Now Reading
Figaro, Figaro, Figaro, super premiera primăverii la Opera Comică pentru Copii (interviu)

Figaro, Figaro, Figaro, super premiera primăverii la Opera Comică pentru Copii (interviu)

 

Cine nu cunoaște opera Bărbierul Din Sevilla de Giaccomo Rossini? Chiar dacă nu sunteți mari iubitori de gen, imposibil să nu vă fi trecut pe lângă urechi măcar celebra arie Figaro. Exact această arie a fost inspirația maestrului Cristian Mihăilescu pentru punerea în scenă a spectacolului Figaro, Figaro, Figaro, a cărui premieră absolută are loc pe 12 aprilie la Opera Comică pentru Copii. L-am prins pe maestrul Mihăilescu în focul repetițiilor finale și am reușit să aflu câteva din secretele spectacolului Figaro, Figaro, Figaro, pe care vă sfătuiesc din suflet să nu îl ratați.

cristian mihăilescu
Maestrul Cristian Mihăilescu

De ce ați ales opera Bărbierul din Sevilla, ce v-a atras cel mai mult la această lucrare?

Bărbierul din Sevilla este cea mai cunoscută operă buffa italiană. Întâlnirea între două genii, Rossini și Beaumarchais a născut o capodoperă. Muzica spumoasă, de o frumusețe inegalabilă, se bazează pe un text cu un umor irezistibil.

Care este motivul pentru care nu ați dat spectacolului titlul original, ci titlul celei mai celebre arii din opera care v-a servit ca sursă de inspirație, Figaro?

Aria lui Figaro, cea care cuprinde această exclamație repetată, Figaro, Figaro, Figaro este foarte cunoscută de cei mari dar și de cei mici. Cine nu a fredonat măcar o dată: “ Figaro în sus, Figaro în jos”? Prin acest titlu, am dorit să-I atragem, pe toți, și mai mult în sala de spectacole.

Știu că lucrați mereu cu oameni minunați la Opera Comică pentru Copii. Ne puteți spune cine face parte din echipa dumneavoastră pentru acest proiect?

Într-adevăr, Opera Comică pentru Copii se bucură de colective excepționale. Dovadă sunt succesele tuturor spectacolelor ei și numărului de spectatori , care depășește cele mai optimiste previziuni. Și de data aceasta am alături o echipă redutabilă, formata din dirijorii Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie, scenografa Bogdana Pascal și coregraful Ionuț Picincu (Hammer). Împreună coordonăm colective artistice și tehnice de excepție: soliști vocali care îmbină tinerețea și entuziasmul cu maturitatea ajunsă la apogeu, o orchestră de asemeni tânără, ca și grupul vocal alcătuit, în exclusivitate, din studenți, masteranzi or proaspeți absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București. Nu în ultimul rând, menționez colectivele tehnice, de un perfect profesionalism, devenit obligatoriu datorită aparaturii scenice de ultimă generație.

Ne puteți dezvălui măcar un secret, o surpriză de care vor avea parte micii și marii spectatori la Figaro, Figaro, Figaro?

Iată va dezvălui un secret: fără a pierde nimic din strălucirea inițială a muzicii și a textului, prezentăm spectacolul c un adevărat musical, gen atât de îndrăgit de tineri.

Pentru că în titlu se repetă același nume de trei ori, haideți să ne jucăm puțin și să dăm trei motive pentru care copiii, însoțiți de părinți, desigur, ar trebui să vină la acest spectacol

A- Figaro este cel mai posnaș și inteligent personaj de operă pe care-l cunosc.
B- Pe scenă vor evolua tineri valoroși, foarte apropiați de vârsta personajelor interpretate , dar și de vârsta celor din sală.
C- Pentru că Opera Comică pentru Copii, gazda acestui eveniment, este un miracol, un loc în care dacă vii o dată, vei reveni mereu, mereu….

Putem să îl contrazicem pe maestru, când știm ce minuni se întâmplă week-end de week-end la Opera Comică? Eu zic să vă grăbiți să luați spectacole la Figaro, Figaro, Figaro, se joacă între 12 și 21 aprilie, iar mai multe detalii găsiți la Opera Comică pentru Copii, în secțiunea program.

Citește și

Bogdana Pascal, despre scenografie pe înțelesul copiilor și adulților

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

See Also

Talentul copilului tău. Un proiect original Pisica pe sârmă

Când inimile cresc pe ritm de aplauze infinite

Copiii din distribuția Sunetul Muzicii

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top