Now Reading
Jack și vrejul de fasole și Noaptea Vrăjitoarelor închid luna la OCC

Jack și vrejul de fasole și Noaptea Vrăjitoarelor închid luna la OCC

Ultimul weekend din octombrie se încheie la Opera Comică pentru Copii cu un spectacol de balet extrem de iubit de copii, Jack și Vrejul de fasole și o nouă ediție a mult iubitei Noaptea vrăjitoarelor, turul plin de surprize „de groază” și jocuri cu tematică de Halloween.

Jack și vrejul de fasole, celebra poveste pusă pe scenă într-un balet dinamic și plin de culoare

Echipa formată din Corina Dumitrescu, regizor și coregraf, Bogdana Pascal, scenograf,  Antonel Oprescu, selecția muzicală și Robert Voiculescu, care semnează proiecțiile video aduce pe scenă, în interpretarea ansamblului de balet al Operei Comice, personajele celebrululi basm britanic plin de învățăminte.

Pe măsură ce întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, Jack se transformă din micul ghiduș, aflat la sfârșitul copilăriei, într-un tânăr care nu se lasă influențat și care, până la final, dobândește propriul discernământ.

„Povestea mi-a permis să elimin sau să adaug momente fără însă să-i distrug firul epic: Jack se urcă o singură dată pe vrej, unde nu are nevoie de ajutorul Uriașei, ci, din contră, își asumă rolul de apărător și conducător într-o luptă „pe viață și pe moarte” cu o armată de păstăi. (…) Jack crește odată cu povestea noastră: din micul ghiduș aflat la sfârșitul copilăriei, pe măsură ce înaintează pe drumul său și întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, se transformă într-un tânăr care refuză să se lase manipulat și acționează ghidat numai de principiile sale.”, spune regizoarea Corina Dumitrescu.

Spectacolul se joacă sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 17.00 și duminică, 31 octombrie, de la ora 11.00, iar biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Personajele negative din opere celebre, vedete la Noaptea Vrăjitoarelor

Și în acest an, personajele negative din spectacolele OCC prind viață la turul intearctiv prilejuit de Noaptea Vrăjitoarelor și presărat cu momente artistice, întâlniri neașteptate și povești pline de umor împărtășite de ghidul turului. Am participat în fiecare an la turul de groază și de fiecare dată am găsit elemente noi, surprize inedite și am redescoperit personajele „malefice” în noi culori și lumini.

După epuizarea biletelor la Noaptea Vrăjitoarelor puse la vânzare pentru zilele de 29 și 30 octombrie, Opera Comică pentru Copii a suplimentat numărul reprezentațiilor, astfel încât publicul să se poată bucura și pe 31 octombrie de unul dintre cele mai așteptate evenimente din an. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

„E ora de păpuși”  în Salonul Mozart

Sfârșitul acestei luni înseamnă și reîntâlnirea cu  minunata Ana Crăciun Lambru, unul dintre cei mai sensibili artiști independenți cu care colaborează Opera Comică și care semnează regia spectacolelor „Onix și Barton” și „Erus și Valea Iubirii”.

Sâmbătă și duminică dimineață, de la ora 10, Ana le dă întâlnire copiilor la „E Ora de Păpuși!”, un spectacol interactiv pentru toate vârstele. Copiii, părinții, chiar și bunicii devin artiști: dansează alături de marionetele Storki și Noki, îl antrenează și apoi stau cu sufletul la gură pentru Viermișorul Acrobat, Tigruț, o poartă pe Micuța Inventatoare Bo Piper către nori. Fiecare poveste este plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea viselor cu orice preț.

Accesul la Opera Comică pentru Copii se face în limita a 30% din capacitatea sălii,  pe baza certificatului verde pentru adulți și copiii peste 13 ani împliniți, iar purtarea măștii este obligatorie.

Citește și

Corina Dumitrescu: Nu mai căutați morala în spectacolele pentru copii

Interviu cu Cristian Mihăilescu despre opera Carmen și toreadorul

Oamenii din spatele School of rock: Irina Furdui și Alexandru Ilie

See Also

Spectacolul School of rock, pledoarie pentru vocea copiilor

Secretele unui manager din Top 30 sub 30. Emil Pantelimon, omul OCC al lunii mai

Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

Corina Dumitrescu: nu mai căutați morala în spectacolele pentru copii!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top