Dacă vă petreceți vacanța sau weekend-ul la mare la noi și vreți să îi oferiți copilului și alte experiențe în afară de mersul la plaja, o variantă este delfinariul din Constanța, mai precis Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Am ajuns acolo și vara, dar și iarna. În mod evident, vara sunt mai multe opțiuni de vizitat și distracție.
Delfinariul din Constanța este renovat destul de recent
S-a redeschis în 2016. Întreg spaţiul este acoperit, tribunele sunt mai multe şi mai mari, scaunele mult mai comode, căile de acces numeroase şi suficient de late, bazinul mare şi extrem de curat. Cei doi delfini, sau mai precis delfiniţe, pentru că sunt femele, sunt extrem de jucăușe şi par fericite. Au parte de doi dresori care le iubesc şi se poartă foarte frumos cu ele. A fost un spectacol de 20 de minute de jocuri acrobatice, dansuri, înot în tandem şi cântat. La ieşirea de la delfinariu, în exterior, există un bazin mare şi spaţios, care adăposteşte un lup de mare.
Programul este afişat pe site-ul www.delfinariu.ro, dar poate uferi modificări la faţa locului. Preţul de intrare la delfinariu este de 40 de lei de persoană (adult) şi gratuitate pentru copii sau 10 lei pentru cei mai mari şi include şi vizita în microrezervaţie.
Microrezervaţia ar putea sta mai bine la capitolul amenajare şi dotări
Din punct de vedere al animalelor prezente în rezervaţie însă stăm bine. Sunt foarte multe specii şi bine îngrijite, nu sunt murdare, nu par flămânde şi au spaţii mari de desfăşurare. Am văzut păsări de tot felul, de la papagali vorbitori Ara, cu un penaj extrem de frumos colorat, până la bibilici, porumbei, cocoşi şi găini de diferite specii. Apoi animale domestice (capre de exemplu) şi sălbatice, atât de la noi, cât şi din Africa şi Asia. Căprioare, porci mistreţi, zebre, lame, raton, vulpiţă, chiar şi un sconcs, care era la ora de somn şi nu s-a sinchisit să iasă să îl vedem, spre tristeţea Anei, care iubeşte aceste animăluţe şi îşi doreşte unul pe post de animal de companie :-). E de stat câteva ore bune în microrezervaţie, mai ales dacă vreţi să citiţi descrierile animalelor de pe tăbliţele explicative.
Ultimul obiectiv de vizitat în complexul muzeal delfinariul din Constanța este Planetariul
Sala este destul de mică, scaunele sunt relativ comode, iar proiectia este digitală. Ne-a fost proiectat un filmuleţ de 30 de minute despre sistemul solar, planete, stele, comete. Imaginile sunt reuşite, la fel şi explicaţiile, foarte complete şi utile. Un pic prea multă informaţie după părerea mea, Anei nu i s-a părut, că ea oricum e fascinată de subiect şi ar sta ore în şir cu ochii lipiţi de cer. Intrarea la Planetariu este 10 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii. Mai există şi observatorul astronomic, dar nu am putut beneficia de o vizionare, din cauza vremii nefavorabile.
Am petrecut aproape cinci ore la Complexul Muzeal, dar nici nu le-am simţit, ne-am bucurat de fiecare minuţel. Sigur că dacă eşti cârcotaş poţi găsi multe lipsuri, mai sunt lucruri de îmbunătăţit, dar chiar şi în forma actuală, este un loc de pe litoralul românesc care merită vizitat, mai ales dacă aveţi copii.
Citește și
Mini-vacanță în Bucovina. Ce e de făcut împreună cu cei mici
Week-end la Ferma Club. Confort în condiții de fermă
Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări
Locuri de văzut în România. Cetatea Alba-Iulia
Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor
Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara
Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.