Now Reading
Desaga cu fapte bune – 7 cazuri au nevoie de ajutor!

Desaga cu fapte bune – 7 cazuri au nevoie de ajutor!

În urmă cu o săptămână am luat decizia nebunească de a mă arunca cu capul înainte într-o campanie umanitară, din dorința de a aduce o alinare celor care au nevoie. Desigur, ei nu au nevoie doar de sărbători, dar în aceste perioade lipsurile se simt mai acut, copiii văd la școală sau pe stradă cum alții primesc cadouri, afară este frig și ei nu au ce îmbrăca sau încălța, părinții lor își doresc ca măcar în zile speciale să le ofere o masă îndestulată. Și da, oamenii sunt mai darnici în perioadele astea. Sau obișnuiau să fie….

Am postat cazurile generale, cu promisiunea că le voi detalia ulterior, câte unul pe zi, pentru a da răgaz oamenilor să se organizeze. Am avut răspunsuri încurajatoare, unii au promis ajutor, chiar au achiziționat câte ceva pentru unele cazuri. Luni, însă, când am postat primul caz, liniște…o liniște care doare. Este un caz disperat, o familie cu șase copii (al șaptelea a murit recent și pentru înmormântare și-au amanetat puținul pământ pe care îl aveau), caz care din păcate are parte de prea puține vizualizări și mai puține răspunsuri.
Recunosc că sunt ușor dezamăgită, dar încerc să nu îmi pierd speranța și să înțeleg. Că e greu, că suntem toți ocupați, că poate ne gândim chiar noi ce să punem pe masă de Crăciun.

Așa că, pentru a facilita  cunoașterea cazurilor, am decis să renunț la a le posta separat. Le voi posta pe toate odată, cu nevoi, cu persoană de contact și voi face update-uri în funcție de ce se strânge. Astăzi am câștigat și un partener media de nădejde, Radio Itsy Bitsy, care va pune umărul la promovarea cazurilor.

Caz 1- Povestea tristă a celor șapte pitici – Familia Grozavu, Loc. Padina, Jud. Buzău – 6  copii, o mamă, un bunic și un unchi își duc traiul de pe-o zi pe alta, într-o casă care poate oricând cădea pe ei. Al șaptelea copil a decedat recent și pentru a avea bani de înmormântare familia a amanetat pământul de sub casă. Casa este un real pericol, stă să se dărâme in fiecare clipă. Singurele venituri ale familiei sunt alocațiile copiilor și o sumă de 150 de lei, pe care o primește mama pentru treburile pe care le face la primărie. Copii – Marian – 8 luni, Ionut – 3 ani, Alexandra – 4 ani, Viorel – 5 ani, Elena – 12 ani, Cristian – 13 ani. Mai multe detalii am scris aici
Umanitar 3 Sorina Vana
Nevoi – banii pentru vacuta + fan pentru vaca, alimente de baza – care sa nu se strice, neavand frigider

Ambasador caz – Sorina Vână –  0724907329

Update –  S-au strâns până acum 2000 lei, haine, jucarii, hrana ( malai, faina, zahar, conserve)

Caz 2 – Tatăl cel viteaz – Într-un sat de lângă Tulcea, un tată încearcă să-și crească singur cei 3 copii: un băiat de 3 ani foarte inteligent, o fetiță de 6 ani și băiatul cel mare de 10 ani. Mama lor i-a părăsit și s-a recăsătorit. Copiii stau împreună cu tatăl și bunicul într-o casă cu 2 camere. Tatăl se străduiește să aibă un minimum necesar pentru a supraviețui. Copiii nu au multe haine și nici jucării. Cel mic vine la grădinita cu aceleași haine și în papuci de la începerea anului școlar. Tatăl muncește cu ziua si copiii rămân mai mult cu bunicul. Încearcă să nu arate prin ce lupte de supraviețuire trec zilnic și reușeste să îi țină pe toți la școală. . E foarte receptiv la indicațiile școlare, și încearcă să le ofere copiilor tot ce poate, în condițiile date.

Vârste copii – fată 6 ani, băieți 3 și 10 ani

Nevoi – haine, rechizite/cărți, mici bucurii de Crăciun: jucării, dulciuri.

Ambasador caz – Ana Romanesu – ana.babymanager@gmail.com; 0720530305

Update – S-au trimis haine și dulciuri prin curier. Mai avem promisiuni – un pantalon si un hanorac groase si incaltari pentru băiatul de 10 ani, o geacă pentru fetiță, niște donații în bani. Încă este nevoie de cărți, rechizite, mici bucurii de Crăciun.

Caz 3 – Mama și fiul de 10 ani au fost părăsiți de tată și nu au niciun ajutor financiar de la acesta.  Mama se luptă cu rata bancară și tribunalele de mai bine de 4 ani. Banca le-a trimis adresă pentru evacuare. Apartamentul părintilor a fost pus garanție la creditul inițial. Părinții femeii sunt ambii bolnavi de cancer în stadiu foarte avansat. Mama muncește, are grijă de băiat și de părinții bolnavi, fără să beneficieze de niciun ajutor. Nu mai are rude și nici prieteni.
Copilul este deosebit de inteligent, iar mama sa se chinuie să-i ofere strictul necesar.
Nevoi – haine, cursuri, donatii in banii( banca i-a blocat conturile)

Ambasador caz – Ana Romanesu – ana.babymanager@gmail.com; 0720530305

Caz 4 – Felicia, o fetiță de 12 ani din județul Călărași. Povestea ei o spune chiar cea care a descoperit cazul, Genoveva Enuță.
Felicia are 12 ani și o găsesc aproape zilnic în fața unui magazin din zona în care lucrez. Inițial am crezut că vine de la scoală, tot timpul poarta în spate un rucsac.
Într-o zi însorita dar rece, stătea pe o bordură și mânca miezi de floarea soarelui, m-a întrebat dacă vreau și eu. Am întrebat-o ce clasă este, și a început să-mi povestească că nu merge la scoală pentru că atunci când era mai mică, casa lor a luat foc și toate actele au fost distruse. Din acest motiv, nu a putut fi înscrisă la scoală. Mai are un frate cu un an mai mare însă pe el îl crește o mătușă, ea stă cu mama ei și cu tatăl vitreg, care este invalid și trăiesc din ajutorul de handicap de 270 lei pe care îl primește.

De citit și scris, a învățat de la tatăl ei vitreg, îi place mult să deseneze și să se uite la desene animate când ajunge acasă ( asta în cazul în care vor avea bani să plătească cablul, 30 lei/lună).

Până acum au stat la o gazdă în București, însă vor trebui să plece într-o comună din apropierea Bucureștiului unde tatăl vitreg are o căsuță ( Șoseaua Olteniței, Budesti – Aprozi, Judetul Calarasi).
Felicia
Cel mai mult mi-aș dori pentru Felicia să reușim să îi putem obține duplicatul după certificatul de naștere de la Primăria satului în care s-a născut, ca să poată merge la școală, este o fetiță inteligentă și bine crescută.
Mi s-a umplut sufletul de bucuria ei când mi-a mulțumit din suflet pentru micile atenții, mi-a spus că mă iubește și că îi sunt tare dragă.

Nevoi – un pat de o persoană pentru Felicia, o pilotă, pături, lemne de foc, perdele, oale, căni, farfurii, tacâmuri alimente de bază; caiete, culori și cărți de povești.
1 bradut mic artificial + ornamente + 1 instalatie
Haine iarna pt mama si tatal Feliciei

UPDATE nevoi – ar fi mare nevoie de un frigider!

Ambasador caz – Genoveva Enuță telefon 0729 218 680, mail: genuta0@yahoo.com

Update – s-au donat până acum pat, birou, sifonier pt Felicia, haine pt mama ei, bani.

Caz 5 – Familia Popa, Râmnicu Vâlcea. Tatăl este decedat, iar mama locuiește cu chirie împreună cu cei 5 copii. Toți copiii mari merg la școală.  Cel mai mic copil are 6 luni și este încadrat cu handicap, suferă de o malformație congenitală și a fost deja operat la inimă. Trăiesc din alocațiile copiilor și ajutorul de handicap al mezinului, plătesc chirie 400 lei/lună.  Copiii – Alexandru 18 ani,elev cls XII-a,  Marian 16 ani, cls. a-lX-a, Ștefania 8 ani, elevă,  Luca 4 ani, Florian 6 luni (handicap)

Nevoi – alimente de bază neperisabile, haine, jucării.

See Also

Ambasador caz – Ioana Marinescu  0744683029 (ioana@pisicapesarma.ro)

Update – am primit haine pentru Luca, jucării, niste paturici și accesorii de copii mici, jucării, niște alimente, 300 lei

Caz 6 – Familia Didea, comuna Frâncesti, sat Negreni, Vâlcea – Mama creste singură 4 copii, într-o camera insalubră, nu au nici măcar paturi, dorm pe scânduri și buturugi. Sunt patru copii, toți merg la scoală, dar nu au nici măcar cu ce să se încalțe pe vremea asta, merg în papuci. Copii – Izabela 12 ani  elevă, Andreea 10 ani, elevă, Costică 8 ani, elev, Antonio, 4 luni.

Nevoi – alimente neperisabile, haine, jucării, bani pentru a-și cumpăra cele necesare în casă (paturi pe care să doarmă).

Ambasador caz – Ioana Marinescu 0744683029  (ioana@pisicapesarma.ro)

Update – Am primit deja încălțăminte pentru Andreea și Costică și un costumaș de fâș pentru Antonio

Caz 7 –  Brăduți pentru copiii din Parohia Lada, a Parintelui Danu Florin. Părintele a construit un centru social, care adăpostește 65 de copii și cuprinde cantina socială, biblioteca, saăa de activități pentru copii, birou de mediere, 2 cabinete medicale și 7 dormitoare. Parintele a adunat deja daruri pentru cele 65 de familii pe care le ajută, dar mai doreste să le aducă și bucuria de a avea un brad în casă de sarbatori.

De asemenea, parintele are permanent nevoie de ajutor pentru finalizarea construcției centrului. Acum o parte a centrului care trebuie finalizată are nevoi de tablă pentru acoperiș

Update – parintele are mare nevoie de lemne pentru încălzire!

Ambasador caz,  Preot Danu Florin – 0765320643. Părintele a fost contactat și se vor face donații de haine, jocuri, cărți și câteva dulciuri.

Vă rog din suflet, ajutați-mă să mai cred în Moș Crăciun, în oameni și fapte bune!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top