Now Reading
De Paște și oricând, doriți-vă sănătate!

De Paște și oricând, doriți-vă sănătate!

sănătate

Citeam pe un site cu sfaturi pentru viitoare mame că e o prostie să ceri doar un copil sănătos. Ar trebui sa specifici cum să arate, cum să se comporte, ce trăsături de caracter să aibă. Să ai sănătate nu e destul, mai e nevoie și de alte date pentru un copil în „standarde”. M-am gândit atunci la toate mamele copiilor bolnavi, apoi la mamele copiilor cu dizabilități sau ale copiilor cu boli rare. Cum ar fi să spună„Da, e drept, nu poate vedea, dar ce ochi albaștri frumoși are” sau „Prefer părul ăsta mătăsos și inelat faptului că nu vorbește și nu merge” . Ce dacă are crize în fiecare săptămână, e cel mai arătos din clasa lui. Unde mai pui că are cele mai tari jucării. Absurd, nu? Și totuși e un absurd în care ne scăldăm fiecare la un moment dat.

Doar când nu o ai sau cineva drag ție o pierde, îți dai seama că sănătatea e într-adevăr cel mai de preț dar al unui om

Că poți să te acoperi de mâncare de fițe și băutură fină, să ai cele mai fancy haine, să planifici vacanțe care o fac pe vecina să crape de invidie,  să îți umpli casa de mobilier în tendințe. Când lovește vreo boală la tine sau la apropiați, totul se anulează, ba chiar le-ai face pachet și le-ai da la schimb pe un corp și o minte întregi.

De sărbători, gonim ca bezmeticii după cadouri, ca și cum doar de trei date scrise-n calendar poți să dăruiești sau să primești

Gătim cuptoare întregi și prăduim rafturile, parcă ne-ar crește un stomac în plus. Ne îmbulzim la biserică să cântăm Prohodul, iar în timpul anului nici nu trecem să aprindem o lumânare.  Mâncăm și cu mâinile pe care nu le avem, pentru ca două ore mai târziu să înroșim firul la 112.  Ne bucurăm trei zile și pe urmă ne aruncăm iarăși în plictiseala și rutina zilnică și așteptăm următoarea dată înroșită-n calendar.

Cât unii își bombardează corpurile cu grăsimi și alcool, alții abia dacă se pot scula în capul oaselor să soarbă o gură de apă. Mii de suflete își mestecă tăcut suferința, ca în restul zilelor și alte mii aleargă în jurul lor, le veghează și se roagă pentru îndurare.

În Joia Mare mi-am purtat bunica între două spitale, care s-au grăbit să scape de ea din registre și să o trimită acasă, într-o stare vizibil deteriorată, „că așa sunt bătrânii” și „convalescența durează”.  În Vinerea Mare, copilul meu a avut o stare proastă, cu dureri de cap și stare de moleșeală. Au trecut cu un somn bun, dar au durat cât să ne sperie puțin.

Ana m-a întrebat astă seară ce vreau de la Iepuraș. I-am spus că vreau sănătate pentru ea, pentru noi și pentru toți cei din jurul nostru. Nu că n-aș avea o listă lungă și frumoasă pentru toate zilele anului, Iepuraș sau nu, clar sunt multe de bifat.

Dar am învățat că Sănătate înainte de toate nu e doar o vorbă goală

Tratați-vă cu blândețe corpul și mai ales stomacul zilele astea. Fiți atenți la semnalele pe care organismul vi le dă. Odihniți-vă, stați alături de cei dragi fără să faceți nimic. Ieșiți afară și admirați pomii, respirați primăvara. Îmbrățișați-vă copiii, soții, mamele, bunicile.

Cereți sănătate și rugați-vă de sănătate pentru cei ce nu o au!

Sărbători luminate să avem!

Citește și

Sistemul e bolnav, dar oamenii îl trimit la Morgă

Aveți răbdare cu bunicii, cu poveștile sfaturile lor

Locul de refugiu al copilului e în brațele mamei

Uneori, o mamă are nevoie doar de Mulțumesc!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top