Now Reading
Dialoguri între minte și inimă cu Mirela Horumbă – episodul 1 –

Dialoguri între minte și inimă cu Mirela Horumbă – episodul 1 –

Relația părinte-copil este o provocare continuă. Uneori De cele mai multe ori arată ca un câmp de bătaie, rar ca un peisaj de poveste. E greu să păstrăm echilibrul, mai ales că suntem bombardați din toate direcțiile de sfaturi, păreri, cursuri, cărți. Unii spun să ne ascultăm instinctul, că el ne va spune cum ar trebui să procedăm. Eu turbez când aud asta, am mai spus. Cel puțin în cazul meu, automatismele învățate și rănile nevindecate au îngropat instinctul ăla de când hăul.  Așa că, am decis să îl regăsesc. Să mă regăsesc ca părinte și să mă străduiesc în fiecare zi să devin o versiune mai bună decât a mea de ieri. Uneori iese, alteori mai trag un loz. Dar nu renunț.

Un nou proiect pentru voi. Video-dialoguri cu psiho-terapeutul Mirela Horumbă

Pentru că știu cât e de greu și cum facem jonglerii pe sârmă să ne regăsim vocea interioară și să o armonizăm cu noi, să facem față atâtor informații contradictorii, am decis să vă dau un mic ajutor. Sub forma unor psiho-pastile sau, mai frumos „Dialoguri între minte și inimă”. Vom vorbi cu psihologul Mirela Horumbă despre teme generale și specifice.  Despre problemele care apar în relația părinte-copil și cum să le facem față.

Dar, mai ales, vom vorbi despre ce vă frământă pe voi

Vă aștept întrebările în comentarii sau pe pagina de Facebook. După ce voi epuiza episoadele deja filmate cu Mirela Horumbă, vom aborda, pe rând, temele solicitate de voi. Sper să vă fie de folos și să reușim împreună să punem bazele unei relații bune cu copiii noștri.

În episodul de astăzi abordăm câteva subiecte introductive, care stau la baza dezvoltării noastre ca oameni și calității noastre de părinte.

  • De ce am merge noi, ca părinți, la psiholog?
  • E bine să ducem și copilul la psiholog?
  • Cât de mult contează cum am fost tratați noi în copilărie?
  • Ce este de fapt copilul interior?
  • Cum putem face să reparăm greșelile pe care le facem față de copilul nostru, în momentul în care am conștientizat greșeala?
  • Cum facem să și implementăm schimbările în relația cu copilul?
  • Ce facem când se întâmplă lucruri pe care nu ni le dorim la școală?

Pentru că este prima dată când fac așa ceva pe blog, am nevoie de părerile voastre. Aștept să îmi spuneți dacă vă place o astfel de abordare – materiale video filmate, ce credeți că am putea îmbunătăți și, mai ales, ce subiecte ați vrea să abordăm.

Ne puteți trimite și întrebări specifice, cu rugămintea să aveți răbdare :-), nu vom putea realiza filmările imediat ce primim întrebările. Le vom strânge însă pe toate și le vom aborda în materialele video viitoare.

Vă doresc minte limpede și inimă plină!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (11)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top