Now Reading
Idei de activități pentru calendarul de Advent, în așteptarea Crăciunului

Idei de activități pentru calendarul de Advent, în așteptarea Crăciunului

activități pentru calendarul de Advent

Astăzi dăm startul numărătorii inverse până la Crăciun. Este al patrulea an în care folosim un calendar de Advent, care ne ajută să contorizăm într-un mod haios și distractiv cele 24 de zile rămase. În primii ani am pus bombonele și mici surprize – elastice și clame de păr, jucărioare mici, inele de plastic, cărticele mici, dar de vreo doi ani încoace am început să adăugăm activități distractive, jocuri în familie, lucruri care ne fac plăcere. Vă împărtășesc și vouă lista noastră de idei de activități pentru calendarul de Advent. Este, de fapt, un angajament pentru timpul petrecut în familie,  pe care uneori îl mai sărim sau nu apucăm să îl facem în zilele nebune pe care le trăim.

Idei de activități pentru calendarul de Advent. Activități în casă

Jocuri și activități creative

Noi am pus pe calendar câteva din jocurile preferate ale Anei. Într-o seară jucăm Dixit (va avea o surpriză când va găsi în ghetuțe seturi noi de cărți), într-o alta zaruri cu povești – ne-am propus să facem povești cu tematică de Crăciun. Avem pe listă și jocul de cărți Uno, dar și Baba Oarba, preferatul Anei.

Am și inventat câteva jocuri, special pentru calendar.

Vânătoare de comori – ascundem prin casă mici surprize de Crăciun – o decorațiune nouă, o jucărioară mică, ceva dulce și punem indicii care să ne ducă la „comoară”.

Parada costumelor – Ana se costumează cu rochițele ei de prințese și ce costume mi are, noi folosim arsenalul de pălării și facem paradă. Dacă nu aveți costume, puteți să vă creați măști și pălării din hârtie, fustițe din hârtie creponată, etc. Copiii sigur se vor distra.

Important este să îi lăsați pe ei să aleagă activitățile și să fiți acolo cu ei, să le realizați împreună. Este un timp pe care vi-l dăruiți unul altuia într-o lună specială. sigur, puteți replica asta în orice lună din an.

Activități creative și activități dedicate Crăciunului

Într-o seară ne-am propus să pictăm figurine de ipsos cu tematică de Crăciun. Avem câteva cumpărate din anii trecuți, pe care nu am apucat să le folosim. Într-o altă seară facem desene sau colorăm, în funcție de inspirație. Avem tone de cărți de colorat pentru relaxare, pe care nu am apucat să le folosim.

Pe lista noastră avem și o seară de vizionat un film de Crăciun. Dacă aveți nevoie de inspirație, aruncați o privire aici. În apropierea Crăciunului vom face fursecuri și biscuiți pentru Moșul, în alta vom decora casa și brăduțul. Într-o seară cântăm colinde și citim povești de Crăciun.

Puteți adăuga pe listă și activități preferate de copii. Noi ne începem luna cu vizionarea Vocea României, că de, așa a dictat micul muzician pasionat din casa noastră.

Idei de activități pentru calendarul de Advent. Activități în afara casei

Ne-am propus și activități de făcut în afara casei. Mers la patinoar. Ana este fan patinat, patine avem amândouă, timp să ne facem să vizităm unul din patinoarele deschise în București

Într-o seară sau într-o zi de week-end vom vizita Târgurile de Crăciun. Unul este cel de la Opera Comică pentru Copii, în cadru Festivalului Poveste de Crăciun. Mai este cel organizat de Primăria Capitalei în Piața Constituției și înțeleg că mai există cel puțin două în București. Să tot ai de unde alege!

O seară o vom dedica mersului la colindat în familie.

Cred că bunicii se vor bucura tare să asculte colindele de Crăciun cântate de Ana. Bine, o să încercăm să o acompaniem și noi, dar mi-e că mai rău facem :-).

La prima zăpadă, o activitate pentru calendarul de Advent poate fi să ieșiți să faceți îngerași de zăpadă și să vă bateți cu bulgări.

O seară o vom dedica unei plimbări în oraș, să vedem luminițele aprinse. Pentru noi poate nu e mare lucru, dar copiilor le place și e frumos să le prezentăm și altfel decât în goana nebună a mașinii.

Asta este lista noastră de idei pentru calendarul de Advent. Dacă aveți și voi completări, le așteptăm cu drag.

See Also

Citește și

Filme de Crăciun de văzut în familie

Filme artistice pentru întreaga familie (I)

20 de filme artistice de văzut în familie ( II)

Activități distractive de făcut în casă cu copiii mici și mari

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (3)
  • Buna Idee…am sa ma gandesc la ea …Anul asta am facut biscuiti cu care am umplut calendarul dar fetita ceam mare (7 ani) i-a spus tatalui ei deja ca spera sa nu fie tot calendarul plin cu biscuiti !E plictisitor zice ea !Si eu am copt toata Luna(printre picatele,pe furis) cate Putin la ei,sotul meu i-a decorat cu multa migala (eu n-as mai fi avut resurse si pentru asa ceva)si la final…surpriza !Copilul vrea mai mult !
    Ideea ta m-a pus pe ganduri dar nu stiu cum o sa fac cu cea mica (4 ani) ca ea e inca incantata de nivelul actual.Dar am un an in fata sa ma mai gandesc !Va urez distractie placuta la activitatile din calendar si la cat mai multe activitati de dus la capat (ca si asta e o problema)

    • Poti incepe cum am facut noi in primii ani, pana la activitati – am pus si alte lucruri in afara de dulciuri – o clamita de par, o bratarusa de plastic, un inel, tot de plastic, o papusica mica mica (gen surpriza kinder), o revista din acelea gen Barbie, etc. Oricum, minunata initiativa cu biscuitii si tati, ce grozav ca s-a ocupat de decorat. Mie mi se pare munca in echipa si suna tare bine, dar na, pentru copii (mai ales cei mari ) e ”inca un biscuit ” 🙂

  • Pentru noi doi a fost o experienta tare placuta si imi doresc sa o mai repetam !Sotul meu e un migalos si ii plac lucrurile astea dar ii e greu sa se apuce!Aici la noi in Germania sunt foarte cautati biscuitii acestea in perioada dinaintea Craciunului.Face parte din traditia lor!

    Micile cadouri le-am epuizat deja si oricum camera jucariilor e plina de jucarii mici pe care oricum le gasesc prin toata casa de altfel.Am experimentat si cosmeticele si clamele de par si tot ce era mic si putea fi pus in acest calendar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top