Now Reading
Recomandare – magazin cu produse naturale, 100% românești

Recomandare – magazin cu produse naturale, 100% românești

produse naturale, 100% românești

 

Mezelurile au MDM, nitriți, fosfiți și ingrediente imposibil de tradus. Laptele e para-procesat. Brânzarii sunt falși sibieni, care vând produse de fabrică. Țăranii injectează roșiile, fructele au coaja otrăvită. Vaca e nebună, puiul hormonat, ouăle au salmonella, iar zahărul e echivalentul cocainei. Mesajele astea ne bombardează de peste tot și zău că eu mă întreb zilnic – Ce mai mâncăm, de unde și ce mai cumpărăm? În contextul ăsta, m-am bucurat tare când mama mi-a povestit de magazinul Earth Food, deschis recent pe Știrbei Vodă. Este un magazin cu produse naturale, 100% românești.

E bine să vă spun că acesta nu este un articol publicitar. Este o recomandare pe care o fac în calitate de om preocupat de un stil de viață sănătos, în calitate de mamă și în calitate de antreprenor, care știe cât e greu să răzbești, mai ales dacă nu ai investiții uriașe sau un nume puternic în spate.

Am mers la Earth Food și mi-a plăcut

Se vede din capul locului că oamenii care îl dețin s-au ocupat și de detalii. Afară au plantat o mică grădină. Așa, pe ciment. Au pus pământ, au înconjurat cu pietre, au plantat flori care s-au și prins. Pe iarbă tronează panere mari cu mere și pere, cu roșii grăsuțe și ardei cu coaja lucioasă. Printre panere, nelipsitele tufănele de toamnă. Fiecare client pleacă cu cel puțin un mănunchi de flori de la magazin.

Înăuntru spațiul este foarte mic, dar curat. Vitrina se vede că îndeplinește standardele de calitate și igienă.

produse naturale, 100% românești
Vitrina de la Earth Food. Pofticioasă, nu?

Ce puteți cumpăra de la Earth Food, magazin cu produse naturale, 100% românești?

Mezeluri autentic românești, produse la Covasna

Mușchiuleț de porc, de care Ana s-a îndrăgostit iremediabil, deși nu credeam că o va face ceva să renunțe la șunca din comerț. De când luăm mușchiuleț, dacă îl tai felii subțiri, îl mănâncă și gol, roade la el (e ușor mai tare decât un produs fiert) până dă gata tot ce am tăiat. Mai este și mușchiuliță, un mușchi subțire, crud-urcat, cu o culoare roșie intensă. Ăsta nu ne-a cucerit așa de tare, dar deh, de gustibus, până nu încerci, nu știi. Rulada din cotlet de porc este iarăși foarte bună, la fel cârnații proaspeți, numai buni de rumenit în tigaie în week-end-uri leneșe. Mai găsiți pateu de ficat făcut în casă. Toate mezelurile provin din gospodării locale.

Brânzeturi românești din gospodării locale

Brânză de oaie, de vacă, brânză de burduf, toate proaspete, cu un miros autentic și un gust…mmmmiam. Se asortează de minune cu mezelurile, lângă o roșie coaptă bine sau o murătură, că tot  vine sezonul

Pâine albă și neagră, de 1 kg (se poate lua câtă dorești, și câteva felii), coaptă ca pe vremuri, cu o consistență densă. Pericol să nu te mai poți opri, așa că atenție 🙂

Fructe și legume proaspete de sezon

Mere (de Voinești), pere, prune, gutui. Ardei gras, țelină, conopidă, brocolli, roșii, castraveți mici, cornichon. Minunați sunt, au un gust fix „ca pe vremuri”. Salată și alte legume, în fucție de sezon și de producție. Borș fără conservanți și alte minuni.

Măsline naturale, evident de proveniență Grecia, că doar nu crește măslinul la Dunăre :-).

Murături frumos aranjate în borcane, ca în cămara bunicii. Bere nepasteurizată, vin rose sec, cred că și ceva tării am văzut pe acolo, dar cum nu mă interesează prea tare subiectul, nu am aprofundat.

La cerere se poate aduce carne proaspătă de porc, tot de la Covasna. Cu puiul încă nu există o ofertă clară, dar cum cerere este, sunt sigură că Laura și Cristi, creatorii Earth Food, vor găsi o soluție.

Nu zic că locul ăsta e unic în București, că sigur nu e. Nu zic că e nici cel mai bun. Nouă ne pică mănușă, că e relativ aproape de noi și ne ajută să renunțăm complet la mezeluri și alte bazaconii din hipermarket și să nu mai alergăm de bezmetici, măcar pentru anumite produse.

E un confort psihic fantastic să știi că există un loc în care oameni conștienți și conștiincioși aduc produse verificate, sigure, din care să îi dai copilului să mănânce. Confortul la mine e și mai mare, când știu că sprijin producția locală, atât cât a mai rămas din ea.

Dacă aveți drum pe Știrbei, intrați la Earth Food. O să plecați cu un sentiment de bine și câteva punguțe (majoritatea produselor se ambalează în pungi de hârtie) cu mâncare bună. Dacă vreți să aruncați un ochi pe ofertă, puteți consulta și pagina lor de Facebook. 

See Also

Citește și

De ce nu credeam în produsele bio și cum am ajuns să îmi schimb părerea

3 descoperiri personale de frumusețe și sănătate

Sfaturi rapide de machiaj și îngrijire

De vorba cu Dr. Oz

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (4)
  • Ma bucur ca incep sa apara magazine de acest fel. Am fost intr-un supermarket acum ceva timp si m-am uitat de ceva ‘mezel’ pentru masa de dimineata, ma gandeam la o carne afumata, asta sigur nu avea ce sa contina dubios in ea. Am luat la rand toate produsele si toate era pline de prostii, am gasit doar o sunca afumata care avea doar sare, mi s-a parut incredibil.
    Exista un mic magazin langa mine care are doar produse romanesti ce nu apar in supermarket, am inceput sa cumparam de acolo carne si legume pentru micuta noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top