Now Reading
Discuția de 5 minute. Săptămâna 11. Despre cum e să fii adult

Discuția de 5 minute. Săptămâna 11. Despre cum e să fii adult

adult

#Discuția de 5 minute este un instrument prin care îmi propun să încurajez comunicarea dintre părinți și copii. La fiecare final de săptămână intenționez să vă propun câte un subiect de discuție, pentru fiecare zi a săptămânii viitoare. Desigur, fiecare va adapta discuția la specificul copilului său. Eu fac doar niște sugestii, depinde de voi cum le folosiți. 

#Discuția de 5 minute. Săptămâna 11. Despre cum e să fii adult

Nouă ni se pare firesc să ne grăbim mereu, să fim nervoși, agitați, să vrem mereu altceva, să ne frământe sau să ne preocupe problemele rămase nerezolvate. Facem uneori lucrurile pe pilot automat și uităm că omuleții mici de lângă noi nu înțeleg toată agitația noastră și de ce este ea necesară. Alteori, se uită cu mândrie și jind spre lumea oamenilor mari și îi doresc și ei să crească, să poată merge la serviciu, să poată purta tocuri și multe altele. Săptămâna asta vă propun să vorbiți despre cum e să fii adult și ce se întâmplă de fapt în lumea oamenilor mari.

Luni

Tu ți-ai dori să crești mai repede sau ți-ai dori să rămâi mic cât mai mult timp? Unii copii ar vrea să crească rapid, să poată să facă tot ce vor, alții  – cum e Ana mea, de exemplu, vor să rămână copii cât mai mult timp și li se pare că, pe măsură ce cresc, le cresc și responsabilitățile. În funcție de răspunsul copilului, puteți iniția o discuție despre importanța și frumusețea fiecărei vârste, despre copilărie și farmecul ei.

Marți

Ce crezi tu despre adulți? Cum crezi tu că este să fii adult? Îi puteți povesti ce credeați voi despre adulți când erați de vârsta lui – eu și acum îmi amintesc de poveștile străbunicii mele despre cum la 10-11 ani credea despre o femeie de 30 că este foarte bătrână :-). Puteți să descoperiți dacă îi privește pe adulți cu admirație și de ce și cum se vede de la el treaba asta cu maturitatea.

Miercuri

Tu cum ai vrea să fii ca adult? Cum ai vrea să devii, cum crezi că o să te comporți? Este interesant să testați cum se vede el ca adult, cum își închipuie că ar arăta, ce crede că ar face. Întrebați-l ce meserie crede că o să aibă, dacă crede că o să aibă copii și cum o să să se poarte cu ei. S-ar putea să aflați lucruri chiar interesante.

Joi

Care este lucrul care îți place cel mai mult la a fi adult? Ce regreți cel mai mult că nu poți face fiindcă nu ești mai mare? Puteți discuta pe marginea răspunsului lui, să aflați de ce crede asta și de ce vede așa lucrurile.

Vineri

Vrei să facem schimb pentru o oră/o dimineață/o zi? Eu să fiu copilul și tu adultul? Copiii adoră genul acesta de jocuri. Este de preferat să faceți asta între-o zi de week-end și îi puteți da mână liberă – să aibă responsabilitatea micului dejun, a organizării programului zilei, a împărțirii responsabilităților în familie. O să fie distractiv.

Spor la discutat și la jucat!

Cum vi se pare că am reluat Discuția de 5 minute și despre ce subiecte v-ați dori să scriu în episoadele viitoare?

 

Citește și

Discuția de 5 minte, săptămâna 10. Despre iubirea de sine

Discuția de 5 minute. Săptămâna 9. Despre compasiune și dăruire

Discuția de 5 minute. Săptămâna 8. Despre dorințe și pasiuni

Discuția de 5 minute. Săptămâna 7. Despre competiții și competitivitate

Discuția de 5 minute. Episodul 6. Despre eșecuri și dezamăgiri

Discuția de 5 minute, episodul 5. Despre furie și tristețe

See Also

Discuția de 5 minute, episodul 4. Despre relația cu școala

Discuția de 5 minute, episodul 3. Despre relații sociale

Discuția de 5 minute, episodul 2. Reconectare părinte-copil

Discuția de 5 minute, episodul 1. Despre emoții

Vorbiți-le copiilor voștri! E cea mai bună educație!

Cum îți ajuți copilul să își gestioneze emoțiile?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top