Now Reading
Mâine începe Festivalul Opera Copiilor. 6 zile cu zeci de distracții și atracții

Mâine începe Festivalul Opera Copiilor. 6 zile cu zeci de distracții și atracții

Festivalul Opera Copiilor

 

În povești, nunțile durează trei zile și trei nopți. La Opera Comică pentru Copii Ziua Copilului durează șase zile, de mâine până duminică. Atât ține Festivalul Opera Copiilor, un eveniment de basm la care copiii, împreună cu părinții sunt așteptați cu distracție, spectacole, ateliere și foarte multe surprize.

Festivalul Opera Copiilor. Atracții și activități

În ambele curți interioare, dar și sub podul Grant s-au organizat activități pentru toate gusturile. Cei mici se vor putea distra în voie la piscina cu bile și la Aventura Park, cu o tiroliană de 50 de metri, perete de escaladă, 4 tobogane gonflabile și un balon cu aer cald.

În afara activităților sportive, copiii sunt așteptați și cu jocuri, concursuri și campionate de oratorie, de șah, Kendama, Quoridor sau King Domino, ateliere de pictură și desen.

Opera Comică pentru copii a pregătit și două expoziții interactive. În interiorul instituției se află mai multe acvarii cu pești exotici, iar pe acoperiș este amenajată o expoziție cu fluturi vii. Tot de pe acoperiș, vizitatorii vor putea să privească cerul și stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale.

În cadrul Festivalului Opera Copiilor  va fi deschis și un târg educațional, cu peste 50 de expozanți

În fiecare zi, copiii vor putea asculta povești citite de artiști renumiți, printre care soprana Felicia Filip, campioana olimpică, mondială și europeană la spadă Loredana Dinu și dirijorul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, Anna Ungureanu. Lor li se vor alătura solistele Margareta Pâslaru, Paula Seling, Lucia și Teodora Buciu, jurnalistele Larisa Popa și Cristina Herea, actrițele Marcela Motoc și Camelia Varga și solistul Fang Shuang. Poveștile vor fi citite într-un spațiu prietenos, amenajat în Curtea Medievală.

Festivalul Opera Copiilor. Spectacole

Pe 29 mai, la Sala UnderGrant, de la ora 11:00, cei mici se vor putea întâlni cu frumoasa poveste a lui Aladin în spectacolul „O mie și una de frontiere” a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Pe 29 și 30 mai, pe Scena Mare din Amfiteatru, un spațiu nou amenajat în curtea Operei Comice, se va juca spectacolul „Sarea în bucate” al Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara, de la ora 11:00 și de la ora 13:00.

În 30 mai, pe scena din Amfiteatru se va juca spectacolul „Alice în Țara Minunilor” de la Ateneul din Iași.

Super premiera Sunetul Muzicii în regia lui Răzvan Mazilu

Celebrul musical, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, după care s-a realizat cel mai vizionat film din istorie, va avea câte două reprezentații pe zi pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii, în zilele de 1, 2 și 3 iunie. Spectacolul are o durată de 150 de minute, cu o pauză, și este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Mai multe despre spectacol puteți citi în interviul cu Răzvan Mazilu, iar mai multe despre minunații copii care îi joacă pe copiii Căpitanului Von Trapp puteți citi aici.

Pe 1 iunie, cei mici vor putea vedea spectacolele „Cu Nino în Europa”, de la orele 10:00 și 12:00, în Salonul Mozart, „Eliza, micuța florăreasă”, de la orele 11:00 și 13:00, în Sala UnderGrant și Gala Școlilor de Balet, la ora 20:00, în Amfiteatru.

Pe 2 iunie sunt programate spectacolele „Viața lui Mozart”, de la orele 10:00 și 12:00, în Salonul Mozart, „Mirandolina”, de la orele 11:00 și 13:00, în Sala UnderGrant și Gala Cantus Mundi, de la ora 20:00, pe Scena Mare din Amfiteatru.

Ultima zi a Festivalului Opera Copiilor aduce pe scenele Operei Comice  basmul simfonic „Petrică și Lupul”, de la orele 10:00 și 12:00, în Salonul Mozart, „Fata babei și Fata moșului”, de la orele 11:00 și 13:00, în Sala UnderGrant

Cea de-a șasea ediție Festivalul Opera Copiilor  se va încheia cu Gala Operei Comice pentru Copii – Muzica Desenelor Animate, care va începe la ora 20:00 în Amfiteatru, unde invitați de onoare vor fi Paula Seling și Orchestra Camerata Regală, dirijor Andrei Tudor.

Detalii despre spectacolele și activitățile din cadrul Festivalului Opera Copiilor găsiți pe pagina oficială de Facebook  și pe site.

Citește și

See Also

Filme gratis pentru copii de 1 iunie

Liber la distracție în Zurlandia!

Istoria descoperită pas cu pas. Trei cărți de istorie pe înțelesul copiilor

20 de filme artistice pentru întreaga familie

20 de filme artistice de văzut în familie (partea a II-a)

Minunea, un film de văzut

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top