Now Reading
Idei de cadouri fără ofertă specială

Idei de cadouri fără ofertă specială

Inițial nu am intenționat să fac un articol în care să recomand cadouri pentru Sfântul Nicolae sau Crăciun. Suntem bombardați zilnic de oferte din toate părțile, au apărut destule recomandări și pe alte bloguri, ce aș putea aduce în plus? Dar în week-end am fost într-un mare centru comercial și am plecat de acolo pe șapte cărări, la propriu. Și eu și copilul. Agitate, cu capul plin de oferte speciale, de reclame agresive, de agitație și presiune. Foarte multă presiune. Când am ieșit de acolo am luat numai decizii proaste, de la mâncarea aleasă (fast food de cea mai proastă calitate) până la ce urma să facem în restul zilei. Mi-am dat seama, încă o dată, cât sunt de nocive centrele comerciale și mall-urile, în special în prag de sărbători. Ni se bagă pe gât promit oferte speciale, sclipiceli și poleială, suntem împinși să cumpărăm în exces, să devastăm bugetul pentru o bucurie de moment, pentru lucruri cumpărate compulsiv și la grămadă.

Așa că experiența asta m-a făcut să îmi reconsider poziția și am ales să vă fac câteva recomandări. Lucruri pe care nu le veți găsi pe rafturi la super ofertă, create de oameni pe care îi cunosc,  care pun mult suflet în ceea ce fac. Majoritatea nu sunt chiar niște cadouri clasice și tocmai de asta le și propun.

Găsiți descrierile mai jos și linkurile în documentul de aici.

Pentru toată familia

 • Calendare personalizate, cu fotografiile voastre cele mai dragi din anul care a trecut – poate fi un cadou grozav pentru bunici sau o amintire dragă pentru voi. Noi facem calendare de perete pentru noi, familie și prieteni, în fiecare an de o bucată de timp încoace și deja au devenit un fel de „sarcină de serviciu”. Anul acesta am primit un calendar de birou cu pozele noastre din Franța (și nu numai) și m-am simțit grozav amintindu-mi de momentele respective. Puteți comanda calendarul vostru la Cadouri Dragi.
Calendar personalizat
Calendar personalizat
 • Lumânări decorative – sunt mai mult decât niște lumânări, sunt niște mici opere de artă. Lumânări din ceară de soia, turnate în porțelan de colecție. Recunosc că uitându-mă pe site gândul mi-a fugit la setul de castronele din porțelan cu floricele albastre din care mama îmi dădea budincă de ciocolată și vanilie când eram mică. Găsiți minunile astea la Cup&Candle by Oana Botezatu.
Cup&Candle by Oana Botezatu
Cup&Candle by Oana Botezatu
 • Decorațiuni inedite din lână netoarsă – Fosta mea colegă de facultate, Miruna, și-a găsit un hobby minunat, pentru care chiar are talent. Migălește niște minunății pufoase, numai bune de agățat în brad sau de decorat casa cu ele. Sunt absolut minunate, mie îmi dau o stare de bine, de cald, de familie atunci când le privesc. De joi, 1 decembrie, puteți admira și comanda  toată colecția pe My Land of Dreams & Fairies.
Minune de la My land of dreams and fairies
Minune de la My land of dreams and fairies

Pentru mami/pentru tati

 • Miercuri, respirăm – primul roman scris de Ioana-Chicet Macoveiciuc. O carte de suflet, pe care o veți citi pe nerăsuflate. Eu am terminat-o în puțin mai mult de 24 de ore și o recomand cu drag. Este despre viață, perfect de imperfectă și cum reușește ea să aducă laolaltă șase femei foarte diferite și foarte gravide și să le facă prietene pentru totdeauna. Se poate comanda pe site-ul Editurii Univers.

 

 • Papioane inedite – V-ați fi gândit vreodată la papioane din chei, șurubelnițe, furculiță și cuțit, creioane și multe  alte materiale trăznite? Ei bine, ele există sub brandul Un papion, a cărui poveste o veți citi zilele aceste pe blog, pentru că merită.
Papioane inedite
Papioane inedite
 • Voucher la cursuri de dans – Școala de balet unde Ana merge de la 3 ani și de care suntem îndăgostite amândouă iremediabil – de fapt de doamna Gabi, profa, ca ea este școala  :-), a pregătit vouchere numai bune de oferit unor doamne sau domnișoare dornice să își recapete silueta după sărbători făcând o activitate extem de plăcută. Voucherele sunt valabile în luna ianuarie 2017, în grupele de balet sau jazz dance, începători sau intermediari. Detalii pe pagina Pas Boutique.
 • Timp pentru tine și un pic de ordine în viață – Un coach nu îți promite asta, dar te poate ajuta să realizezi că ai nevoie să te uiți puțin în interiorul tău pentru a-ți regăsi echilibrul și să te ghideze în această călătorie. Recunosc cu mâna pe inimă că nu credeam în coaching, dar o întâlnire informală cu o fostă colegă dragă, care a ales acest drum, mi-a schimbat perspectiva. Cât de curând pe blog veți citi despre experiența mea ghidată de un coach. Tocmai pentru că nu este un cadou des întâlnit, o sesiune (sau mai multe) de coaching poate fi o idee bună. V-o recomand pe Gabriela Savu.

Pentru copii

See Also

 • Rochițe de prințese – De fapt ele se cheamă rochițe de joacă, dar eu le văd tot de prințese. Sunt absolut minunate, create sută la sută în România, cu materiale românești, migălite cu drag și mult suflet. Se știe deja că suntem fane declarate Sipet de sidef. În afară de rochițe, găsiți și teniși fabricați în România, pentru toată familia (cu singura condiție ca tati să nu trăiască pe picior mare :-))
Rochițele minunate de la Sipet de sidef
Rochițele minunate de la Sipet de sidef
 • Haine din bumbac organic – Nu mai spun cât este de important, mai ales pentru bebeluși, dar și pentru copii în general să fie îmbrăcați în materiale comode și care să le protejeze pielea. O mămică cu suflet mare selecționează atent cele mai calitative haine pentru bebeluși și copii, create din bumbac organic și le aduce sub numele de Minoki. 
 • Cărți cu suflet pentru suflețele în formare – Te iubesc, orice culoare ai avea – O poveste minunată scrisă de Mihaela Coșescu, care atinge subiectul iubirii pentru un copil atunci când apare un frățior sau surioară. O carte care că va ajuta să gestionați geloziile sau tristețile apărute odată cu noul membru al familiei, dar și o poveste absolut savuroasă pentru cei mici. Girafele Vivi și Gigi sunt preferatele noastre. Găsiți cartea pe site-ul Creștem Oameni.
Povestea lui Gigi și Vivi
Povestea lui Gigi și Vivi
 • Cărticelele cu povești terapeutice scrise de Adriana Mitu – abordează cele mai frecvente probleme cu care se confruntă părinții în relația cu copiii lor – teama de separare, lipsa încrederii în sine, etc și am scris despre ele aici. Le găsiți la Editura Diana.
 • Jocuri și amintiri frumoase din universul Zurli – pernuță, carte de colorat, hăinuțe, jucării de pluș, jocuri de cărți sau board games, diferite accesorii, toate cu personajele din Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România. Le găsiți în magazinul oficial Zurli. 

Sunt convinsă că lista este lungă și ar mai fi multe lucruri frumoase, create din suflet și cu pasiune de oameni talentați. Eu cam de atât am fost inspirată. Sper să găsiți câteva idei drăguțe și dacă aveți și alte propuneri, le aștept cu drag.

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Foto de copertă – Pexels

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top