Now Reading
O pâine sănătoasă pentru copilul tău, o pâine asigurată altui copil

O pâine sănătoasă pentru copilul tău, o pâine asigurată altui copil

Există foarte multe subiecte pe marginea cărora se poartă discuţii aprinse în special în on-line, iar unul din ele este alimentaţia. A noastră, dar mai ales a copiilor. Ce le dăm? Apelăm la produsele ambalate frumos şi branduite „pentru copii” sau mai degrabă fugim de ele? Căutăm surse sigure, de la ţară? Şi dacă nu le avem? Ce e ok să cumpărăm de la magazin şi ce nu? iar lista de întrebări poate continua mult şi bine. Câteva reguli de bun simţ, de genul nu cremwurştilor sau mezelurilor, nu dulciurilor procesate şi alte câteva nu-uri sper  să fi intrat deja în obişnuinţa majorităţii părinţilor, nu neapărat ca reguli stricte (se ştie că orice este complet interzis devine mai tentant), ci mai degrabă ca reguli generale de alimentaţie. Ce ne facem însă cu alimentele considerate banale, cum ar fi pâinea, pe care o cumpărăm aproape mecanic, fără să ne mai intereseze proveniența ingredientelor sau ce alți aditivi conţine? Eu îmi amintesc pâinea din copilărie, pe care o cumpăram împreună cu bunicul meu de la Cuptorul de Aur. Avea o coajă groasă, rumenă pe spate, cu urme de făină, iar felia era aerată, dar extrem de consistentă, din 1-2 felii te săturai şi îţi ţinea câteva ore bune. Iar mirosul de pâine caldă…trăiesc şi acum cu mirosul ăla în nări şi din păcate nu l-am mai regăsit nicăieri. Acum, pâinea neambalată, clasica pâine albă „de 1 leu” are o consistenţă gumilastică, cel puţin dubioasă, atât la tăiat, cât şi la rupt. Eu una nu o mai agreez deloc. Mai există şi o multitudine de pâini ambalate, care se laudă care mai de care cu ingrediente naturale. Dacă ai curiozitatea să te uiţi pe etichetă te cam îngrozeşti. În afară de clasicele făină, apă şi sare, pâinea conţine un alai de aditivi, agenţi  – de afânare, de creştere, etc., ba uneori şi alte chestii  cel puţin dubioase şi fără nicio legătură cu pâinea- caramel, colorant şi altele asemenea. Şi atunci, ce e de făcut? Prima soluţie pe care noi am găsit-o este să facem pâinea în casă. Avem maşină de pâine şi am reuşit să găsim o reţetă care ne place cum iese, ca gust şi ca şi consistenţă. Sigur, făina pe care o folosim este tot cea din comerț, că nu avem sursă directă la moara de făină – dacă o mai exista aşa ceva şi nici vreo bunică pricepută în ale pâinii de ţară.

Anul acesta am aflat de existenţa MamaPan, Brutăria cu maia, un loc în care pâinea se prepară ca pe vremuri, cu maia naturală, obţinută în urmă cu patru ani din făină integrală, grâu sălbatic şi apă şi fără amelioratori și adaosuri chimice.   Am întâlnit produsele MamaPan la câteva evenimente şi m-am îndrăgostit iremediabil de sărăţelele cu maia şi cornuleţele cu nucă, iar de curând am avut posibilitatea să încerc toate tipurile de pâine fabricate de ei. Preferatele mele au fost pâinea intermediară cu semințe de floarea soarelui şi pâinea integrală cu susan negru. În cazul tuturor pâinilor vorbim de o consistenţă foarte mare, feliile sunt dense dar aerate şi cu siguranţă este mult mai săţioasă decât orice pâine pe care am gustat-o în ultima vreme. Şi pentru că este coaptă pe vatră are acea coajă crocantă pe care mi-o amintesc din copilăria mea şi urme fine de făină pe spate.

În afara ingredientelor sută la sută naturale şi a faptului că produsele sunt absolut delicioase, mai există un motiv pentru care vă încurajez să cumpăraţi produse Mama Pan. MamaPan este întâi de toate un proiect social, care oferă un loc de muncă mamelor singure. În cadrul MamaPan, mamele benficiază de program de lucru flexibil, şcolarizare gratuită pentru mame care vor să obţinã calificarea de brutăreasă şi programe de consiliere individuală și de grup.

Dacă vreţi să vă convingeţi de calitatea produselor, dar şi să oferiţi ajutor mamelor implicate în acest proiect social, puteţi participa la evenimentul Cumpără o pâine şi susţine locul de muncă al unei mame singure!, organizat pe 28 iulie 2016 în intervalul 17.00 – 20.00, în str Drumeţului nr 2 A. Veţi putea vedea cum se face pâine la MamaPan, dar şi să degustaţi produsele iar la final să alegeţi ce vă place, pentru că va exista şi un punct de vânzare cu preţuri promoţionale.

See Also

Mai multe detalii găsiţi pe pagina evenimentului.

Sunt curioasă dacă aţi gustat până acum produsele MamaPan şi dacă v-au plăcut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top