Now Reading
Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

oana zidaru

Astăzi începe seria articolelor #Connectingbloggers, în care îmi propun să aduc bloggeri din alte zone decât cea de parenting, care să ne împărtășească povești și experiențe, legate (sau nu) de copilărie, pe care pe blogul lor nu le-ar fi așa ușor să le scrie.  Astăzi, Oana Zidaru, beauty & fashion blogger la OZ, make-up artist și, de puțin timp, parte din echipa de digital a Pro TV. Oana are o poveste fascinantă despre cum visele din copilărie pot deveni realitate, dacă le dai o șansă și ai suportul celor din jur.

O întrebare de multe ori retorică, pe care adulții o pun copiilor, dar de al cărei răspuns țin prea puțini cont pe motivul că „sunt prea mici să știe cu adevărat ce își doresc”. Nimic mai neadevărat!
O să vă povestesc ce s-a întâmplat în cazul meu. Nu eram încă la școală atunci când au început să mă atragă prezentările de modă de pe FashionTV. Profitam de fiecare petrecere dată de familie și făceam parada modei doar atunci când aveam și public. Am mers cu mama la un casting și mi s-a spus că nu am șanse în acest domeniu pentru că nu sunt înaltă.

Evident, ăla părea să fie sfârșitul unui vis

Am mers mai departe, am crescut și mi-am descoperit noi pasiuni. Am desenat mereu, dar în liceu am descoperit că îmi place să fac schițe de modă. Faptul că făceam design vestimentar în liceu a fost un plus. Îmi plăcea orice formă de cochetărie, de la păpușile pe care le îmbrăcam în fel și chip, am trecut la verișoară mea cu 10 ani mai mică decât mine, iar pe verișoarele mai mari le machiam de fiecare dată când veneau în vizită.

Îmi plăcea foarte mult să mă îmbrac la modă și să fac fotografii cu ținutele mele de pe vremea când noțiunea de blogger de modă era ceva abstract în România.

Nici eu nu aveam habar că există așa ceva, dar uitându-mă în urmă, îmi dau seama că fix asta făceam încă din liceu. În plus, cred că o vedeam ca pe o formă de a face modelling.

La finalul liceului am vrut să dau la facultatea de design vestimentar, dar din motive pentru care nu are rost să le mai spun, am ajuns să fac jurnalism. Nu eram convinsă că mi se potrivește, eram tare timidă și introvertită, dar îmi doream să fac ceva creativ, iar jurnalismul îmi permitea asta. Primul vis a fost să lucrez în Pro Tv și aș fi reușit să mi-l împlinesc prin anul 4 de facultate, dacă nu făceam alte alegeri. Evit să spun „greșite” pentru că dacă nu le făceam fix în acea ordine, nu aș fi ajuns unde sunt astăzi.

În caz că ați pierdut șirul, o să vă reamintesc pasiunile din copilărie: modeling, orice latură a modei , beauty/makeup  Și în final, dorința de la maturitate: aceea de a lucra în televiziune, în special în Pro Tv.

Cum mi-am transformat toate visele din copilărie în joburi?

Am lucrat peste 10 ani în presa online, glossy, feminină, din care 7 ani și jumătate ca redactor șef, profesie care mi-a permis să mă bucur din plin de pasiunile pentru modă și beauty și să le fructific.

Mi-am făcut un blog de modă și astfel mi-am împlinit visul de a fi model, deși am făcut-o sub o altă formă, chiar mai frumoasă decât îmi imaginasem inițial. Acum fac fotografii de street style și colaborez cu branduri de fashion.

oana zidaru
Sedință foto pentru blog

La 30 de ani am vrut să mă reprofilez și pasiunea mea pentru makeup s-a transformat în job. Acum lucrez și ca make-up artist.

oana zidaru
Oana la jobul de make-up artist

Pentru că visul de a lucra într-o televiziune s-a lăsat așteptat, m-am hotărât să îmi deschid un canal de YouTube. Astăzi am peste 11.000 de subscriberi.

Cu două luni în urmă am bifat și marele vis. Am acum o legitimație pe care scrie Oana Zidaru, Pro TV

Pe mine nu m-au ghidat părinții, dar am avut norocul să mă lase să iau eu deciziile, indiferent de cât de nebunești au fost.

E și asta mare lucru, pentru că nu de puține ori am auzit „am făcut x facultate pentru că așa a vrut mama sau tata”. Din poveștile astea se nasc cei mai frustrați adulți, care ajung să facă toată viața o profesie care nu îi reprezintă, nu îi împlinește.

Eu nu știu cum este să nu lucrezi din plăcere

Mereu am fost pasionată de fiecare job pe care l-am avut, iar atunci când am simțit că pierd acest sentiment, am făcut schimbări peste schimbări până l-am regăsit.
Prin urmare, nu contează cât de mic ești când se naște primul vis, al doilea sau al zecelea, pentru că el se formează din ceva real, care îți face plăcere și te pasionează, iar la maturitate, munca făcută cu pasiune iese cel mai bine și aduce și cele mai mari satisfacții!

Citește și

Sfaturi de machiaj și îngrijire de la Oana

Și-a găsit chemarea și copilul în cea mai săracă țară din Africa

Adele Chirică. Femeia mov care bagă spaima în ministere și în sistem

Când toți plecau, noi am decis să ne întoarcem din Anglia

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top