Now Reading
Suntem salvați, există o soluție la grupurile de părinți de pe whatsapp!

Suntem salvați, există o soluție la grupurile de părinți de pe whatsapp!

 

Sunt deja proverbiale discuțiile amuzante, ca să nu spunem penibile de pe grupurile de whatsapp formate din părinți. Știți voi, alea în care se răspunde de 30 de ori cu Bună dimineața și de 50 cu și al meu, al meu nu, etc. Comunicarea este necesară, dar în mod cert 80% din discuțiile de pe aceste grupuri mai mult încurcă comunicarea decât să o ușureze. Cu cât copilul e mai mic, cu atât mi se pare că situațiile și problemele pentru care vrei să păstrezi contactul cu persoanele în îngrijirea cărora este pe timpul zilei sunt mai multe și ai nevoie de un canal de comunicare cât mai eficient și curat. Clasicele caiete sau avizierul, care se practicau pe vremea când era Ana la grădi mi se par deja învechite, plus că informația de acolo e posibil să se piardă, că de, la câte avem pe cap, numai de hârtii hârtiuțe și pozat avizierul nu mai stăm.

De aceea, când am cunoscut-o pe Evelina Necula, co-fondatoarea start-up-ului Kinderpedia, am răsuflat ușurată să aflu că s-a gândit cineva la eficientizarea comunicării dintre părinți și grădinițe, într-o primă fază.

Evelina Necula, fondatoarea Kinderpedia

Am stat de vorbă cu Evelina, care, ca orice antreprenor vorbește cu mult entuziasm de proiectul ei. Și are și de ce. În calitate de părinte și blogger preocupat de zona de educație, aș recomanda tuturor grădinițelor să folosească acest instrument, mi se pare combinația perfectă între nevoia părinților de primi informații despre copiii lor, nevoia grădinițelor de a informa și nevoia ambelor părți de a aloca cât mai puțin timp și energie acestui schimb.

Ce este Kinderpedia și cum funcționează?

Kinderpedia este un instrument inteligent care ajută educatorii, profesorii și directorii de grădinițe și școli să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână, menținând părinții conectați și implicați. Întreaga activitate este centralizată și coordonată cu ajutorul unei singure soluții, astfel încât reduce timpul administrativ al profesorilor si educatorilor cu peste 40%, îmbunătățește semnificativ implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit și oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din instituție.

Kinderpedia este o platformă de tip cloud, multi-language și multi-currency, găzduită în siguranță pe serverele Amazon, funcționează ca o aplicație nativă pe Android și iOS și este, de asemenea, accesibilă din orice browser. Intre modulele Kinderpedia se numără: managementul copiilor și al familiilor, managementul grupelor, înscrierea si planificarea capacității, managementul personalului, planificarea personalului și calendarul turelor, orarul de activități, calendarul de  evenimente, meniul săptămânal, check-in pe baza de QR code, cronologie zilnică și raportare, observații individuale pentru fiecare activitate, galerie foto și video, notificări push personalizabile pe aplicația mobilă, registrul medical al copiilor, modul de chestionare, modul de newsletter, stocarea de documente in cloud, managementul mai multor locații, rapoarte personalizate, prognoza veniturilor, facturarea automată.

Simulare din aplicația Kinderpedia

Despre start-up: cum a apărut și de ce, din ce nevoie, care este povestea din spate

În 2013-2014 lucram deja cu Daniel de câțiva ani în cadrul OneTouch Advertising și  dezvoltasem împreună numeroase proiecte frumoase în domeniul software, web cât și branding și comunicare. Piața serviciilor pe acest segment devenise din ce în ce mai competitivă și presiunea mare asupra prețurilor și a termenelor de livrare ne-a determinat să facem un pas înapoi și să cântărim riguros proiectele în care alegem să ne implicăm, altfel încât să avem resurse pentru a dezvoltă un produs propriu. Am rămas furnizori de cursă lungă pentru câteva nume internaționale din imobiliare și ospitalitate, însă am alocat timp și resurse pentru visul nostru.

După o perioada de brainstorming și câteva încercări, am  decis să dezvoltăm o soluție digitală pentru grădinițe, care să conecteze părinții și educatorii. Am aflat cât de mult se străduiau educatorii ca să transmită informații către părinți despre activitatea copiilor de la grădiniță și cât de slab era răspunsul și angajamentul pe care îl obțineau. Pe de altă parte, părinții cu care discutam își exprimau îngrijorarea cu privire la cât de puține informații primesc de la grădinițe și despre cât de greu le era să țină pasul cu dezvoltarea copiilor lor. Așa am înțeles că se aflau, de fapt, într-o situație paradoxală, deoarece ambele părți au aveau voința și motivația de a colabora, dar nu aveau un instrument adecvat pentru a face acest lucru. Așa s-a născut Kinderpedia.

Am dezvoltat versiunea beta în 2014-2015, cu un grant european. În perioada aceasta s-a alăturat proiectului Vali, CTO-ul nostru. În 2016-2017 am lansat aplicația pentru părinți și am debutat un proiect pilot cu 50 de grădinițe care au beneficiat gratuit de platformă și ne-au ajutat, în acest interval, să îi adaptăm și să îi completăm funcționalitățile astfel încât să le acopere toate nevoile. Așa am aflat că grădinițele aveau nevoie de mult mai mult decât de un instrument de comunicare, le trebuia o soluție completă de management a activității de zi cu zi. Tot în perioada aceasta s-au alăturat echipei și Silviu, Vasile, Andra, Teo, programatori de mobile, designeri UX și suport tehnic. 

În 2018, Kindepedia era disponibilă deja în versiune mobile pentru Android și iOS, atât pentru părinți, cât și pentru educatori și manageri. Platforma cuprindea deja numeroase instrumente de monitorizare și raportare și îi fusese adăugat un modul customizat de facturare, multi-currency. În martie 2018 am înființat Kinderpedia SRL și în august 2018 am primit prima investiție privată, de 210.000 euro, de la un grup de angel-investors din Elveția. Cu sprijinul lor, am crescut de 4 ori numărul utilizatorilor din platformă, am derulat cercetări de piață în rândul educatorilor și managerilor de grădinițe, am organizat evenimente și, desigur, am continuat dezvoltarea. Anul acesta am reușit să finalizăm funcționalități care adaptează platforma la piața europeană, dar și module specifice activității școlare, pe care le lansăm chiar în toamna aceasta.

În iunie 2019, ne-am alăturat acceleratorului Innovators for Children, în cadrul căruia încercăm să maximizam impactul social al platformei, în România. O să anunțăm la început de septembrie un proiect ambițios care va aduce Kinderpedia mai aproape de comunitățile locale.  

Cu ce vine Kinderpedia în sprijinul grădinițelor? Dar al părinților?

Ce ar trebui să știe orice manager de grădiniță, școală primară și nu numai despre Kinderpedia este că este o soluție completă de comunicare și management dedicată educației,  că ajută staff-ul grădinițelor și școlilor să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână din timpul administrativ și să își concentreze eforturile către actul educațional. În același timp, Kinderpedia oferă managerilor o perspectivă completă asupra tuturor activitătilor și comunicării din grădinită. Suntem deja partenerii principalelor grădinițe și școli de top, cum ar fi  Just4Kids, Butterfly, Karin’s Kids Academy, Grădiniță lui Matei, Copiii Montessori, Finnish School Sibiu, Deutsche Schule, Beautiful Minds, Ioanid, Elf și mulți alții. 

Pentru începutul acestui an școlar, am finalizat modulul de catalog și numeroase alte funcționalități de evaluare, ceea ce ne face soluția optimă și pentru școală. 

Kinderpedia are un impact semnificativ și asupra familiilor și transformă complet modul în care comunică cu grădiniță. Printr-o interfată sigură și ușor de folosit, Kindepedia îmbunătățește dramatic implicarea părintilor în educația celor mici și le permite să le fie alături într-o perioadă în care impactul asupra dezvoltării acestora este major. Practic, în loc să urmărească avizierul grădiniței, pagina de Facebook, grupul de whatsapp, site-ul grădiniței și camerele web, părinții au la îndemână un singur instrument, mobil, chiar la ei în palmă, unde primesc informații personalizate despre activitatea celor mici și progresul acestora la grădiniță sau la școală.  

Citește și

Școala în lume. Un proiect nominalizat la Webstock 2018

Talentul copilului tău

Cele mai frecvente întrebări despre examenul Cambridge de limba engleză

Cum îți ajuți copilul să citească?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top