Now Reading
Educația alternativă de care România are atâta nevoie. Echipa de robotică Clockworks

Educația alternativă de care România are atâta nevoie. Echipa de robotică Clockworks

robotică Clockworks

Vorbim tot mai des în ultima vreme despre eficiența educației din sistemul românesc și nu numai. Despre cât se mai potrivește educația tradițională cu cerințele actuale ale pieței. Despre cu suntem tributari unor metode de acum 50 de ani și mai bine, în condițiile în care 70% din slujbele viitorului nu -au inventat încă. Cei mai mulți vorbesc, dar sunt și unii care fac. Astăzi o să vă povestesc despre concursul FIRST și despre echipa de robotică Clockworks. Concursul FIRST Tech Challenge promovează metoda de educație STEM (Science, Technical, Engineering, Math), ce presupune implicarea profesioniștilor din industrie în educația complementară a elevilor (de liceu, în cazul de față) implicați. Cu alte cuvinte, sunt aduși oameni care să le arate elevilor latura practică a învățării, ceea ce lipsește aproape complet din programa școlară tradițională.

Concursul, deși unul de robotică la bază, nu este doar despre roboți, ci despre multe alte lucruri, ce să vezi, tot practice – cum să faci marketingul echipei, cum să strângi sponsorizări, cum să faci un jurnal tehnic . Toate contează și se punctează. La final, se acordă premiul INSPIRE echipei care are cel mai mare punctaj la toate aceste aspecte constituie o inspirație pentru celelalte. Echipele care câștigă finala și echipa INSPIRE primesc bilete la finala mondiala FIRST din SUA . Fundația Nație prin Educație i-a sponsorizat cu un pachet din piese robotice acceptate la concurs, o imprimanta 3D și o jumătate de teren de joc.

Echipa de robotică Clockworks s-a înființat în toamna anului 2018

S-au adunat elevi din 5 licee din București și au fost găzduiți de liceul Colegiu Național Gheorghe Șincai, care le-a oferit o cameră unde să își păstreze sculele și să lucreze. O mână de adolescenți entuziaști, coordonați și ajutați de profesioniști care au fost intrigați de interesul și perseverența lor.
Au construit robotul, au fost la meciuri demonstrative, au refăcut robotul, au fost la Regionale, s-au calificat la Naționale. La Regionale au luat locul 2 la Motivate Award.

În acest weekend (22- 24 martie) sunt la Sala Polivalenta la etapa națională de care vă povesteam mai sus.

Succes, copii, dați speranță că se poate și altfel!

Mai multe despre echipa de robotică Clockworks aflați pe pagina lor de Facebook.

Citește și

Dragă școală, te rog sa îmi aduci copilul înapoi

Lipsa de finalitate practică, una din bubele învățământului românesc

Nu-l lăsa când începe școala. Atunci are mai mare nevoie de tine!

Oana Moraru – Școala nu este garanția succesului în viață

Otilia Mantelers – Succesul la școală al copilului depinde de implicarea părintelui

Ce facem când copilului îi e greu la teme?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Echipa de robotică Clockworks

View Comment (1)
  • Tocmai cautam idei de petrecere avand in vedere ca ziua fetitei mele este pe 14 aprilie . As opta pentru Aventura parc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top