Now Reading
Părinți, bucurați-vă de copilărie!

Părinți, bucurați-vă de copilărie!

 

Bucurați-vă de nopțile nedormite din cauza colicilor, a dinților sau pur și simplu a toanelor. Curând n-o să închideți un ochi până n-o să-l știți în siguranță acasă.

Bucurați-vă de clipele când vrea numai în brațe. Foarte rapid o să coboare singur și o să se întoarcă doar la nevoie.

Bucurați-vă când vă strigă de o mie de ori pentru orice fleac. O să vină vremea în care o să pândiți ecranul telefonului, doar doar sună.

Bucurați-vă de clipele în care vrea să se joace cu voi. Până să vă dezmeticiți, jucăriile se schimbă și voi nu mai sunteți parteneri dezirabili.

Bucurați-vă de tantrumurile din cauza unei mașinuțe de plastic de 5 lei. În câțiva ani, s-ar putea să vă coste ceva mai mult 🙂

Bucurați-vă când plânge și îl puteți alina. La un moment dat o să-i citiți profilul de pe rețele sociale ca să ghiciți ce-l doare.

Părinți, bucurați-vă de copilăria copiilor voștri!

Bucurați-vă de bebelușie, de zâmbetul știrb, de mirosul de lapte – Doamne, ce repede trece mirosul ăla! Bucurați-vă de pașii strâmbi și nesiguri, de cuvintele stâlcite, de obrajii mânjiți cu piure de morcovi și pereții împroșcați cu brocolli. Bucurați-vă de mânuțele mici care vi se agață de gât și de picioare, de dințișori abia ieșiți care vă mușcă, de lacrimi care vă cheamă în ajutor.

Bucurați-vă de dimineți tihnite, în care puteți să întârziați fără grijă la grădiniță. Bucurați-vă de plimbări de mânuță prin parc, de jocuri inventate din te miri ce, de leagăne și tobogane, de baloane de săpun și jocuri cu fise. De păpuși cu nume ciudate și piese de lego care vă intră în tălpi. De întrebări care se repetă de un milion de ori și jocuri care se joacă în buclă. De zile de naștere cu mulți copii și casa întoarsă pe dos, de certurile infinite pe timpul de uitat la televizor, de sertarele cu dulciuri care se deschid de prea multe ori, de regulile încălcate prea des.

Bucurați-vă de fiecare clipă, savurați fiecare moment, de bucurie, de supărare sau de nervi

Tot ce azi pare firesc și luat de-a gata, mâine va fi o amintire prețioasă, la care vă veți întoarce mereu, ca la o mantră magică. Bucurați-vă de copilăria lor, ca să aveți din ce să vă hrăniți când o să crească.

Foto din arhiva personală, parcă dintr-o altă viață

Citește și

Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin

Nu mai creșteți genii, creșteți copii fericiți!

Tu ce-i spui cel mai des copilului tău?

Nu vă mai mințiti copiii!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top