Now Reading
Din nou copil la Disneyland Paris – cum a fost aventura noastră

Din nou copil la Disneyland Paris – cum a fost aventura noastră

Disneyland Paris

Mami, îți mulțumesc pentru experiența asta! Ce nu știe ea este cât îi mulțumesc eu că m-a luat cu ea la Disneyland,  Disneyland Paris, un loc pe care nu l-aș fi ratat nici fără copil. Pentru că 2017 este anul aniversar Disneyland Paris 25 de ani, m-am gândit să descriu cu detalii utile experiența noastră, poate vă inspiră.

Localizare și acces Disneyland Paris

Disneyland se află lângă Paris, la o distanță considerabilă. Am mers cu metroul și apoi cu trenul (RER-ul) până aproape de poarta parcului. Există în toate stațiile de metrou semnalizări ale stației Chessy Parc Disneyland, încât e aproape imposibil să nu nimerești. Biletele de transport ne-au costat în jur de 38 de euro (dacă vă luați bilet Paris visite valabil pentru toate zonele 1, 2, 3, 4 și 5, atunci nu mai trebuie să plătiți suplimentar. Noi am avut Paris visite doar pentru zonele 1, 2 și 3, adică toată zona centrală).

Din cele două parcuri – Parcul Disney și Walt Disney Studios, am ales să vizităm doar primul.

Este aproape imposibil să poți face ambele parcuri, chiar și într-o zi puțin aglomerată, cum am avut norocul să fie a noastră.

Este de preferat să vă achiziționați biletele on-line, prețul este mai mic decât dacă le luați de la poartă. Este bine să vă informați pe site-ul oficial despre prețuri si zile de vizitare, sunt anumite zile în care sunt valabile doar prețurile de week-end. În orice caz, în zilele normale (exceptând week-end, sărbători și alte zile ale lor speciale), prețul on-line pentru un parc este de 47 de euro pentru adulți și 40 de euro pentru copii.

Cazare

Există și hoteluri ale parcului. Nu sunt situate nici în parc, nici măcar lângă, ci la o distanță de vreo 10-15 minute cu shuttle asigurat de ei. Din punctul meu de vedere merită cazare acolo doar dacă ai de gând să vizitezi doar Disney-ul, altfel va fi destul de complicat să faci drumul de o oră Disney-Paris și retur zilnic.

Când intri pe porțile parcului ar fi bine să nu te lași vrăjit imediat de ceea ce vezi și să te organizezi puțin.

Chiar la căsuțele de sub cupola de la intrare se găsesc hărți ale parcului și flyere cu programul zilei – ce personaje sunt la poză și la ce ore, când este parada, ce alte evenimente speciale sunt.

În afară de zona intrării, Main Street, unde se găsesc căsuțele de informații, trenulețul și plimbările cu diverse vehicule, parcul este împărțit în patru zone mari – Adventureland (aici există două atracții interzise copiilor sub 1,40m), Frontierland (din păcate pentru noi, o parte a distracțiilor de aici erau închise pentru reparații), Fantasyland (este zona cea mai extinsă și cuprinde distracțiile corespondente celor mai apreciate filme Disney, precum și căsuțele dedicate întâlnirii cu Mickey și Minnie și cu o parte din prințesele Disney (4 prințese pe zi, în ordine aleatorie) și Discoveryland (zona mai „de băieți”, care include aventuri în spațiu cu Buzz, curse de mașinuțe, Star Wars).

Este bine să organizați vizitarea pe zone, astfel pierdeți mai puțin timp.

Noi am ales să mergem și cu trenulețul care înconjoară parcul. Nu a fost tocmai cea mai fericită alegere, multe zone erau acoperite fiindcă se reparau/modernizau și o bună bucată am mers pe lângă un perete de lemn și prin pădure. Nu știu dacă atunci când sunt deschise toate zonele merită plimbarea, dacă este coadă mare eu aș zice pas, acum că știu ce poate trenulețul ăsta, dar pentru copii  mai mici poate fi atractiv.

În toate zonele parcului stau personaje pentru poză, dar chiar și dacă nu este aglomerat, sunt cozi destul de mari și nu prea merită.

Noi am stat doar la Marie, părea că este o coadă mică, dar tot a durat cam 25 de minute, iar la alte personaje nu am mai stat. Poți face fotografii cu aparatul tău, îți fac și cei de acolo fotografii, iar la final poți cumpăra fotografia ca amintire (nouă ni s-a părut prețul foarte mare, undeva la 15-20 de euro și am renunțat).

Pe hartă sunt marcate distracțiile în funcție de profilul lor – distracții de familie, distracții pentru cei mici, distracții aventuroase și distracții de neratat.

Sfatul meu este ca, dacă nu este foarte aglomerat, să nu vă îndreptați doar către cele cu semnul de neratat.

Noi am găsit câteva chiar interesante, care nu erau încadrate în această categorie. Mai există și câteva atracții marcate cu Fast Pass, unde, pe baza biletului de intrare, poți merge să te prenotezi și când revii (la o oră indicată de cei de acolo) intri fără să stai la coadă. Pentru zilele aglomerate poate fi chiar o afacere, păcat că acest fast pass se aplică doar la câteva jocuri.

Prima atracție aleasă de noi a fost Casa Groazei, din zona Frontierland. Copiii mici se pot speria, dar pentru cei mai mărișori este chiar distractiv. A urmat Pirates of the Carribean din Adventureland, o barcă pe șine, ce te poartă în universul magic și înfricoșător al piraților. În zonele Frontierland și Adventureland erau multe distracții închise pentru reparații, iar bănuiala mea este că aceste zone sunt deschise la capacitate maximă în perioadele călduroase. Aici se găsesc două atracții unde accesul copiilor sub 1,40 m este interzis (și chiar se respectă această regulă, la milimeru chiar!).

În zona Fantasyland, care este și cea mai aglomerată și solicitată, se găsesc cele mai multe atracții, majoritatea dedicate celor mai iubite filme și personaje Disney.

Majoritatea distracțiilor funcționează după același principiu – un vehicul pe șine care te poartă într-o lume a respectivului desen, cu accent pe diferite personaje sau acțiuni.

Ne-au plăcut foarte mult toate atracțiile din această zonă, dar de sufletul meu s-a lipit cea numită It’s a small world (nu se găsește pe lista atracțiilor de neratat, dar este așa, din punctul meu de vedere), care este o călătorie minunată în toate culturile lumii. Această zonă este potrivită și pentru copii mai mici, în special distracția cu ceșcuțele rotitoare ale pălărierului nebun sau caruselul zburător al elefănțelului Dumbo. Zona Discoveryland este dedicată atracțiilor spațiale, curselor de mașinuțe, jucăriilor mai de „băieți” cum le-am numit eu, dar care au fost și pe placul Anei.

Deși din punct de vedere al complexității poate că atracțiile nu sunt cele mai spectaculoase din lume, dar povestea construită în jurul lor le face absolut minunate.

Punctul de maximă încărcătură este parada personajelor Disney, care se desfășoară pe aleea principală și cuprinde care alegorice decorate tematic și personajele emblematice Disney.

Noi am avut norocul ca în afara paradei de după-amiază să prindem și o paradă dimineața, dedicată sărbătorii de Halloween. M-a impresionat plăcut faptul că parada aceasta nu a fost cu măști sau personaje de speriat, ci mai degrabă o paradă a recoltei, cu dovleci, spice de grâu, fructe și legume, cu zâne ale toamnei și personajele îmbrăcate în costume special decorate în tematica toamnei.

Parada personajelor Disney, punctul de maximă atracție la Disneyland Paris

Tot la capitolul noroc încadrez și faptul că am prins spectacolul de lumini și artificii de seară, de la ora 20.00 (pe timpul verii are loc la ora 22.00, dar în perioadele friguroase, când parcul se închide la ora 18.00 nu cred că se mai face). A fost un alt moment la care ochii mi s-au umplut de lacrimi, ca și la paradă, datorită încărcăturii emoționale pe care brandul Disney o transmite. Spectacolul se desfășoară în fața castelului Prințesei din Pădurea Adormită și este o combinație de proiecții pe castel, dans la fântânilor, muzică și artificii. După părerea mea este de neratat, ca și parada.

Spectacolul de proiecții, muzică și artificii

See Also

În materie de mâncare, nu veți suferi de foame la Disneyland Paris

Există foarte multe zone de mâncare (cele mai multe restaurante sunt grupate în zonele Frontierland și Adventureland și pe culoarul principal, dar există în mai toate zonele), preponderent mâncare tip fast food, dar gătite ok, există și pizza și paste, există și restaurante a la carte, dar nu cred că merită să pierdeți prea mult timp. Noi am ales trei meniuri și ne-a costat în jur de 35 de euro.

La capitolul suveniruri cerul este limita (și limita cardului sau a portofelului). Sunt atât de multe suveniruri, atât de frumoase și de bine făcute majoritatea, încât vă doresc succes în încercarea de a rezista tentațiilor.

În ceea ce privește vârsta recomandată,  nu există restricții de acces decât la anumite atracții semnalizate.

Părerea mea personală este însă că vârsta optimă ar fi cea de la care să rămână și amintiri, adică undeva de la 6 ani în sus.

Cunosc persoane care au mers cu copii mai mici și s-au distrat foarte bine, deci este o chestiune de alegere personală.

În loc de încheiere pot să spun că m-aș întoarce mâine la Disneyland Paris și cu siguranță nu m-aș plictisi. Este o lume de vis, atât pentru copii, cât și pentru adulți, care se întorc pentru câteva ore în lumea de vis a copilăriei, pe care poate mulți dintre ei nu au avut-o. Vă recomand din inimă să ajungeți la Disneyland, mai ales că 2017 este an aniversar (pe 25 aprilie parcul împlinește 25 de ani) și cu siguranță vor fi foarte multe evenimente dedicate (și mult mai multă lume, așa că poate ar trebui să considerați alocarea a două zile pentru vizită).

Citește și

Aventuri nepoată-bunică la Disney Studios

De ce mi-aș crește copilul în străinătate

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top