Now Reading
Grădina Vlahiia, un loc de vizitat în apropiere de București

Grădina Vlahiia, un loc de vizitat în apropiere de București

 

Am descoperit de curând un loc interesant, foarte aproape de București, potrivit pentru ieșiri în familie și m-am gândit să vă dau și vouă o idee. Că tot vine (sperăm) sezonul cald și toată lumea e în căutare de locuri de ieșit, de preferat cât mai în natură.

Grădina Vlahiia este situat în satul Snagov și mi-a făcut impresia unui loc rupt din basmele românești

Este o moșie în toată regula, care are în dotare o fermă, o mănăstire de lemn care are integrat și un muzeu al icoanei, un muzeu al satului și mai multe case maramureșene tradiționale, dar dotate modern, în care te poți bucura de autenticitatea caselor vechi, fără să renunți la confortul cu care ești obișnuit. La fermă oaspeții pot asista la ritualul hrănirii și îngrijirii animalelor, pot afla secrete ale cultivării legumelor în mod tradițional, se pot bucura de ritualuri culinare „strămoșești”.

Se organizează plimbări cu căruța sau sania, cu trăsura vieneză sau plimbări cu barca pe lacul Snagov.

Din ce am observat, restaurantul și grădina mare și extrem de frumoasă din fața lui sunt principalul punct de atracție

Înțeleg că în weekend este plin peste capacitate și chiar am citit ceva plângeri legate de aspectul ăsta. Am avut ocazia să văd locul dimineața, când era încă aproape pustiu și mi-am dat seama din ce am auzit și simțit că nu este rea voință, ci eterna problemă din România legată de greutatea de a găsi personal suficient și bine pregătit. Din ce am văzut la fața locului și am citit ulterior pe site, locul este pornit din dorința de a oferi o alternativă tradițională, autentică și chiar se vede strădania în toate detaliile. Căsuțele, curțile, ferma, aleile, totul este foarte bine îngrijit și curat, mie mi-a lăsat o impresie bună.

Costurile de cazare nu sunt mici (am plătit 360 de lei pe o cameră), dar totul este într-adevăr extrem de autentic și este o experiență care merită, mai ales pentru copiii neobișnuiți cu astfel de camere „de hotel”.

Mâncarea este bună, doar micul dejun recunosc că nu m-a dat pe spate, la banii ăștia mă așteptam la ceva un pic mai variat, așa că ăsta este un aspect care cred că poate fi îmbunătățit.

Așa arată căsuțele de la Casa Vlahiia

Din impresia făcută la o vizită nu foarte lungă, pe o vreme destul de rece, Grădina Vlahiia e un loc care merită să fie cunoscut și vizitat de oamenii care își doresc o ieșire în natură cu copiii sau o experiență cât mai apropiată de tradiția românească.

Mai multe detalii și povestea locului o găsiți pe site-ul Grădina Vlahiia.

Citește și

Valea Avrigului și Sibiu, o evadare care îți încarcă bateriile

Pastel Chalet și Vama Buzăului, un loc perfect pentru cupluri și familii cu copii

Ferma Club. Relaxare de patru stele în condiții de fermă

See Also

Locuri de văzut în România. Cetatea Alba Iulia Carolina

Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor

Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara

Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top