Now Reading
Nu-ți face griji, ești fix acolo unde trebuie, când trebuie!

Nu-ți face griji, ești fix acolo unde trebuie, când trebuie!

griji

Mă uit cu jind pe Facebook. În fața mea se perindă zâmbete largi, pahare pline, haine atent alese, figuri care de care mai vesele. Îmi scapă un oftat. Nu pot să nu mă gândesc cum mi-ar fi stat și mie acolo. La evenimentul unde toată lumea râde a bună dispoziție molipsitoare. La conferința de la care toți se laudă că au plecat mai deștepți. În proiectul care pare că a adunat toți bloggerii mișto. La petrecerea cu prietenii, la care nu am putut ajunge pentru că avea copilul concurs. La concursul cu juriu fain și premii atractive, unde n-am putut ajunge că aveam ceva de lucru. În vacanța pe care o visăm de o mie de ani, în locul de unde apar poze peste poze, doar așa, în ciudă.

De câte ori nu ai gândit așa? De câte ori nu ai vrut să fii în pielea altcuiva?

Să ai jobul prietenei, că e mai bine plătit, casa colegei, că e mai mare, nunta vecinei, c-a avut porumbei albi și fântână de ciocolată. Un copil mai cuminte sau mai talentat, un soț care să aducă flori mai des, o mamă care să te cicălească mai puțin, un șef care să te mai scutească. Prieteni mai empatici, haine mai în trend, rate mai mici, o țară mai normală, o școală mai puțin aducătoare de nopți albe. Un oraș mai puțin sufocat, o viață mai calmă, mai puțin alergată.  Toți am făcut-o, o facem și probabil că n-o să ne oprim aici. Că-i în firea umană să privești peste gard, să vrei să fii în cinșpe locuri dacă s-ar putea și să regreți. Că ai avut și ai pierdut, că n-ai avut deloc sau că nu ți s-a potrivit.

Când gândești așa, spune-ți că ești fix acolo unde trebuie, când trebuie

Îți apar în cale oamenii de care ai nevoie atunci, fie că ai cu ei experiențe plăcute sau mai puțin, fie că îți aduc bucurie sau îți lasă un gust amar. Cu siguranță vin și cu o lecție sau te poartă unde altfel nu ai fi ajuns. Ești pus în situații bune sau jenante, din care ești nevoit să ieși și să îți folosești abilități pe care poate nici nu știai că le ai. Experimentezi caractere diferite, momente diferite, stări diferite. Descoperi chestii noi despre lume și despre tine.  Ajungi la oameni la care nu ai fi ajuns, în locuri în care nu te-ai fi dus, ți se întâmplă lucruri la care nici nu te gândiseși. Nu erau în planul tău.

Așa că, dacă tot ești undeva, fii prezent! Nu te gândi cum ar fi fost în cealaltă parte, cu alți oameni

Ascultă, observă, acceptă, învață. Fii convins că acolo trebuie să fii, nu în altă parte. Cu acea companie, nu cu alta. În acea situație, chiar dacă e grea sau jenantă. Aia e experiența ta, ce iese la final din ea poate depinde mult de tine!

Citește și

Un exercițiu care mi-a schimbat, la propriu, viața

Când ai crezut ultima dată despre tine că meriți?

Tu mai știi cum miros salcâmii?

Mi-e dor

Eu trăiesc și pentru mine, nu doar pentru copilul meu!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top