Now Reading
Microblading sau micropigmentare? Cum să ai sprâncenele visate?

Microblading sau micropigmentare? Cum să ai sprâncenele visate?

microblading și micropigmentare

Nu sunt o împătimită a modei sau a trendurilor în frumusețe, dar clar îmi place să fiu aranjată. Îmi fac manichiura o dată la trei săptămâni, ma vopsesc când mi se pare mie că-s prea de tot rădăcinile – de, blondul cu vopsit des se ține :-), merg ocazional la cosmetică și nu ies foarte des nemachiată din casă. A, da, și adoooor pur și simplu să “stau la machiat”. Iubesc machiajele profesioniste și mă bucur de fiecare dată când beneficiez de unul. Nu fug când mă văd nemachiată în oglindă și mai ies și naturală din casă, dar îmi dă o stare de bine machiajul. Nu-s vreo maestră și nici răbdare n-am, așa că machiajul de zi cu zi se execută în 5-10 minute. Una din provocările mele cele mai mari când mă machiam erau sprâncenele, așa că începusem de la o vreme să mă interesez de microblading și micropigmentare.

Mama natură și anii de pensat aiurea m-au lăsat cu niște sprâncene complet asimetrice, rare și ciufulite, așa că cel mai greu îmi era să le conturez, să umplu golurile și aproape niciodată nu eram mulțumită de rezultat. Am cochetat de multe ori cu ideea de a merge la un specialist ca să le aranjez pe termen lung, dar ba nu eram hotărâtă, ba nu era momentul, ba nu aveam buget. Realitatea e că nu m-am dat niciodată peste cap pentru asta, dar îmi stătea acolo, undeva, în minte.

Așa că, atunci când am primit oferta de a poza drept “model” pentru o ședință de microblading sau micropigmentare, am acceptat rapid.

Am zis ca e un semn și că a venit timpul.

Am cunoscut-o astfel pe Mihaela Olteanu, technician dermopigmentist calificat, care mi-a dat încredere de la prima vedere. Mi s-a părut profesionistă, dedicată și atentă la detalii. Datorită tenului meu cu tendințe de îngrășare pe zona T (frunte-nas), Mihaela mi-a recomandat micropigmentarea, nu microbladingul. Procedura a durat cam 2 ore și jumătate și nu o să mint, a fost destul de dureroasă. Se pare însă că sunt eu “norocoasa” posesoare de piele mai sensibilă și eram și într-o perioadă nu tocmai propice.

Totuși, am rezistat eroic și am căpătat 2 sprâncene nou-nouțe, groase, egale și arcuite. Inițial mi s-au părut mult prea intense. Chiar și acum, la câteva zile de la operațiune mă sperii un pic când trec pe lângă oglindă nemachiată. Mihaela, cu răbdare și blândețe, mi-a explicat că este normal și că intensitatea va scădea cam în 7-10 zile undeva mai puțin de jumătate.

Ca să lămurim toate aspectele legate de microblading și micropigmentare, am rugat-o pe Mihaela să îmi răspundă la câteva întrebări

Sper să vă folosească și să vă ajute să vă decideți, dacă erați nehotărâte asupra unei proceduri de corectare a sprâncenelor.

Micropigmentarea și microbladingul sunt două tehnici care se execută diferit și în urma cărora se obțin rezultate diferite

Microblading-ul este destinat femeilor care nu utilizează frecvent makeup și care preferă un look cât mai natural.Procedura presupune crearea unor fire hiper realiste cu ajutorul unei lamele, formate din multiple ace extrem de fine, care introduc pigment în derm.

Această tehnică nu se recomandă persoanelor cu ten gras/ pori deschiși deoarece,culoarea nu rezistă în timp iar firele se blurează și arată inestetic.

Micropigmentarea este indicată clientelor care folosesc makeup și care preferă sprâncene  mai definite. Procedura presupune introducerea  pigmentului în derm, de această dată cu ajutorul aparatului automat, ce crează puncte și nu linii ca în cazul microblading-ului.

Această tehnică este foarte versatilă având mai multe niveluri de intensitate,iar spre deosebire de microblading,este potrivită tuturor tipurilor de ten.

În funcție de ce se stabilesc forma și grosimea?

Forma și grosimea sprâncenei sunt personalizate și diferă de la clientă la clientă, deoarece măsurătorile se fac în corelație cu celelalte trăsături faciale: lungimea și grosimea nasului, grosimea și lungimea sprâncenei naturale, etc. La finalul formei și grosimii date de mine contează în egală măsură și preferințele clientei de care eu țin cont întotdeauna, cu condiția să păstrăm armonia și echilibrul trăsăturilor.

Măsurarea. Acum se stabilesc forma și grosimea sprâncenelor

Alegerea culorii este foarte importantă și, pentru ca varianta aleasă să fie cea potrivită, se va ține cont de subtonul pielii și culoarea naturală a sprâncenelor.

Păr blond nu înseamnă sprâncene blonde

Nu se lucrează în funcție de culoarea părului, deoarece majoritatea doamnelor își schimbă look-ul des, iar o sprânceană pigmentată într-o culoare mult diferită de cea naturală pare artificială și inestetică.

Cât durează o procedură și de ce trebuie să ținem seama?

O procedură de dermopigmentare durează în jur de două ore și jumătate. În acest timp sunt incluse: discuția cu clienta, desenul sprâncenelor, aplicarea cremei anestezice și pigmetarea propriu-zisă.

Îmi sfătuiesc întotdeauna clientele să nu consume înaintea ședinței cafea și energizante, deoarece reduc sau chiar anulează efectul anestezicului și deasemenea măresc gradul de sângerare.

Cât de tare doare procedura de microblading și micropigmentare?

În general, durerea resimțită în timpul procedurii este asemănătoare cu cea din timpul pensatului clasic.Trebuie menționat că fiecare clientă percepe diferit durerea: de la cliente care adorm în timpul procedurii la cele care sunt mai sensibile și se resimt mai mult.

Nu există o diferență între cele două tehnici atunci când vine vorba de durerea resimțită, deoarece în ambele cazuri se lucrează la aceeași adâncime în piele.

Există riscuri asociate procedurilor?

Vorbim de un risc foarte scăzut, mai ales dacă se respectă sfaturie de îngrijire. Imediat după procedură este normală o ușoară inflamație și înroșire a zonei pe care s-a lucrat.

Există contraindicații clare pentru efectuarea oricăror proceduri de microblading și micropigmentare

Este cazul femeilor gravide sau care alăptează, bolnavilor de diabet sau boli transmisibile (SIDA,hepatita etc) și în cazul unor anumite tratamente medicamentoase. În acest sens,toate clientele semnează un acord prin care li se fac cunoscute contraindicațiile.

Ritualul de îngrijire de după procedură reprezintă 30% din reușita dermopigmentării.

Este foarte important ca zona să fie ferită de apă pe tot parcursul vindecării, adică în jur de 7-8 zile, până cad cojițele. Un alt aspect foarte important este hidratarea. Pe zona unde s-a intervenit se aplică foarte des (din 3 în 3 ore) o cremă hidratantă.

NU se desprind forțat crustele formate deoarece pe zona respectivă nu va rămâne culoare.

Imediat după procedură, culoarea este foarte intensă deoarece lucrarea este proaspătă, iar o cantitate considerabilă de pigment se află la suprafața pielii.

Până la vindecarea completă (28 de zile) se parcurg mai multe etape : 

  -6/7 zile culoarea este foarte intensă;

  -după căderea crustelor, culoarea pare prea deschisă/ștearsă;

  -treptat, pigmentul se stabilizează și la aproximativ trei săptămâni de la dermopigmentare, culoarea este aproape de intensitatea finală;

Datorită acestor etape necesare vindecării complete,retușul se efectuează la minimum 4 săptămâni de la ședința inițială.

Imediat după ședință

Durata de viață a unor sprâncene dermopigmentate este de aproximativ 1-2 ani.

Motivele care influențează evoluția sprâncenelor în timp sunt multiple și depind de doi factori esențiali : tipul de ten și stilul de viață.

De exemplu, o clientă cu ten normal spre uscat va avea o retenție mai bună decât o clientă cu ten gras. Sprâncenele unei doamne care se expune puțin/moderat la soare vor arăta mult mai bine față de cele ale uneia care merge la solar de doua ori pe săptămână.

În general, în condiții normale, este necesară o întreținere la o perioadă de aproximativ un an și jumătate, dar există cazuri în care clientele revin cu sprâncene în stare foarte bună chiar și după trei ani de la ședința inițială.

Ce ne facem dacă la final ne dăm seama că nu avem sprâncenele pe care ni le-am dorit?

Se întâmplă ca rezultatul final să nu fie cel dorit, în special din cauza unei comunicări defectuoase sau a unei slabe pregătiri a tehnicianului și, în acest caz, se pot face proceduri de corecție. Procedura de corecție presupune neutralizarea culorii greșite ,camuflarea unor lucrări prea lungi sau prea groase, etc.

În ceea ce privește reversibilitatea dermopigmentării, singura variantă de a scoate pigmentul este ședința cu laser. Această variantă este utilizată în cazurile grave unde s-a lucrat cu culori foarte închise și cu pigmenți permanenți (cei de tatuaj corporal), care virează în timp în nuanțe de albastru,verde sau roșu.

Tocmai de aceea este foarte importantă alegerea unui tehnician cu care se poate comunica ușor și al cărui stil de a lucra este compatibil cu dorințele clientei.

Sprâncenele după patru zile. Când sunt machiată arată bine, dar nemachiată sunt încă prea puternice

Credit foto din timpul ședinței – Event Portrait

Citește și

De ce crede lumea că mamele nu se îngrijesc?

Detox cu focus pe relația cu sinele

3 descoperiri personale de sănătate și frumusețe

Sfaturi rapide de machiaj și îngrijire

Garderoba capsulă. Ce este ea și cum vreau să creez una de vacanță

Un exercițiu care mi-a schimbat, la propriu, viața

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top