Now Reading
Două luni de mers la sală. Ce s-a schimbat și cum mă simt

Două luni de mers la sală. Ce s-a schimbat și cum mă simt

 

Am mai povestit deja că din strategia mea de recuperare post-divorț face parte și un stil de viață mai activ. Sau, după cum mi-a spus un prieten, mă încadrez în majoritatea covârșitoare a celor care se apucă de sală după o despărțire. Da, de data asta m-am încadrat în statistici și, de la jumătatea lui noiembrie, mi-am făcut abonament la Dinamic Fitness Club,o sală aproape de școala Anei și de casa noastră, ca să tăiem din start scuza cu traficul, greu de ajuns, bla bla. Programul meu flexibil mă împiedică să folosesc și aia cu n-am timp, așa că, iată-mă, 2 luni mai târziu – că scoatem din calcul perioada vacanței de iarnă, cum reușesc să mă duc regulat la sală, măcar de 2 ori pe săptămână, deși mai mereu de 3.

Într-o primă fază, am tratat mersul la sală simplist. Mă duc să mă răzbun pe aparate, ca să cruț oamenii 🙂

Culmea, a funcționat. Mai mereu plec de acolo cu un tonus mai bun, mai calmă, mai clară, cu mai multă deschidere și disponibilitate. Cât fac exercițiile, caut să mă concentrez pe mine, pe senzațiile mele, să văd unde apar limitele și să le împing. Recunosc, la început mă și răsfățam destul de mult, ca tot omul ne-antrenat, că e prea greu, că nu pot, că una alta. Până când am văzut că pot și acum mă concentrez să pot și mai mult, de am ajuns să îmi mut singură cuiul la greutăți mai mari, doar așa, să văd până unde mă ține.

După ce mi-am îndeplinit obiectivul să îmi descarc frustrările pe aparate, am trecut și la acela de a fi în formă. Ajută mult să mă uit în oglindă dimineața și să văd cum se contrează mușchii de pe brațe deja. E super motivant și, când mă mai apucă lipsa de chef, trag o fugă până la oglindă. Dispare instant lenea. Nu fac un scop din a face mușchi, dar dacă o să arăt bine în costum de baie la vară, mă declar complet mulțumită. La fel cum sunt că cele 4 kg pe care am reușit, încă nu știu cum, să le pun în ultima lună și jumătate – cred că au ceva legătură cu dulciurile din Egipt de la all inclusive, dar șșșșt :-), nu se văd și nici nu se simt atât de tare.

Rezultatele nu sunt spectaculoase, nici n-ar avea cum, dar hainele stau altfel pe mine, îmi simt corpul mult mai ferm, mă simt ceva mai energică și mai puternică. Nu, încă nu am devenit un fan al sportului, nu mai cred că se va întâmpla asta vreodată, dar mi-a intrat în rutină și, momentan, nu mă văd renunțând prea curând.

Deși nu am avut neapărat o strategie, am urmat câțiva pași ca să mă țin de sală

După cum spuneam, am ales o sală accesibilă ca distanță, ca să îmi fie mereu ușor să ajung. Apoi, nu m-am aruncat la „fițe”, am preferat să constat că e curat, au aparate multe și m-am luat după intuiția mea, care nu prea dă greș.

Același principiu l-am aplicat și la echipament. Mi-am luat 2 echipamente de sală, fără mari pretenții, ci doar pe criteriul că mă simt bine în ele și arată decent. Pe măsură ce evoluez probabil că o să mă informez mai mult și o să trec la un alt nivel. Sau nu 🙂

Mi-am luat antrenor personal, o dată ca să mă țin de treabă și doi, pentru că, și acum, după 2 luni și ceva, încă nu știu ce fac toate aparatele alea și ce ar fi mai potrivit să lucrez. Pe principiul, dacă e cineva care știe mult mai bine treaba asta, de ce să îmi bat eu capul în plus? 🙂

Am avut și am răbdare. După cum am spus, una din lecțiile ultimelor luni este cea a răbdării, așa că am aplicat-o și aici. Nu aștept să se întâmple minuni, ci doar mă țin de treabă și mă bucur de micile victorii pe care le obțin. O greutate în plus, 5 secunde mai mult în plank, un mușchiuleț pe braț, din astea.

Merg pe principiul când nu mai pot, mai pot puțin ,care mă ajută și în alte aspecte ale vieții de zi cu zi. De fiecare dată când văd că pot să fac un pic mai mult și mai greu decât cu o săptămână în urmă, am încrederea că o să îmi iasă și la altele, chiar dacă va fi nevoie de mai mult timp și un pic mai multă răbdare.

Cam atât despre experiența cu sala de până acum. Cică în curând trec la next level, sacul de box, așa că, păzea care mă supărați 🙂

Citește și

Când viața îți dă reset și tu decizi să dai reset stilului de viață

Cum am ținut Intermitent Fasting și ce exerciții fizice am adăugat

Drumul spre zen. 3 practici de care reușesc să mă țin și îmi aduc o stare de bine

Dezvoltarea personală, modă sau nevoie?

Am slăbit. Cum mă mențin?

Cum m-am apucat de slăbit cu X-Body

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (2)
  • Mi se pare mie ca ti-ai gasit reteta castigatoare, bravo si tine-o tot asa! Nu e vorba de o chestie brusca, e vorba sa gasesti ceva care sa se integreze in viata ta, ceva cu care stii ca poti defila pe termen lung. Si sportul si miscarea (oricat nu plac) ajuta mult la hormonii care te fac sa te simti bine :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top