Now Reading
Loredana – Muzica vine pe frecvențe divine, eu doar creez magia

Loredana – Muzica vine pe frecvențe divine, eu doar creez magia

Astăzi mi s-a confirmat că un artist adevărat este în primul rând un om adevărat. Cu emoție, cu suflet, cu trăiri, cu lacrimi. Am cunoscut-o pe Loredana în vară, când am fost cu Ana în vizită la Atelierul de Voce și Muzică, experiență despre care am povestit aici. Atunci am văzut o artistă care s-a așezat pe covor și a cântat împreună cu copiii, o șefă care vorbește și se poartă foarte frumos cu angajații.

Astăzi am descoperit o fiică care își privește blând tatăl ce îi stă alături, o soră care îi este recunoscătoare fratelui pentru tot sprijinul și pentru că își împărțea cu ea bananele verzi (cine e născut înante de ’89 știe) și dropsurile de fructe. Am văzut o soție care vorbește cu drag de soțul ei, numindu-l sursa ei de energie, de echilibru și liniște. Am descoperit o mamă căreia i se umplu ochii de lacrimi când vorbește de fiica ei și spune cu mândrie că fata ei ia lucrurile ușor și a reușit să se adapteze foarte bine statutului de copil de super star.

Am văzut o femeie puternică, dar sensibilă, un om asumat, care a știut să o ia de la zero când a trebuit, care nu s-a temut vreodată de necunoscut, care a părăsit poteca bătătorită și a deschis drumuri pentru ea și ceilalți. Loredana este mult mai mult decât imaginea de artist care trece prin ecran. E mult suflet acolo, multă emoție și trăire, pe care doar realitatea le poate transmite.

Loredana a susținut, împreună cu producătorul său Alex Tomulescu și Cristina Bazavan, masterclass-ul care a încheiat evenimentul Școala Flanco. Prezentarea ne-a dus pe toți, sau cel puțin pe cei mai „cu experiență de viață” 🙂 înapoi în timp, pentru că s-a făcut o paralelă între 1986 și 2016. De la modalitatea de promovare – discuția cu colegii și vecinele de la bloc vs. posibilități nelimitate azi, formele de comunicare cu fanii – telefon fix și scrisori vs. Facebook și tot arsenalul, până la recuzita de concert – atunci încăpea pe un bilet de tramvai, azi ocupă trei ecrane de calculator .E clar că totul s-a schimbat, în multe privințe în bine, pe ici pe colo în rău. Ce a rămas constant în viața Loredanei a fost legătura ei cu familia, puterea de muncă nelimitată, refuzul de a se încadra în tipare și de a accepta limite.

Loredana, completată de tatăl și fratele ei, a povestit despre cum mergeau cu macaraua la grădiniță când erau mici, despre începuturile ei, despre debutul la Steaua fără nume, apoi la Mamaia în 1986, despre cât de mult muncea atunci un artist, cât de puțin ajutor avea în materie de educație muzicală și suport tehnic. A vorbit despre provocarea de a o lua de la zero după Revoluție, despre toate stările și uneori angoasele prin care trece zilnic, din nevoia de a se reinventa și a inova permanent. Ne-a spus de unde își ia energia, a mărturisit că practică karma yoga, care se bazează pe a face bine atunci când poți și cât de mult poți, fără să aștepți ceva în schimb.

Scena este o junglă, dar mie îmi place în junglă pentru că poți să fii liber. Eu sunt doar un canal, eu trebuie doar să creez magie când intru pe scenă, să mă transform. Muzica vine pe frecvențe divine. În muzică se poate orice. Eu nu am planuri cincinale, am făcut și fac întotdeauna numai ce simt. 

See Also

Am primit și o veste care m-a făcut  un copil nerăbdător în așteptarea prăjiturii din cuptor :-). La concertul de pe 26-27 noiembrie de la Sala Palatului, Loredana va lansa cartea Sentimente, în care își va povesti experiența din primii ani de carieră. O versiune detaliată a ceea ce am trăit noi astăzi.

Bonus pentru mine a fost că după ce am plecat, când eram încă printre amintiri și nostalgii, mi-am amintit că primul sărut dintre mine și Pisicul consort s-a întâmplat pe muzica Loredanei. În 1998, când nu aveam nicio treabă unul cu altul, eram doar colegi de clasă. Am participat împreună la filmarea videoclipului La Femina, unde scenariul cerea să ne pupăm. Și ne-am pupat. Restul e devenit istorie peste câțiva ani. Minutul 1.53, perechea 51.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top