Now Reading
Nu mai vreau obiective și nici artificii. Mă mulțumesc cu destulul meu

Nu mai vreau obiective și nici artificii. Mă mulțumesc cu destulul meu

obiective

Am câțiva ani deja de când nu îmi mai setez obiective pentru Anul Nou. Simt că mă constrâng și mă limitează. Oricât ar fi ele de realiste, măsurabile, trasate ca la carte, obiectivele așează pe umerii mei o presiune pe care nu mai pot și nu mai vreau să o duc. Nu îmi mai pun deadline-uri și nu mai măsor nimic. Trăiesc așa, în haosul meu și mi-e bine în el.

Nu trag linie ca să adun nici bani, nici case, nici realizări, nici avansări

Adun în schimb zilele frumoase petrecute cu familia mea, momentele în care am râs împreună, clipele în care i-am fost alături copilului meu și m-am bucurat cu ea de lucruri mărunte sau de succese mărețe.

Erau vremuri când scanam anul în ultimele zile, să văd câte lucruri importante am realizat, ce e cu adevărat notabil pe fiecare plan – personal, profesional, familial.

Acum, fiecare zi pe care o las în urmă a adus ceva notabil

Da, am avut câteva vacanțe frumoase, am ajuns pentru a doua oară la Paris, am fost la Budapesta și Varșovia, am revăzut Grecia, dragostea mea, am avut și tradiționala vacanță la ski  și câteva escapade frumoase în țară.  Am avut parte și de experiențe inedite, cum a fost zborul cu moto-parapanta.

Da, financiar am avut parte de surpriza anului prin participarea la The Wall. S-au rezolvat probleme la care nici nu visam deznodământul.

Da, pe plan profesional, blogul a început să meargă din ce în ce mai bine. Cifrele sunt bune, comunitatea crește. Am continuat colaborarea începută în 2016 cu regia de vânzări care mă reprezintă în relația cu brandurile și acest lucru s-a văzut în proiecte comerciale pe blog. Am pornit primul proiect de amploare, Învățământul în lume, care a ajuns un reper în zona de educație din on-line.

Am cunoscut oameni noi, am creat și păstrat relații frumoase în comunitatea bloggerilor și în afara ei.

Pisicul consort a avut parte de un an tumultos, dar foarte bun pe plan profesional, și cum noi suntem interconectați, e un fel de „succesul lui e și al meu”.

Cel mai important mi se pare că nu număr nicio pierdere la finalul acestui an

Niciun om drag nouă nu ne-a părăsit, sănătatea e în parametrii normali, nu am avut necazuri sau pierderi majore. Sigur, s-au mai rearanjat relații, s-au mai descoperit caractere, au mai fost dezamăgiri, oameni pe care îi credeam într-un fel și s-a dovedit că nu erau așa. Am suferit pentru oameni, relații, încredere trădată, am plâns și m-am necăjit. M-am crezut inferioară și incapabilă. Dar mi-a trecut. Pentru că…toate cele de mai sus.

Sigur, putea fi mult mai bine. Puteam merge și într-o vacanță exotică, puteam să avem sursa aia sigură și constantă de venit pe care o tot așteptăm de ceva vreme, celelalte planuri profesionale – florile mele în special puteau merge mult mai bine, puteam să leg mai multe relații și parteneriate.

Dar atât a fost anul ăsta. Și a fost destul. E destulul meu și am ajuns să mă mulțumesc cu el

Să fiu recunoscătoare pentru ce am câștigat și mai ales pentru ce nu am pierdut. Să nu mai vreau bife în lista de obiective și nici artificii în calendar la final de an. Să vreau mulțumire și împăcare pentru tot ceea ce a fost și a adus anul ăsta.

Pentru 2018  nu îmi setez obiective, ci îmi pun intenții

Relaxate, lejere, fără presiune și pași de îndeplinit. Cu credința că dacă este ceva pentru mine, se va împlini. Fix așa a fost anul ăsta. Una din intenții a fost să reducem ratele la jumătate. Nu aveam nici cea mai vagă idee cum urma să facem asta și realitatea nu părea să ne susțină deloc. Și totuși s-a întâmplat, chiar mai bine decât speram eu. Unele intenții s-au împlinit parțial, altele încă nu.

Evident că am și eu dorințe, că îmi propun lucruri, că am planuri. Am de gând să fac schimbări și pe blog și profesional, intenționez să mă dezvolt, să demarez proiecte noi, să cresc. Dar să o fac fără presiune și cu convingerea că totul se întâmplă cu un scop.

Îți mulțumesc 2017, pentru mine ai fost destul. Te aștept cu drag 2018! Nu te vreau cu artificii, te vreau cu ce crezi tu că ai de venit.

Citește și

Cele mai citite articole ale Pisicii în 2017

Exercițiul care mi-a schimbat, la propriu, viața

Unde se duc prietenii?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

View Comments (10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top