Now Reading
E oficial, a semnat președintele! 1 iunie este din 2017 zi liberă!

E oficial, a semnat președintele! 1 iunie este din 2017 zi liberă!

Bucurie mare mare în tabăra care a inițiat proiectul 1 iunie, Zi liberă – Radio Itsy Bitsy împreună cu liderii de opinie Andreea Marin, Virgil Ianțu, Tily Niculae, parlamentari, psihologi, reprezentații Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), asociații de părinți şi zeci de mii de susţinători din toată țara.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care instituie ziua de 1 iunie ca zi liberă pentru toți românii.

Campania care a avut drept scop final declararea zilei de 1 iunie ca zi liberă pentru a fi petrecută de părinți împreună cu copiii lor, a pornit de la o realitate tot mai pregnantă în ultima vreme – copiii resimt timpul puțin petrecut cu părinții lor. Deși părinții consideră că petrec suficient timp alături de copii, 62% dintre aceștia susțin contrariul. 1 din 10 copii spune că petrece doar câteva minute pe zi împreună cu părinții într-o zi normală din săptămână. Astfel, scopul campaniei a fost de a conștientiza nevoia copiilor de a petrece mai mult timp de calitate cu părinții și a ajuta la îmbunătățirea relației dintre copii și părinți.

“De acum, de 1 Iunie, copiii și părinții au liber la joacă! Vreau însă să accentuez că 1 iunie e doar un simbol. 1 iunie trebuie să fie în fiecare zi, pentru că cei mici au nevoie de timp cu părinții lor.”, a spus Nadia Tătaru, fondator Itsy Bitsy și inițiator al campaniei 1 iunie, zi liberă.

Pornind de la acest îndemn, eu vă propun să vă gândiți la o activitate pe care să o faceți cu copilul vostru în fiecare zi. Eu mi-am propus să realizăm în fiecare seară „minutul de dragoste” (sigur, nu este doar un minut), în care citim, povestim de peste zi, facem alte lucruri pe care le dorește Ana. Nu ne iese mereu, din cauza programului aglomerat, dar măcar ne străduim.

Tu cum o să folosești ziua de 1 iunie? Dar ca acțiune zilnică pentru îmbunătățirea relației cu copilul tău ce ți-ai propus să faci?

1-iunie-zi-libera-nationala_2016-2

See Also

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Pexels.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top