Now Reading
O mamă are nevoie de momentele ei de glorie

O mamă are nevoie de momentele ei de glorie

Nu mai pooooot! Iar drumuri fără sfârșit, iar ore în trafic, iar teme de supravegheat și deslușit, iar vase de spălat, lucruri de strâns, pachet și haine de pregătit. Aaaaaa! Acesta este scenariul vieții mele de zi cu zi, în afara jobului de scris și de proiecte. Din fericire, încă suntem pe modul „vacanță”. Din nefericire, suntem și pe modul „varicelă”, care ne prelungește vacanța cu o săptămână. Dar toate vor trece și ne vom reîntoarce la rutina zilnică, așa că îmi fac repede în minte „arsenalul”. Un pahar de vin rose băut seara la geam sau o cană de vin fiert băută pe canapea la un film. Un episod din seriile polițiste NCIS sau Minți Criminale. Un film siropos. O cană de ciocolată caldă. O ciocolată cu caramel. Obligatoriu măcar 10-20 de pagini citite. Când nu adorm și mă prinde cartea, mai mult. Câteva picături de ulei esențial respirate adânc din palme sau câteva minute în liniște, cu difuzorul de uleiuri pornit, cu aromele preferate. Astea sunt momentele mele de relaxare, momentele „de glorie” din care îmi iau energia.

Doar așa mai pot puțin atunci când nu mai pot deloc

Nu-mi trebuie mult și nu vreau relaxare „ca la carte”

N-am nevoie de spa (bine, uneori nu strică), nu vreau chestii sofisticate sau scumpe. Am învățat demult că viața nu e ca-n filme și că momentele de fericire și de relaxare sunt clipe „furate”, care te scot din rutină și te fac să te simți „om”. Nu cred în timpul ăla pentru sine structurat și planificat cu nu știu cât timp înainte. Nu când ai copii și un program haotic. Pentru mine, și 20 de minute de zăcut și nefăcut nimic pot să facă minuni.

Sunt clipele mele, în care nimic nu mai trebuie, de pe agendă nu mai țipă niciun termen, copilul doarme sau e în grija altcuiva, iar mie nu îmi mai pasă că vasele sunt nespălate sau e dezordine. Nu sunt dese, nu sunt lungi, nu sunt niciodată la fel, dar sunt ale mele și e tot ce am nevoie să mă întorc atunci când pic.

Și mai am un secret: rutina de îngrijire, o altă oază de relaxare la care nu renunț

Oricât de puțin timp am, oricât aș vrea să reduc costurile și oricâte opreliști s-ar ivi, nu renunț niciodată la manichiura, pedichiura, vopsitul și coafatul la salon. Sunt unele din momentele mele de glorie feminină, care mă lasă mai încrezătoare și mai liniștită, fie și pentru câteva ore.

Anul ăsta mi-am propus să pun pe listă meditația. Nu mi-a ieșit până acum, dar perseverez în fiecare an și sunt sigură că până la urmă o să fie și asta pe lista mea „de glorie”

Ție ce momente îți reîncarcă bateriile?

Citește și

Uneori, o mamă are nevoie doar de Mulțumesc!

Uneori, o mamă e sacul de box al copilului ei

Mamă de copil școlar, mai greu decât cu un sugar

Când un copil plânge, o mamă crede că nu face destul

Ce am învățat de când sunt  mamă

Și tu ești o mamă bună!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top