Ce mâncăm în mașină la drum lung, copii și adulți?

pachețel pentru drum

Weekend-ul trecut am făcut o nebunie a la Pisicii și am fugit o zi la munte. Scopul principal a fost să îmi „consum” cadoul de ziua mea, un zbor cu moto-parapanta. Cel secundar era să respirăm și noi un pic de aer de munte. Socoteala noastră a coincis cu a altora, așa se face că am petrecut vreo 5 ore în mașină până la Râșnov. Noroc că am fost inspirată și am pregătit pachețel pentru drum pentru noi toți. De regulă nu sunt așa elaborată decât atunci când plecăm la drumuri lungi, cum ar fi la Bansko sau în alte zone cu potențial de multe ore pe drum. Acum însă m-a apucat hărnicia și am pregătit pachețel pentru drum. Și nu oricum, ci personalizat. Mie mi-a plăcut ce a ieșit, așa că am zis să vă arăt și vouă, poate vă inspiră.

Pachețel pentru drum, varianta junior

Ana își dorea de ceva vreme un recipient în care să poți pune ingrediente „compartimentat”. A văzut ea la o colegă și de atunci mă tot bârâie. Am găsit în sfârșit șmecherie din asta – apropo, e foarte util pentru școală – la DM, 18 lei și am zis să o folosesc. I-am pregătit așadar un mic dejun super sănătos, ceea ce nu se întâmplă chiar mereu, deși zău că mă străduiesc. Jos am pus cereale de ovăz cu mix de semințe și sus zmeură proaspătă. Mă rog, proaspăt luată din piață, că a poftit copila. Am luat și un iaurt grecesc cu 2% grăsime, iar în mașină, pe drum, doar am amestecat ingredientele. În mod normal puneam și un pic de miere, dar am zis să nu manipulăm lipicioșenia în mașină, să facem vreun pocinog, așa că am renunțat. Nu s-a sesizat copilul, suntem bine.

Alte variante de pachețel pentru drum pentru copil pe care le-am mai încercat: felii de banană și iaurt, tot grecesc, măciniș de cereale de la Solaris (o pasiune recentă de a Anei) cu lapte și miere. Se face o chestie ca o pastă, deci nu curge. Atenție, însă, că trebuie mâncat relativ repede de la preparare. Sandviș cu cremă de brânză și castraveți, bastonașe de morcovi, asta dacă nu mi-e  lene să îi curăț. Gustări îi iau mix de nuci și/sau fructe uscate, uneori sticksuri (destul de rar, dar ne mai scapă), fructe, că astea ne salvează, sunt pasiunea ei.

Cereale, zmeură și iaurtul care nu e în poză

Pachețel de drum, varianta feminină

Mie mi-am făcut guacamole, am pus și roșii tăiate în jurul lui și mi-am luat o furculiță de plastic. Am avut grijă să mănânc repede, că avocado-ul oxidează. Am făcut și o mică porceală, adică mi-am luat nachos bio de la Mega și i-am savurat cu guacamolele. Mmm, dacă aveam și sos de brânză, deja mă credeam la film. Nu pregătesc de regulă așa chestii sofisticate, la mine merge și cu sandvișuri. Uneori îmi pun ingredientele de salată într-o casoletă, sosul separat și le prepar pe drum, la un popas. Ca și cum mi-aș lua-o din benzinărie, dar știu eu ce pun în ea și mă costă pe sfert.

Răsfăț sau ce?

Pachețel de drum, varianta masculină

Păi ce, credeați că tocmai pe Pisicul îl scoteam din schemă și îl lăsam să mănânce prostii? Nu, nu, i-am făcut sandvișuri cu cremă de brânză și pastramă crud-uscată, cumpărată de la un magazin minunat cu produse naturale autohtone, pe care l-am descoperit recent. Povestesc curând, că merită. I-am tăiat și câțiva castraveți și gata treaba. La el nu dau greș nici cu ouăle, făcute sub orice formă. Aș fi fiert două și le-aș fi feliat, făcute eventual tot sandviș, dar n-am mai apucat.

La drumuri lungi ne place să luăm șnițele făcute de noi, că facem destul de rar și mai mult cu astfel de ocazii, dar în ultima vreme nu am mai apucat. Așa că am luat carne la cuptor cu legume și cubulețe de brânză, luată tot de la magazinul minune. Astea cică erau prânzul, dar până la urmă am ajuns la restaurant, că numai timp și chef de picnic nu mai aveam după cât am stat în cozi 🙂

De fapt, am vrut să vă arăt cât sunt eu de gospodină și ce mă pregătesc pentru drum 🙂 A se nota că asta e pregătirea maximă posibilă la mine, cât să nu scăpăm la porcării tentante pe drum. De făcut nu fac nimic, nici biscuiți frumos colorați și ambalați, nici nu știu ce finger foods. Abia apuc să fac bagajele, despre ce vorbim aici?

Așa a arătat totul, gata de drum

Chiar, voi ce pregătiți drept pachețel pentru drum? Hai să facem schimb de experiență și rețete, poate poate m-oi apuca de gătit înainte de călătorii 🙂

Citește și

Gătitul în familie. Cum îl implici pe copil?+2 rețete yummy

Idei de week-end.  2 rețete simple și gustoase

3 rețete rapide de toamnă

Cu copilul în vacanță. E clar, n-am stofă de vedetă

See Also

De ce nu credeam în produsele bio și cum am ajuns să îmi schimb părerea

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

 

 

 

View Comments (13)
  • Mmmm, Pisikule, mi-ai starnit poftele. Dar…noi suntem fani snitel , facut in casa, evident, friptura facuta in toate felurile (la cuptor, pe gratar, carne de pui fiarta si faramitata – pentru cel mic), diferite placintele – cu mere, branza, bostan. Dar mai scapam si la biscuiti cu iaurt, (pentru copii), fructe şi ceva dulce de cumparat. Drumuri frumoase!

    • Ha ha, baga repede o cafeluta cu ceva bun 🙂 Daaa, si noi snitele, dar ia mult timp sa le prajesti si se face mizerie. Chiar am rezolvat-o cu carnea la cuptor. Unde mai pui ca e sanatoasa. Sa stii ca noi pe drum nu prea scapam la rontanele, mai degraba in afara drumului, adica deja in vacanta, o mai dam pe de laturi 🙂
      Zi cu soare!

  • De regula, exat cand ma gandesc ca nu se justifica sa fac pachetel pt drum, se intampla ceva si nu ajungem la timp ot masa. Iar cand fac pachetele, raman cu ele neconsumate. Asa incat, varianta cea mai des folosita de noi e, atunci cand situatia o impune, oferta de la o anumita benzinarie. M-am bucurat ca, mai nou au si iaurturi cu fructe proaspete sau cu miere (de genul celui facut de tine), si sandwich-ri destul de ok (cel cu friptura de rata e preferatul meu). Oricum, sugestiile tale sunt foarte faine 🙂

    • Da, asta cu benzinariile o ma practicam si noi din cand in cand, dar ma enerveaza ca au pret de aur pur 😀 si in plus nu la toate gasesti chestii bune, la majoritatea junk si cu un gust, bleah. Da, sunt si exceptii si ma bucur sa aud ca au si iaurturi si chestii mai sanatoase. Dar tot la pret de aur :-))))

  • Eu pun aproape intotdeauna: sandvisuri, mere, uneori banane, diferite seminte – nuci, alune etc. si batoane De cereale si nuci ( cu si fara miere sau ciocolata sau altele dulci adaugate) – Corny de obicei.

  • Am făcut atâtea drumuri vara asta că aş putea scrie o carte despre asta. Uneori iau pachet la drum, alteori, bleah, n-am niciun chef şi atunci mă bazez pe benzinării, deja ştiu cam ce şi unde găsesc decent de mâncare. În principiu, iau chestii de făcut sandviş (nu le fac de acasă, mai ales dacă avem mult de mers), plăcinte făcute în casă, friptură rece (dacă oprim în loc de popas), brânzeturi, legume (castraveţi, ardei gras, tăiate bastonaşe), fructe multe de sezon. Neapărat avem cu noi şi ronţănele, de obicei nu chestii sănătoase gen batoane de cereale, ci covrigei, sărăţele (sunt unele cu unt de la Lidl bune tare), sticksuri, bake rolls, tortitzi (în general chestii sărate de tăiat greaţa).

    • Aloeu, saratelele alea cu unt sunt pasiunea mea, dar am incercat sa ma tin departe in ultima vreme, ca eu daca scap mananc doua pachete. Eu am noroc ca Ana nu e deloc pasionata de rontanele. Pisicu nici atat. La el sa fie cu chestii pregatute, elaborate, fripturi reci, snitele si alte cele. Mai bine moare de foame decat sa manance covrigei. Mai pasionata sunt eu, dar mi-a pierit pofta cu ei pe langa mine 🙂

  • Super!!! În mod cert sunt variante mult, mult mai bune decât cele din benzinării. Eu mai iau cu mine uneori și batoane de la Organix sau Canah, sunt faine și acelea. Aștept să scrii despre magazinul cu produse românești 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top