Now Reading
Ministerul Educației consultă copiii, părinții și profesorii cu privire la teme

Ministerul Educației consultă copiii, părinții și profesorii cu privire la teme

Temele pentru acasă sunt un subiect spinos în învățământul românesc. Un fel de măr al discordiei, o minge aruncată de la profesori, la părinți și înapoi la Ministerul Educației, totul pe spatele copiilor.

Multe, grele, inutile, prost structurate, obositoare, prea teoretice

Părinții le contestă, pe copii îi obosesc, dar totuși specialiștii le recomandă ca fiind utile, în special în contextul de învățământ actual din România, când exercițiul individual la clasă este aproape inexistent.

Știind toate astea, recunosc că am privit tare sceptică știrea că Ministerul Educației a decis să consulte părinții, copiii și profesorii cu privire la temele pentru acasă. Și nu oricum, ci on-line.

Pe site-ul Ministerului sunt disponibile in perioada 7-20 noiembrie 3 tipuri de formulare – pentru elevi, pentru profesori și pentru părinți.

Eu l-am deschis și l-am completat pe cel pentru părinți

Mi s-a părut scurt, concis și bine structurat. Fără întrebări capcană, cu posibilitatea de a alege răspunsuri multiple, clar, frumos, fără poticneli. De-ar merge treburile așa și-n Minister ar fi parfum.

Îi voi da și Anei să completeze chestionarul pentru elevi.

Eu am completat chestionarul și sper să facă așa cât mai mulți părinți, elevi și profesori.

De fapt ce sper din tot sufletul este să se întâmple ceva cu toate răspunsurile astea. Să le vadă cineva cu adevărat și să le și folosească pentru altceva decât să bifeze niște acțiuni. Ar cam fi timpul să vedem o luminiță, cât de slabă, la capătul tunelului.

Dacă vreți să le completați, găsiți chestionarele aici.

Citește și

Concurs gratuit pentru copii pasionati de tehnologie

Succesul la școală al copilului depinde de implicarea părintelui

Ce facem când copilului îi e greu la teme?

De ce nu se concentrează copilul la învățat. Cauze și soluții

Oana Moraru. Școala nu este garanția succesului în viață

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

 

 

View Comments (4)
  • Cred ca este important sa avem in vedere si ceea ce se intampla in orele petrecute la scoala. Evident, faptul ca lucrurile nu merg ok (copiii nu inteleg ce li se preda si au nevoie de ajutor extra acasa) nu justifica teme in exces. Cred insa ca e necesar sa se tina cont de toate componentele (inclusiv programa, predare – adica pregatirea profesorilor si stimularea celor care isi fac treaba) atunci cand se incearca gasirea unei solutii privind temele.

    Personal, nu sunt impotriva lucrului individual (includ aici si proiectele/ eseurile/ lecturile recomandate de la scoala), cred ca isi are rolul lui in procesul de invatare (alaturi de alte metode gen proiecte, lucru in echipa, etc). Insa nu e normal ca prin chestia asta sa sa incerci sa suplinesti problemele care fac ca procesul de predare/ explicare a notiunilor sa fie incomplet.

    Nimeni nu poate spune, fara un sondaj sau alt instrument asemanator, care e situatia reala si in cate scoli/ clase sunt probleme de genul asta. De aceea poate fi utila aceasta consultare publica, macar sa se inteleaga amploarea problemei.

    Un alt lucru care ar ajuta este eliminarea balastului din programa. Si, bineinteles, monitorizarea & evaluarea activitatii profesorilor (raportat la obiective clar definite pt toate componentele, inclusiv predare)

    • Off, da, discuti e atat de lunga. dar na, m-am gandit si eu sa informez lumea, macar ce tine de noi sa afecm, adica daca ne intreaba, sa rasundem, chit ca o facem fix „sa se consemneze la dosar”

  • uite ca nu stiam de sondajul asta. intru sa vad si sa completez.
    cat despre teme…. copilul meu zice ca i au stricat viața si familia iar eu zic ca au un rol bun in fixarea cunostintelor :))). desi la cat sunt ei de cu mintea in toate partile…. dar macar acum la clasa a treia le face mai cu avant si fara sa il imping de la spate. asa ca sper inmai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top