Now Reading
Ce talent are copilul meu și cum îl descopăr?

Ce talent are copilul meu și cum îl descopăr?

talent

Unii par să se priceapă tare bine la mate, pe alții îi pasionează cititul, alții ar sta să deseneze toată ziua, iar alții, pur și simplu să viseze cu ochii pe pereți. Fiecare copil are un talent al lui, care apare de timpuriu sau se lasă așteptat o vreme. V-ați întrebat vreodată ce talent are copilul vostru și cum îl puteți descoperi?

În unele cazuri talentul este evident și atunci copilul trebuie încurajat și îndrumat pe calea pe care o iubește și spre care are chemare

Am povestit cum a fost în cazul Anei și ce ar trebui să faceți dacă descoperiți că aveți un copil care iubește muzica. Aceeași pași cred că pot fi urmați și dacă vorbim de alte pasiuni.

Ce facem, însă, cu un copil care nu manifestă niciun talent?

Țin minte ceea ce a spus psihologul Cristina Trepcea la un eveniment pe această temă la care am participat mai demult. Principalul scop al nostru ca părinți, inclusiv în ceea ce privește descoperirea talentului copilului, este ca el să fie fericit. Dacă copilul este fericit cu ceea ce face, atunci creativitatea lui crește. Creativitatea nu este despre artă, ci despre a-ți crește copilul, lăsându-l să fie liber și să se exprime în moduri care poate ție ți se par complet incompatibile cu creativitatea.

Creativitatea există acolo unde este bucurie

Dacă copilul tău vede la tine bucurie în ceea ce faci, o va copia și va manifesta creativitate în domeniul respectiv. Vorbim aici despre insuflarea dragostei pentru o activitate sau cultivarea unui talent. De exemplu, dacă tu pictezi și ți-ai dori ca și copilul tău să fie atras de pictură, așează-te în fața lui și pictează. Fă-o natural, cu bucurie și prezență. Va valora mult mai mult decât dacă ai lua copilul și l-ai posta în fața șevaletului, spunându-i să fie creativ. Disciplina ta și bucuria pe care o emani vor fi exemple suficiente pentru el.

Nimic nu are o influență mai puternică asupra copilului decât viața netrăită a părinților săi

Cu alte cuvinte, nu proiecta în copilul tău ceea ce nu ai putut tu să realizezi. Greu, nu? De câte ori nu avem tendința de a transfera asupra copiilor noștri visele noastre neîmplinite, pasiunea pentru o artă sau un sport pe care nu am avut posibilitatea să le urmăm în copilărie? Lăsați copiii să fie liberi, să exploreze. să se joace. Îndrumați-i, dar nu îi transformați în instrumente prin care să vă împliniți voi visele nerealizate.

Lăsați-vă ghidați de copiii voștri, aveți răbdarea să îi observați și înțelepciunea să îi ascultați. Fiți prezenți lângă ei și bucurați-vă! De o foaie mâzgălită, de un puzzle rezolvat imperfect, de un curcubeu cu trei culori.

Voi ați descoperit talentul copilului sau copiilor voștri?

Citește și

See Also

Dragă părinte de copil artist

Ne-am îmbolnăvit copiii de clasamente

De ce nu are lor copilul meu în niciun talent show de la noi

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top