Now Reading
Idei de joacă şi hârjoană pentru copii măricei

Idei de joacă şi hârjoană pentru copii măricei

jocuri pentru copii mari

Există ideea, inclusiv în capul meu uneori, că joaca, mai ales cea fizică sau „prosteala” neorganizată sunt pentru copii mici. Copiii mari au  jocuri mai serioase, board games, jocuri organizate, eventual strategice.  Pe măsură ce cresc, băieţii vor sta la masă sau pe covor să facă lego-uri complicate, cu piese migăloase, iar fetiţele vor face brăţări şi podoabe, că de, au crescut şi au mai multă îndemânare şi răbdare. Nu mai vor joacă și hârjoană. Nimic mai greșit. Și copiii mari pot fi niște parteneri de joacă minunați, dacă știi cum să îi iei și le alegi jocurile potrivite. Am învățat de la Otilia Mantelers câteva  jocuri pentru copii mari, minunate pentru 6+. Nu am avut curaj să întreb vârsta maximă la care merg, dar eu zic să încercați, n-aveți ce pierde.

Idei de jocuri pentru copii mari

Maimuţa în copac

Părintele stă în picioare, cu genunchii uşor îndoiţi, iar copilul care se ţine de mâinile părintelui, se caţără ca într-un copac, întâi pe picioare, apoi pe trunchi şi în final pe umeri. Dacă vă mai ţine, puteţi să daţi câteva ture de alergare cu copilul pe umăr. O să râdă cu sughiţuri.

sloop-0054

Avionul

Părintele stă pe spate  cu genunchii îndoiţi, iar copilul se aşază cu burta pe tălpile părintelui. Părintele ridică picioarele şi face câteva ridicări cu el acolo. Da, ştiu, sală, nu glumă. Un copil năzdrăvan ca al meu va începe să se agite acolo sus, să zboare, să facă precum toate alea până va cădea. Tot râzând în hohote.

sloop-0157

Ce frici ai?

Fiecare spune pe rând ce frică are. Cel care este la rând numeşte frica – Ana a indicat frica de întuneric, eu veşnica mea frică de gândaci şi apoi toţi participanţii pleacă în căutarea,  prinderea şi „maltratarea” fricii respective, la indicaţiile celui care o posedă. Ana ne-a pus să fugărim frica de întuneric, ea s-a ascuns într-o sacoşă mare, iar noi am luat sacoşa şi am dat cu ea de pământ, am bătut-o, am călcat-o cu picioarele. Este un foarte bun exerciţiu pentru „uciderea” simbolică a fricilor copilului, care îl va ajuta să îşi diminueze temerile.

Unde s-a ascuns copilul

Jocul ăsta a fost preferatul Anei, este exact genul de joc cu care ea rezonează sută la sută. Părintele ia copilul în cârcă şi cu el acolo începe să se agite, să se plimbe şi să se îngrijoreze că nu îl găseşte. Puteţi exagera cât vreţi de mult – Doamne, unde s-o fi băgat copilul ăla, ce mă fac acum, cum îi spun eu lui taică-su că l-am pierdut? Să chem poliţia? Dar ce o să îmi facă poliţia, o să mă certe – păi bine, cucoană, nu eşti în stare să ai grijă de un copil? Poate mă şi amendează. Of, Doamne, că unde s-o mai fi băgat de data asta, Anaaaaa. Şi altele pe aceeaşi temă, cât vă ţine imaginaţia şi spatele să vă plimbaţi cu zeci de kile de copil care râde de se strică în cârca voastră.

sloop-0336

Trenuleţul

Puneţi copilul (sau copiii, noi am pus doi) într-o pătură şi îl trageţi prin cameră – vă trebuie o suprafaţă lucioasă, gen parchet, gresie, fără covoare sau obstacole. La un moment dat puteţi adăuga în joc viraje foarte strânse ale trenului, copilul se va rostogoli, va cădea, dar veţi vedea că nu renunţă şi se ţine chiar şi cu un deget de pătură, doar ca să prindă cât mai mult din joc.

sloop-0587

Am mai făcut bătaie cu perne, diverse acrobaţii – evident că a trebuit să îi arătăm şi noi Otiliei ce jocuri facem şi ea să se mire ce grozave suntem :-), una peste alta a fost o dimineaţă pe cinste, cu mult râs şi conectare.

La final, ne-am vitaminizat cu SLooP FRULi , creat special pentru copii, într-o formă extrem de prietenoasă (piramidă cu pai) şi care oferă doar bunătăți 100%  (fructe stoarse și nimic altceva) și 0% răutăți, precum conservanți, concentrat, aditivi, arome sau zahăr adăugat. Disponibil în două sortimente, Piersică – Banană și Căpșuni – Zmeură, SLooP FRULi este realizat din fructe preferate de copii. Bauturile delicioase îi hrănesc sănătos și le dau zvâc celor mici, aflați într-o permanentă mișcare și descoperire.

See Also

Citește și

Mini-colecție de jocuri – Jocuri de demult

Mini-colecție de jocuri – Jocuri noi

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copilului

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top