Now Reading
Canapeaua roșie. Despre bani și energia banilor, în drumul către succes

Canapeaua roșie. Despre bani și energia banilor, în drumul către succes

Toată lumea vorbește despre bani, cu toții ni-i dorim și totuși avem multe tipare limitative, adânc înrădăcinate cu privire la bani, care ne împiedică să îi obținem și să ne bucurăm de ei și, implicit, de succes social. Fără dorința de a rezolva dilema legată de bani în doar 30 de minute, ci doar cu intenția de a face puțină lumină în ceea ce înseamnă energia banilor și cum o putem folosi corect, l-am invitat în emisiunea Canapeaua roșie de la BiziLiveTV pe Andrei Cotruța, coach în Tehnologii Energo-informaționale și fondatorul proiectelor „Cosmoenergetica-Energia Ta„, „Energia Banilor”, ”Secretele Energetice ale cuplului modern”, „Sănătatea ta energetică”.

Tehnologiile energo-informaționale sunt un set de proceduri care te ajută să îți crești vitalitatea corpului, pentru a avea succes social. Prin aceste tehnici străvechi, ne putem reseta energia și ne putem încărca cu energie vitală, pentru a avea succes. Cosmoenergetica este o știință care facilitează dezvoltarea socială pe toate planurile.

Am pornit discuția cu Andrei Cotruță de la „conflictul” dintre spiritualitate și bani

Deși se vehiculează în unele medii ideea că persoanele evoluate spiritual nu au nevoie de abundență materială, lucrurile stau exact invers. Nu poți accede la dezvoltarea spirituală autentică fără să ai bani și să fii în armonie cu toate tipurile de energie, inclusiv energia banilor. Cine vrea să se dezvolte spiritual, să fie pozitiv în mod real, trebuie să aibă bani. Astfel că, întâi trebuie identificate sursele financiare, apoi să se realizeze dezvoltarea corpului energetic și apoi va veni și dezvoltarea spirituală. În mentalitatea românească moștenită de generații avem multe preconcepții referitoare la bani, pe care trebuie să le depășim pentru a accesa abundența. Codul genetic informațional al neamului pe bani înseamnă că majoritatea celor dintr-o familie se comportă cam la fel când vine vorba despre bani. Descoperind codul tău genetic, îți poți da seama care sunt șansele tale reale de a avea bani și care ar fi suma maximă pe care o poți accesa. Majoritatea codurilor genetice conțin și tipare negative, dar și pozitive pe bani. Lucrând cu ele, putem să nu accesăm tiparele negative, în schimb să le amplificăm pe cele pozitive. Pentru oamenii neinițiați, este recomandat să se uite la rudele apropiate la nivelul lor de trai. Bunicii sunt responsabili de transmiterea a 70% din tiparele noastre. Dacă bunicii au avut abundență materială, este mult mai ușor și pentru moștenitorii lor să aibă o relație bună cu banii. Dacă, din contră, bunicii au cam trăit de pe o zi pe alta, a doua generație trebuie să își creeze propriile tipare pozitive și să aibă un comportament corect față de bani.

Comportamentul corect față de bani începe în copilărie

Copiii care au fost învățați să numere corect banii, să îi simtă corect și să aibă acces la bani mereu au șanse mai mari să aibă o relație bună cu banii. Totul pornește de la interacțiunea primară cu banii, pe care o putem educa și rectifica în viața adultă. Modul în care gândim despre bani și interacționăm cu banii influențează ți modul în care putem conduce o afacere. Cel care își pune amprenta corect pe afacerea pe care o desfășoară, va avea succes. Dacă proprietarul are vitalitate în afaceri, afacerea va funcționa, de aceea este nevoie să îți creezi vitalitatea ta inițial, ceea ce înseamnă să îți rezolvi măcar o parte din tiparele disfuncționale față de bani. Afacerea ne alege pe noi, nu noi alegem afacerea. Pentru acest lucru, trebuie să ne interesăm despre posibila afacere, să vedem ce simțim în legătură cu acea afacere, să urmărim ce venituri am putea avea și să tratăm totul ca pe o binecuvântare, ca pe o bucurie. De asemenea, trebuie să avem mereu în vedere că afacerile se fac pentru bani, nu pentru întrajutorare sau satisfacerea nevoilor altor persoane. Întotdeauna trebuie să verificăm dacă afacerea ne satisface din punct de vedere material și dacă nu, să așteptăm altă afacere care să ne aleagă. Pornim de la o idee și apoi facem efortul de a ne interesa ce presupune această afacere și începem să acționăm.

Energie masculină vs. energie feminină în relația cu banii

Deși majoritatea crede că energia banilor aparține bărbaților, realitatea este că bărbații doar transformă energia pe care o au în ei în bani lichizi. Energia vine de la femeie, ea este sursa energiei materiale în casă. În spatele oricărui bărbat puternic există o femeie și mai puternică, din punct de vedere energetic. Energia femeii nu depinde nici de vârstă nici de frumusețe, ci de modul în care știe ea să folosească energia. Bărbatul nu face afacerile pentru sine, ci ca tribut pentru femeia din viața lui, pentru muza lui în afaceri. De preferat este ca această muză să fie soția, dar este posibil ca uza să fie și sora, mama sau amanta :-). Pentru a acționa ca o muză, femeia (de preferat soția sau iubita) trebuie să îți cultive senzualitatea și sexualitatea și să aibă grijă de modul în care se raportează la bărbat din perspectivă relațională și sexuală.  De asemenea, femeia care emană senzualitate și sexualitate va fi și cea care este răsfățată de către soț sau partener. Pentru a rămâne muză, femeia trebuie să lucreze cu plăcere și bucurie dar să nu se lase acaparată de afacerea proprie sau de munca sa. Este nevoie de păstrarea echilibrului și a energiilor ancestrale, până la urmă.

Ce practici simple putem folosi pentru a spori puterea de atracție a banilor

Cei care respectă regulile banilor nu trebuie să aibă pregătire economică sau cunoștințe sofisticate. Un exercițiu simplu este cel de numărare a banilor, pentru a ne împrieteni cu energia lor. Număratul banilor trebuie să se facă conștient, cu bucurie, pentru a facilita înmulțirea lor. O altă tehnică simplă este să plătim zeciuiala. Banii trebuie dați cu bucurie și din tot sufletul, mai ales când plătim facturi. Dacă nu dăm banii cu bucurie, ei nu vin înapoi. De asemenea, pentru a ne împrieteni cu energia banilor, trebuie să avem cât mai mulți bani în portofel și să plătim cash, nu cu cardul, deoarece acesta nu păstrează energia banilor, așa cum o fac bancnotele.

Alte subiecte dezbătute cu Andrei Cotruță au fost legate de munca pentru ceilalți vs. munca pentru noi înșine și cum putem depăși momentele dificile din punct de vedere economic. Poți urmări integral emisiunea Canapeaua roșie aici. Ai nevoie doar să îți faci abonament și ai acces la foarte multe emisiuni și resurse utile pentru dezvoltare personală și profesională.

Citește și

Canapeaua roșie. În lumea unicornilor și a creativității cu Raluca Kișescu 

Canapeaua roșie. Dietă sau stil de viață cu Claudia Buneci

Canapeaua roșie. De la suferință la vindecare după divorț

A doua ediție Canapeaua roșie. Despre energie feminină

Prima ediție a emisiunii Canapeaua roșie. Ce este și cum facem dezvoltare interioară?

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top