Destinații de o zi aproape de București – Salina Slănic

 

Week-end-ul trecut a fost unul din puținele în care nu aveam niciun program prestabilit, așa că am ales să ne facem mai frumoasă ziua de sâmbătă și să mai scriem un bilețel pentru borcanul de amintiri. Ne doream o destinație aproape de București, cu un drum bun și care să ne permită să admirăm peisajul de toamnă și să petrecem timp frumos împreună. Am ales Salina Slănic, din motive de proximitate, dar și pentru că ni s-a spus că este una din cele mai frumoase din țară. Am pus-o pe lista de destinații de o zi aproape de București

Destinații de o zi aproape de București. Salina Slănic

Am plecat din București târziu, după ora 11.00. Am făcut în jur de o oră și jumătate. De la noi sunt cam 100 km până acolo, iar drumul ales a fost DN1 București-Ploiești – Păulești – Plopeni – Dumbrăvești – Coțofenești – Prăjani – Slănic. Mai sunt și alte variante, dar drumul mi s-a părut bun, iar peisajele de toamnă, cu dealuri galben-roșcate-arămii a fost exact ceea ce aveam nevoie. Dacă plecați mai devreme ca noi, mai puteți include pe lista de vizitare Valea Doftanei cu barajul de la Paltinu. Ne-am interesat și, din păcate, închisoarea Doftana este lăsată în paragină și nu mai poate fi vizitată.

Salina Slănic. Program de vizitare și prețuri

Salina se deschide la ora 8.00. În sezonul rece ultima coborâre în subteran este la 14.30, iar ultima ieșire, adică închiderea este la ora 15.30. Un bilet pentru adulți este 20 lei, iar unul pentru copiii peste 3 ani este 16 lei. Copiii sub 3 ani au acces gratuit, dar au nevoie de recomandare medicală.

Coborârea în salină se face cu un microbuz. Distanța este de 3,5 km și se coboară până la 208 metri adâncime. Drumul este destul de abrupt, microbuzul cam desțelenit, iar senzația este cam de roaller-coaster, noroc că nu ține mult. Interiorul arată spectaculos. Tavanul are 56 m înălțime și a fost săpat de sus în jos. Salina este circulară, la intrare există o sală de odihnă, dotată cu un fel de separeuri. Dacă aveau și o perdea sau un paravan, chiar asta erau, altfel sunt niște spații dotate cu șezlonguri și măsuțe, precum și o zonă de lounge, unde sunt niște canapele și un televizor, cam inutil după părerea mea.

Loc de joacă și alte atracții

Există și un mic muzeu, unde sunt expuse trenuri de mină și unelte. Mai sunt sculpturi în sare – Eminescu, Traian și Decebal și diferite simboluri istorice. Atracția pentru Ana a fost sala de joacă cu leagăne, balansoar și tobogane. În prelungirea ei există și un loc de joacă cu gonflabile și un spațiu unde te poți plimba cu karturi de o persoană sau de două.

Prețul la locul de joacă cu gonflabile este de 10 lei pentru 30 de minute, iar karturile se pot închiria 15 minute cu 9 lei sau 30 de minute cu 15 lei cele de 1 persoană sau 15 minute cu 12 lei și 30 de minute 20 lei cele de 2 persoane (un adult și un copil, doi adulți nu merge). Există și un teren de fotbal, coșuri de baschet și o zonă cu mese de ping-pong și biliard.

Am stat în salină aproape două ore, dar dacă nu se închidea și mai ales dacă am fi avut la noi și ce ne trebuia pentru un picnic, probabil că am fi stat mai mult. Dacă vreți, vă puteți lua cu voi palete de badminton, minge de fotbal sau baschet și un coș de picnic. Dacă vom mai merge o dată, cu siguranță vom fi mai pregătiți.

Lângă salină există o zonă de chioșcuri, unde găsiți tot felul de suveniruri (cam de prost gust zic eu), jucărioare, miere și alte produse apicole, kurtos kolacs și ceva gogoșele. Nu am investigat restaurantele din zonă, dar pe drum nu ne-a atras atenția ceva în mod deosebit.

Una peste alta, recomand Salina Slănic ca destinație de o zi de week-end, pentru o escapadă în doi sau în familie.

Citește și

Peștera Dâmbovicioara, Vlăduț și o lecție de viață

Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări

See Also

Destinații de o zi aproape de București. Conacul Golești

Destinații de o zi aproape de București. Salina Slănic

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Am testat Airbnb. Cum a fost experiența noastră

Dacă îți plac articolele mele, te invit să urmărești pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top