Now Reading
Micul dejun mănâncă-l cu prietenele! 5 idei sănătoase și delicioase

Micul dejun mănâncă-l cu prietenele! 5 idei sănătoase și delicioase

Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. Mai ales dacă este un mic dejun sănătos, din care să ne luăm energia de care avem nevoie pentru a porni ziua. O știm toți, puțini o și respectă. Recunosc că, de când eram mică, micul dejun pentru mine a fost sfânt. Dacă sar peste el, mă simt rău toată ziua.

Așa că eu nu am nevoie de campanii de convingere.  Dacă însă sunt provocată să mănânc prima masă a zilei alături de prietene dragi, într-o atmosferă specială, parcă încep să prind și mai mare drag de ea.

Vineri mi-am început week-end-ul în cel mai delicios mod, alături de alte bloggerițe și fete faine la relansarea blogului de viață sănătoasă al Florinei Badea, o prietenă câștigată de curând și intrată deja la categoria „de suflet”.

Locul care ne-a găzduit are o energie specială. D Social Kitchen este o bucătărie un pic mai mare, complet utilată, dotată cu un spațiu generos la etaj, un loc magic unde poți organiza petreceri, teambuilding-uri, întâlniri de afaceri sau între prieteni.

Masa ne aștepta frumos și colorat aranjată

Atmosfera a fost relaxată, am povestit, am râs și am gătit. Cu ocazia asta, am aflat câteva rețete de mic dejun super ușor de făcut, pe care le-am testat în week-end acasă. La ele adaug câteva idei de ale noastre și sper sa vă conving de importanța micului dejun.

Ouă poșate

Denumirea pretențioasă pentru ouăle românești, adică banalele ouă fierte în apă. Există însă niște tips&tricks de care trebuie să ținem seama dacă vrem să ne iasă bine. Se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă, ouăle nu se sparg direct în cratiță, pentru că riscă să se împrăștie. Se sparg întâi într-o cană și apoi se răstoarnă dintr-o dată în apa fierbinte. Se scot pe câteva șervete absorbante de hârtie și se lasă să se scurgă de apă.

Mic dejun sanatos – ouă poșate

Noi le-am mâncat pe pâine integrală cu semințe prăjită, unsă cu unt. Am pus oul deasupra și l-am crestat puțin. Combinația pâine prăjită-unt-ou este demențială. Dovada că mi-a plăcut este că am repetat rețeta a doua zi la micul dejun al familiei.

Oare cine a făcut ouăle? Ana în acțiune

Toast cu avocado

Sunt o mare consumatoare de avocado, dar recunosc că până acum nu l-am mâncat altfel decât sub formă de guacamole. Ei bine, cu ajutorul Florinei am descoperit toast-ul cu avocado și cum se curăță avocado foarte ușor. Se taie fructul de avocado în două, se scoate sâmburele iar miezul se scoate cu o lingură. Foarte ușor și fără să pierzi nimic din fruct. Se taie fâșii și se pune, presând ușor, cu furculița sau cuțitul, pe o felie de toast. Se stoarce deasupra lămâie și se sărează. Se mănâncă cu roșii cherry tăiate în jumătate.

Încântată de rezultat. Un mic dejun sănătos și gustos

Toast cu ou în centru

În afară de ceea ce am pregătit împreună cu fetele la îndrumarea Florinei, am aflat de la Monica, PR-ul Itsy Bitsy, două rețete grozave pe care am de gând să le încerc cu prima ocazie. Prima este toast cu ou la mijloc, Se ia o felie de pâine toast (pătrată), se face o gaură în centrul ei și se așază în tigaie pe foc. În gaură se pune unt și se sparge un ou, pe care îl lăsăm până se coace

Avocado cu ou la cuptor

Se taie avocado în două și se sparge câte un ou în fiecare jumătate. Se dă la cuptor câteva minute, până se coace oul. Grăsimea din avocado iese cât să se combine cu oul și să dea un gust fantastic întregului preparat. E de încercat, cică merge de minune la copiii iubitori de ouă, cum este a mea.

Papanași fierți

Tot Monica mi-a amintit de un deliciu al copilăriei mele, care nu cred că se mai găsește pe undeva, în formă preparată mă refer. Papanașii fierți îmi amintesc de vacanțele cu bunicii la Vatra Dornei, când mâncam cina la Lacto Bar și invariabil ceream papanași dulci, mângâiați de dulceață de afine și zmeură, proaspăt culese din pădure. Evident că nu putea lipsi smântâna care nu cădea din lingură, specifică zonei. Și acum le simt mirosul de copilărie, de bunici, de bine. Mi-am propus să îi pregătesc Anei papanași fierți, cred că este o variantă ușoară și sănătoasă pentru un mic de jun de week-end. Cea mai simplă rețetă am găsit-o la Laura Adamache.

Și iată cum, o simplă invitație la un eveniment s-a transformat într-un prilej de a afla rețete noi, de a mânca un mic dejun sănătos și gustos și de a râde cu gura până la urechi. Aveam nevoie de asta ca de aer. Mulțumesc, Florina!

Citește și

See Also

Tremurici, desertul copilăriei mele. Mândră că mi-a ieșit

Cremă de ciocolată raw

Idei de weekend. 2 rețete simple și gustoase

Dacă vreți să adoptați un stil de viață sănătos și să fiți în formă, vă recomand cu drag să treceți prin căsuța Florinei.

Credit foto – Fotograf George Ioniță

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comment (1)
  • Papanași fierți se fac și la Sibiu! Delicioși cu zahăr și smântână, doar să nu ne audă FLorina că nu ne mai primește la ea pe blog :))

    și avocado mai merge amestecat cu un strop de muștar, întins pe o felie de pâine prăjită, cu un ou poșat peste, piper și ceva verdețuri sau ridichi sau ce o fi. Delicios!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top