Now Reading
Începe Târgul Poveste de Crăciun la Opera Comică pentru Copii

Începe Târgul Poveste de Crăciun la Opera Comică pentru Copii

Așa-i că în aer miroase deja a Sărbători? Magazinele au dat startul demult, filmele de Crăciun rulează deja din octombrie, iar copiii probabil că sunt  la lista cu numărul X de dorințe pentru Moșul. Și Opera Comică pentru Copii pornește tradiționalul târg Poveste de Crăciun, care vine, ca în fiecare an, cu multe surprize și activități inedite. Pe 25 noiembrie, la ora 15:00 se deschid porțile târgului, care va ține până pe 29 decembrie, după programul:

  • 15-21, luni-vineri
  • 10-22, sâmbătă-duminică
  • 10-22, pe 30 noiembrie, 1, 2, 26, 27, 28 și 29 decembrie
  • 10-16, pe 24 decembrie
  • închis, pe 25 decembrie.

Am vrut să aflu, pentru cititorii blogului, direct de la doamna Felicia Filip, director al Operei Comice pentru Copii, care sunt surprizele care îi așteaptă pe vizitatorii târgului, în curtea OCC.

Târgul Poveste de Crăciun continuă la Opera Comică pentru Copii. În ultimii ani conceptul târgului a suferit diferite modificări. Sub ce formă se desfășoară el anul acesta?

Felicipa Filip: Anul acesta Târgul „Poveste de Crăciun” revine acasă, în curtea Operei Comice pentru Copii, după câțiva ani în care ne-a lipsit fizic. Abia așteptăm să vă întâmpinăm!

Ce înseamnă târgul Poveste de Crăciun pentru Opera Comică? Povestiți-ne puțin istoria sa

Felicia Filip: Târgul și-a primit denumirea odată cu includerea în stagiune a unui titlu de poveste, care este așteptat an de an de publicul nostru. Mă refer, desigur, la Poveste de Crăciun, spectacol-eveniment la care se epuizează mereu biletele cu luni înainte. Ne-am dorit să extindem atmosfera de sărbătoare și în afara sălii de spectacol și astfel am creat un eveniment destinat în special copiilor, cei mai iubiți dintre spectatorii noștri.

Astfel, am amenajat în generoasa curte de la sediul nostru toate atracțiile care să facă din Opera Comică pentru Copii o destinație de neratat pentru familiile din București în luna decembrie: patinoar și derdeluș, ateliere de creație cu tematică de iarnă, colindători pe scenă, întâlniri cu Moș Crăciun și un magazin ca din povești, cu inspirație pentru părinți. La fiecare ediție am adăugat, adaptat, îmbunătățit atracțiile, ținând cont de impresiile împărtășite de vizitatori.

Care credeți că sunt ingredientele absolut necesare pentru o perioadă de sărbătoare cu adevărat magică?

Felicia Filip: Sărbătoarea începe din interiorul nostru. Iar copiii știu asta cel mai bine, pentru că trăiesc în prezent. Dacă suntem prezenți și noi, adulții, pe de-a-ntregul – adică fără un ochi la ecran, o ureche la telefon – atunci când suntem cu ei, sărbătoarea vine de la sine. Tihna și armonia consider că sunt ingredientele absolut necesare pentru ca magia să se întâmple zi de zi, nu doar în timpul sărbătorilor din calendar.

Ce presupune mobilizarea pentru realizarea unui eveniment de o asemenea anvergură?

Felicia Filip: La Opera Comică pentru Copii, ne-am făcut un obicei din a pregăti evenimentele cu cel puțin un an înainte. În cazul ediției curente, din cauza condițiilor sanitare mondiale, am avut la dispoziție mai mult timp decât de obicei. Astfel, Târgul „Poveste de Crăciun” 2022, care se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 29 decembrie, a început să existe în mintea noastră încă din 2020, când ne-am adaptat condițiilor de la acea vreme și am mutat toată activitatea în mediul online. Ne bucurăm să revenim, în sfârșit, la normalitatea cu care ne-am obișnuit publicul în ultimii 8 ani!

Care sunt principalele atracții și evenimente care vor avea loc la târg?

Felicia Filip: Și la această ediție, ne vom bucura de Patinoar, Carusel, Trenuleț și Derdeluș – acesta din urmă fiind atracție unicat în București. Moș Crăciun e nelipsit, are propria Casă la noi în Târg, dar și o Librărie, în premieră, căci ne dorim să încurajăm lectura în rândul copiilor.

Spectacolele nu le voi mai menționa, căci nu mai avem bilete la vânzare și n-aș vrea să supărăm pe cei care nu au mai apucat să le achiziționeze.

Mulțumim și cu această ocazie publicului datorită căruia vom juca cu casa închisă 121 de reprezentații până la finalul anului!

În schimb, mai sunt câteva locuri la Noaptea Spiridușilor, turul special în care oferim spectatorilor ocazia să descopere cum se creează magia sărbătorilor la Opera Comică pentru Copii.

Mai mult, de Moș Nicolae și de Revelion am pregătit două cadouri pentru publicul nostru de pretutindeni, în Aplicația Opera Copiilor (app.operacomica.ro): pe 6 decembrie difuzăm gratuit opera „Motanul Încălțat”, în regia lui Cristian Mihăilescu, iar pe 31 decembrie difuzăm gratuit baletul „Alice în Țara Minunilor”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu.

Ne puteți divulga măcar o surpriză, ceva inedit din ceea ce se va întâmpla la Târgul Poveste de Crăciun?

Felicia Filip: Pentru prima dată în istoria acestui eveniment, vizitatorii vor putea să zboare cu sania. Da, ați citit bine! Sania noastră nu depinde de nămeți pentru a putea fi folosită. Iar cei mai curajoși vizitatori vor avea ocazia să se simtă cu adevărat la înălțime.

Date fiind toate aceste surprize magice, eu zic să puneți pe agendă musai o vizită la Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii!

See Also

Citește și

Emil Pantelimon, managerul trupei din School of rock

De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat

Spectacolul School of rock, pledoarie pentru vocea copiilor

Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top