italia, de exemplu, cel care deține gelateria face înghețata, după rețete vechi de zeci de ani, cel care deține pizzeria este chiar cel care învârte și coace pizza, iar proprietarul unei clădiri este și zugrav și tâmplar și face și curat dacă e nevoie.

Așa și la Pastel Chalet. Enisa și Bogdan sunt direct implicați în tot ceea ce înseamnă drumeții, ateliere cu copiii, cereri de la clienți, servire. Asta se vede și contează enorm.

Pastel Chalet
În leagăn

Cred că v-ați dat seama că ne-a plăcut foarte mult la Pastel Chalet și intenționăm să revenim, mai ales că ne-a cucerit zona și ne dorim să o vedem și pe timpul verii.

Dacă vreți o gură mare de aer și natură neatinsă de comercial și bâlci, vă recomand cu drag Vama Buzăului, iar dacă vreți un loc de cazare cochet, cu activități pentru copii, dar și pentru adulți, cu mâncare bună și sigură și cu detalii care mângâie sufletul, vă recomand Pastel Chalet. 

Citește și

See Also

Ferma Club. Relaxare de patru stele în condiții de fermă

Destinații de o zi aproape de București. Cetatea Poenari

Destinații de o zi aproape de București. Conacul Golești

Destinații de o zi aproape de București. Salina Slănic

Locuri de văzut în România. Cetatea Alba-Iulia

Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor

Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara

Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top