Now Reading
Voi ce obiceiuri aveți în noaptea dintre ani?

Voi ce obiceiuri aveți în noaptea dintre ani?

Obiceiuri în noaptea de Revelion

La ora la care scriu articolul ăsta, mai sunt vreo 40 și ceva de ore din 2017. Pentru că am plecat de acasă încă dinainte de Crăciun, nu am apucat să mă gândesc până tocmai hăt de Revelion și nu mi-am „organizat” micile tabieturi pentru ultima noapte din an.  Deși nu sunt superstițioasă deloc și nu cred în deochi, blesteme, amulete, pisica neagră și 7 ani de ghinion, mi-am dat seama că țin la câteva obiceiuri în noaptea de Revelion și le urmez cu sfințenie cam de când mi-amintesc că particip la petrecerea asta.

Obiceiuri în noaptea de Revelion

Din momentul în care nu mi-a mai ales mama lenjeria, țin minte că de Revelion trebuie musai să port roșu pe sub rochie. De bumbac, de dantelă, de care-o fi, roșie să fie. Și nouă, dacă se poate.

Dacă nu se poate lenjeria, altceva trebuie să fie nou. Că e o bluză, o rochie, o pereche de cercei, neapărat să am ceva nou pe mine.

Obligatoriu 12 noaptea mă prinde cu bani la mine. Și în portofel, dar mai ales la purtător. Nu vă zic unde, fiecare cu imaginația lui. Nu știu să spun cât m-o fi ajutat sau nu obiceiul asta, tot sper să dea îmbogățirea peste mine, dar nici de foarte rău n-a fost vreodată.

La 12 noaptea îmi pun o dorință. Una principală și altele secundare, că nu mă pot abține :-). Și îmi setez din intențiile pe anul următor, că am stabilit anterior că obiective n-am.

Deși nu sunt o băutoare, mă străduiesc ca 12 noaptea să mă prindă cu paharul plin.

De 16 Revelioane încoace, de Anul Nou îmi țin Pisicul strâns de mână. Dacă e vâsc, ne pupăm sub el, dacă nu, merge și fără. Unul cu altul să începem anul, că atunci sunt sută la sută sigură că va fi mai ușor, orice ne-ar fi dat să trecem.

De când o avem pe Ana, ea e talismanul nostru norocos

Nu am petrecut niciun Revelion fără ea și cât timp o să ne mai accepte prin preajmă, nici nu ne propunem să ne despărțim în noaptea dintre ani.

Cam astea sunt obiceiurile de Revelion de care mă țin eu. Cred că le-am ratat pe toate, sau cel puțin mare parte din ele, doar la primul Revelion în trei. Ana avea zece luni, eram plecați la munte și a făcut o frumusețe de rotavirus, de ne-a prins 12 noaptea ștergând copilul de vomă și măsurând temperatura. Anul următor n-a adus pagube, așa că nu vă fie teamă, indiferent de cum vă începeți anul. Aveți alte 364 de zile să îl reglați.

Voi ce obiceiuri aveți de Anul Nou?

Citește și

Nu mai vreau obiective și nici artificii. Mă mulțumesc cu destulul meu

Cele mai citite articole ale Pisicii în 2017

Exercițiul care mi-a schimbat, la propriu, viața

Unde se duc prietenii?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top