Now Reading
Desaga cu daruri și fapte bune

Desaga cu daruri și fapte bune

În urmă cu o săptămână, într-o noapte în care lucram ca deobicei până târziu, mi-a venit o idee, ușor nebunească, privind acum în urmă, dar sunt convinsă că nu a venit degeaba, așa că i-am dat curs.

Ideea se numește “Desaga cu daruri și fapte bune” și a plecat de la dorința de a dărui cititorilor blogului mici daruri, care să le aducă bucurie în perioada aceasta frumoasă. Apoi m-am gândit mai departe și am realizat că bucuria de a primi este la fel de mare ca bucuria de a darui și că am putea împreună să ajutăm oameni de lângă noi și să le aducem bucurii pe care nu și le permit. Mi-am dorit cazuri din comunitate, nu instituții sau proiecte mari, pentru că vreau să dovedim că se poate să facem un bine, fără să ne acoperim de hârtii și dosare, ci doar punând umarul la ajutorarea semenilor noștri.
Campania va porni pe 7 decembrie si va avea două componente – bucuria de a primi – concursuri cu surprize de la partenerii care au răspuns cu entuziasm propunerii mele, și bucuria de a dărui – cazuri care au nevoie de ajutor și pe care vă rog din inimă să le facem cât mai cunoscute.
Bucuria de a primi – partenerii care vor oferi daruri sunt Zurli, Clubul de Arte Mozart, Learning Hub, Kindi, Pam Pam (hăinuțe și minuni pentru copilasi), Martipan Creativ, Zâne, care ne vor oferi bunătăți dulci și Magia Florilor :-). Daca mai știți oameni frumosi și talentați, care vor să dăruiasca din minunile create de ei, vă rog să mă contactați. Pentru fiecare premiu voi face o postare pe blog, doritorii vor comenta și voi extrage un câștigător. Voi pune câștigătorul în legatură cu cel care oferă premiul, pentru a se înțelege cu logistica.
Bucuria de a dărui – Cazurile pe care le avem până acum sunt din mai multe zone ale țării și asta mă bucură nespus. Le vedeți detaliate mai jos. Pe măsură ce voi scrie pe blog despre fiecare caz, voi detalia mai mult, cu lucrurile de care au nevoie. Veți vedea însă că sunt oameni amărâți, pentru care orice ajutor contează. Fiecare caz are un ambasador. Cei care doresc să ajute vor fi puși în legatură cu ambasadorul și vor discuta direct (eu nu am cum să gestionez atâtea cazuri, sunt un singur om). La final, sperăm să avem și fotografii de la ambasadori, cu cei pe care i-am facut fericiti.

Cazurile pe scurt (în ordinea în care mi-au fost semnalate):
– Brăduți pentru copiii din Parohia Lada, a Parintelui Danu Florin. Părintele a construit un centru social, care adăpostește 65 de copii și cuprinde cantina socială, biblioteca, sala de activități pentru copii, birou de mediere, 2 cabinete medicale și 7 dormitoare. Parintele a adunat deja daruri pentru cele 65 de familii pe care le ajută, dar mai doreste să le aducă și bucuria de a avea un brad în casă de sarbatori. Ambasadorul acestui caz este Preot Danu Florin
– O fetiță de 12 ani, care locuiește într-o comuna din judetul Calarasi, dar a fost întâlnita pe strada, în fața unui Mega Image, de o persoană inimoasă, care a văzut dincolo de eticheta “încă un cersetor” și încearcă să o ajute. Fetița nu merge la scoala pentru că certificatul de naștere a ars odata cu casa, mai are 2 frati mai mici, stau doar cu mama, tatăl i-a părăsit. Are nevoie de haine, încălțăminte, mâncare. Ambasadorul acestui caz este Genoveva Enuță.
– O familie din județul Buzău, unde niste copilași nici nu stiau ca exista Moș Crăciun. Sunt 7 copii, cel mic are 7 luni si este nebotezat inca si cel mai mare are 13 ani. Au nevoie de alimente de bază – făină, ulei, paste, conserve. Putem strange pentru ei și cadouri de Craciun – haine, dulciuri. Cel mai frumos cadou pt ei ar fi o vacă, dacă aveți vreo idée, pe cineva care ne poate ajuta, ar fi minunat. Ambasadorul acestui caz este Sorina Vână.
– Caz dintr-un sat de lângă Tulcea – tata fără venituri, părăsit de soție, muncește cu ziua, are 3 copii: 3 ani, 6 ani, 8 ani. Copiii nu au haine și mănâncă de obicei ce primesc din mila. Cel mic de 3 ani e foarte inteligent și nu are decât un pantalon și o pereche de papuci pentru a se îmbraca la grădiniță. Ambasadoarea acestui caz este Ana Romanescu, Ana Baby Manager
– București – Mama cu un copil de 8 ani, cu parintii bolnavi de cancer. Soțul a parasit- o acum 4 ani. Au un credit uriaș la casa de acum 8 ani și urmează sa fie evacuata și ea și părinții ei( au pus gaj casa lor). Ambasadoarea acestui caz este Ana Romanescu, Ana Baby Manager
– Vâlcea – 2 familii. Prima este din cartierul Ostroveni. Tatal decedat, mama creste singura 5 copii, dintre care cel mai mica are 6 luni, are handicap si este operat pe inima. Traiesc din alocatiile copiilor si din ajtuorul de handicap al celui mic. Platesc 400 lei chirie pe luna.
A doua familie este din comuna Frincesti, satul Negreni, mama creste singura 4 copii, intr-o camera insalubra, nu au nici macar paturi, dorm pe scanduri si buturugi. Sunt patru copii, toti merg la scoala, dar nu au nici macar cu ce sa se incalte pe vremea aceasta, merg in papuci. Ambasadoarea acestor cazuri voi fie eu.

Dacă doriți să ajutați, puteți începe deja să ne scrieți, este bine să câștigăm tot timpul pe care îl avem.
Vă rog mult să distribuiți către cei care știți că pot și vor să ajute. M-am aruncat cu capul înainte, fără să am habar cum se face o campanie umanitară, dar am încredere că va fi totul bine. Și mă bazez pe ajutorul vostru.

See Also

Haideți să facem un decembrie de poveste împreună!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top