Now Reading
Discuția de 5 minute. Săptămâna 8. Despre dorințe și pasiuni

Discuția de 5 minute. Săptămâna 8. Despre dorințe și pasiuni

dorințe și pasiuni

#Discuția de 5 minute este un instrument prin care îmi propun să încurajez comunicarea dintre părinți și copii. La fiecare final de săptămână intenționez să vă propun câte un subiect de discuție, pentru fiecare zi a săptămânii viitoare. Desigur, fiecare va adapta discuția la specificul copilului său. Eu fac doar niște sugestii, depinde de voi cum le folosiți. 

#Discuția de 5 minute. Săptămâna 8. Despre dorințe și pasiuni

Uneori, prinși în vâltoarea îndatoririlor, a temelor, a lucrurilor ce „trebuie” făcute, uităm să ne gândim la ce își doresc copiii noștri cu adevărat. Am fost surprinsă, nu tocmai plăcut, să aflu că pe lista principală de dorințe a copiilor este să nu îi certe părinții, să ia calificative sau note bune și să reușească la concursul X sau Y. Cam trist, nu? De aceea, cred că e important să ne uităm cu sinceritate la noi și să descoperim cât din această lipsă de dorințe a copiilor noștri ni se datorează. Cum eu cred că tărie că niciodată nu e timpul pierdut, cred că ne putem oricând îndrepta. Putem începe cu lista de dorințe și pasiuni.

Luni

Ce îți dorești tu cel mai mult? Poate ajuta mult un board al dorințelor, pe care copiii să lipească dorințele pe care le au. Jucării, vacanțe, locuri de văzut sau experiențe de trăit.  Încurajați-i pe copii să pună pe board cât mai multe. Este un exercițiu minunat și pentru adulți. Vizualizarea și manifestarea intențiilor este primul pas spre materializarea lor.

Marți

Dacă ai avea acum posibilitatea să faci ceva sau să îți cumperi ceva, orice, ce ai face sau ce ți-ai lua? Fără limită de timp sau de buget.  Puteți să faceți împreună exerciții de imaginație și visare. O să vă simțiți foarte bine, garantat.

Miercuri

Ce ți-ai dori să faci până la sfârșitul anului? Aici ieșim puțin din sfera dorințelor și intrăm mai mult în cea a obiectivelor. E o practică bună și pentru adulți. Fie că este vorba de învățarea unei limbi străine (a câtorva cuvinte măcar), de perfecționarea unei aptitudini, de cititul unui număr de cărți, să își facă un plan „de bătaie” îl poate ajuta pe copil să gândească în perspectivă.

Joi

Care este pasiunea ta? Ce îți place cel mai mult să faci? Vorbiți despre pasiunile copilului, despre ce îl motivează, despre ce îi place cel mai mult să facă. Îi puteți povesti despre propriile voastre pasiuni.

Vineri

Dacă ai putea face doar ce vrei tu într-o zi sau într-o săptămână ce ai face? Este o variantă la lista dorințelor, dar pune accent mai mult pe acțiuni care îi fac plăcere copilului. Vă puteți juca împreună, ca și în cazul dorințelor.

Vă îndemn că vă lăsați imaginația să zburde alături de copii și să vă dai voie să visați împreună. Aștept părerile voastre! 

Citește și

Discuția de 5 minute. Săptămâna 7. Despre competiții și competitivitate

Discuția de 5 minute. Episodul 6. Despre eșecuri și dezamăgiri

Discuția de 5 minute, episodul 5. Despre fure și tristețe

Discuția de 5 minute, episodul 4. Despre relația cu școala

Discuția de 5 minute, episodul 3. Despre relații sociale

Discuția de 5 minute, episodul 2. Reconectare părinte-copil

Discuția de 5 minute, episodul 1. Despre emoții

Vorbiți-le copiilor voștri! E cea mai bună educație!

Cum îți ajuți copilul să își gestioneze emoțiile?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top