Now Reading
Iubește-l când e de neiubit!

Iubește-l când e de neiubit!

iubește-l

Știu că e mult mai ușor să îi arăți că îl iubești când gângurește la tine, când îți apucă cu mânuțele grăsuțe obrajii, când râde cu gura știrbă, când te ia de mână ca să facă primii pași. Când vine dacă e chemat, când mănâncă atât cât să fii și tu liniștită, când pune cuburile în forme și inelele de lemn pe băț în ordinea corectă. Când își face ordine în cameră, când vorbește frumos, când îți povestește cum i-a fost ziua, când se îmbracă singur, fără rugăminți, când înțelege și acceptă regulile. E minunat să îl iubești când își încolăcește brațele după gâtul tău, când te privește în ochi de parcă atunci s-ar termina lumea, cu voi, când simți atâta iubire și armonie în aer de parcă nici nu îți vine să crezi.

Dar el are nevoie de dragostea ta mai ales când e de neiubit

Când plânge neconsolat, fără niciun motiv detectabil. Când aruncă pe pereți cu piureul la care ai muncit trei ore și dă cu farfuria de pământ. Când nu vrea sub nicio formă să plece dintr-un loc, chiar dacă locul ăla e parcul în care stați de cinci ore și e zece noaptea și a început și ploaia. Când vrea rochia de plajă în decembrie și ghetele de zăpadă la 30 de grade. Când pleacă de la baie cu hârtie igienică după el și înșiră toată casa. Când îți întoarce toate sertarele pe dos și scoate din ele lenjeria intimă în care sperai să mai fii și tu sexi vreodată, când o fi data aia.

Iubește-l când îl descoperă pe NU și îl spune parcă de amuzament, fără oprire

Când vrea a zecea mașinuță și se trântește pe jos în magazin dacă nu o primește. Când răvășește sertarul cu dulciuri și apoi devine agitat de nu te mai înțelegi cu el nicicum. Când îți găsește fardurile și le testează pe față, pe mâini, pe pisică și pe mobilă. Când face supă imaginară cu crema ta scumpă și se dă cu toată sticla de parfum pe haine și păr. Când își ia pantofii cei mai dragi și le frânge un toc. Când își varsă toate cutiile cu jucării din cameră, fix după ziua de curățenie. Când mănâncă biscuiți pe covor și pe urmă calcă în firimituri și le împrăștie în toată casa.

Iubește-l când urlă la tine și îți trântește ușa camerei în nas

Când își pierde lucrurile mai ceva ca pariorii la păcănele, când acum râde și peste cinci minune i se îneacă toate corăbiile, când nu își face temele și e capricios. Când nu vrea să doarmă, deși e 11 noaptea și a doua zi are școală. Când nu vrea la școală, nu vrea la pian, nu vrea la engleză, nu vrea nimic, decât să stea să se joace. Când îl strigi de sute de ori și îți răspunde inocent a 101-a oară „Ce țipi așa, nu am surzit”.  Când nu respectă timpul de uitat la TV, când își ascunde tableta sub pernă și se joacă în loc să doarmă, când te rogi de el să citească măcar o pagină și găsești cartea aruncată într-un colț al camerei.

Iubește-l când simte că nimeni nu îl înțelege, nici măcar el pe sine

Când e trist, furios, temător. Când e capricios și ciufut, când te respinge și nu îți vorbește. Când îți spune că ești cel mai groaznic părinte din lume și pune un afiș mare cu „Interzis părinților” pe ușa camerei.

Fix atunci are cea mai mare nevoie de iubire. Are nevoie să îl iei în brațe, să îl strângi tare și să îl asiguri că totul va fi bine și că tu îl iubești, chiar și atunci când e complet de neiubit.

Credit foto copertă – Cristina Jilavu, Event Portrait

Ținute – Family Fashion

Citește și

Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin!

Când obosesc, îi cer copilului meu să se comporte ca un adult

Mamă de copil școlar, mai greu decât cu un sugar

Nu mai creșteți genii, creșteți copii fericiți!

Tu ce-i spui cel mai des copilului tău?

Aș vrea să stăm de mână toată viața

Tu cât respect îi arăți copilului tău?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top